« 1 2 ... 46 47 48 49 50 ... 55 56 »
Станом на жовтень 2010 року в області було зареєстровано 2182 ВІЛ-інфікованих. МАПА Про профілактику ВІЛ-інфекції, лікування, догляд та підтримку ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД йшлося на засіданні прес-клубу "Ділове слово” управління у справах преси та інформації Чернігівської облдержадміністрації. У заході, який відбувся 9 листопада, взяв участь головний лікар обласного Центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Микола Дейкун. Він повідомив, що в області на виконання обласної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції вже прийнято 16 місцевих програм на 2010-2013 роки. При цьому вдалося забезпечити широкий доступ населення до консультування та тестування на ВІЛ-інфекцію. Зокрема, протягом 9 місяців 2010 року цими послугами скористувалось близько 73 тисяч осіб. Станом на жовтень 2010 року в області було зареєстровано 2182 ВІЛ-інфікованих. Хворих на СНІД при цьому – 230 осіб. Цифри свідчать, що.....
|
Чорна редька: і лікує, і годує
Чорну редьку знали і вирощували як корисний овоч ще у другому тисячолітті до н.е. Про це свідчать археологічні розкопки і пам’ятки писемності. «НЕКТАР» ДЛЯ ОРГАНІЗМУ
Здавна знали й про цілющі властивості редьки. Ще Гіппократ говорив про користь цього коренеплоду в разі легеневих захворювань і водянки. Діоскорид радив вживати редьку для поліпшення зору і для лікування кашлю. Інші стародавні медики вважали, що редька подрібнює камені у сечовивідній системі та жовчному міхурі, зупиняє кровохаркання, поліпшує лактацію у матері-годувальниці. Чорна редька посилює виділення шлункового соку, жовчі, підвищує апетит, поліпшує травлення. Добре діє на роботу кишечнику клітковина редьки, сприяючи виведенню з організму зайвого холестерину. Редька також помічна у разі хвороб печінки. Вона чинить спазмолітичну, відхаркувальну, заспокійливу і болезаспокійливу дію, підвищує опірність організму. Завдяки протимікробним властивостям......
|
ЧУДОДІЙНІ ЛІКИ Вытяжка восковой моли , пчелиный подмор....
Многие люди, принимая экстракт вытяжки восковой моли, от какой либо конкретной болезни (заболевания сердца, легких, печени, аденома простаты и др.), попутно избавляются от многих других заболеваний. Экстракт положительно влияет на половую функцию мужчин. Не было ни одного случая, чтобы человек, принимавший экстракт огневки, оставался к нему равнодушным, обязательно рассказывал близким, друзьям о чудодейственной силе этого экстракта...... Пчелиный подмор! Совсем недавно ученые доказали, что метод лечения пчелиным подмором ценен веществами, находящимися в хитиновом покрове пчел – а именно гепарин и гепароиды. Главная ценность этих веществ в том, что они способны подавлять воспалительные процессы, стабилизировать кровяное давление, оказывать целебное действие на систему крови, состояние сосудов. В фармакологии существует сложный процесс получения гепарина из хитинового покрова пчел, но это достаточно дорогостоящая процедура, а поэтому и медикамент получается достаточно дорогим. А вот тела погибших пчел использовать достаточно просто. Апитерапия давно уже считает пчелиный подмор мощным лекарственным средством, достаточно......
|
Морква покращує роботу легенів навіть у завзятих курців
Дослідження учених довели, що морква покращує роботу легенів у завзятих курців. Вітамін Е і бета-каротин, на які багата морква, протидіють вільним радикалам, які утворюються в легенях при дії тютюну і деяких забруднюючих речовин, що містяться в повітрі, пише Newsland. Але не варто забувати, що бета-каротин і вітамін Е не можуть захистити курця від раку легенів і серцево-судинних захворювань. Раніше Gazeta.ua повідомляла, що вживання моркви корисне при багатьох захворюваннях. Наприклад, при інфаркті міокарда, стенокардії, атеросклерозі, калькульозному холециститі, нирковокам`яній хворобі, анемії, злоякісних пухлинах, обмінному поліартриті, розладі діяльності шлунково-кишкового тракту, зниженні лактації, глистовій інвазії (гострики), геморої, катарі верхніх дихальних шляхів, стоматиті. Моркву не рекомендується вживати при .....
|
Лимон може врятувати від депресії
Науково досліджені і доведені практично всі цілющі властивості лимона. Але стало відомо ще про одну оздоровлювальну дію цього представника родини цитрусових. Виявилося, що цей світло-жовтий фрукт відмінно справляється з депресивними зовнішніми і внутрішніми чинниками, особливо серед представниць прекрасної статі, більшість з яких з найменшого приводу схильні впадати в паніку. Канадські вчені рекомендують брати з собою, виходячи з дому, воду з лимоном, пише Раут. Приготувати таку воду дуже просто, потрібно взяти чисту фільтровану або кип`ячену воду, і додати в неї сік лимона. Вода з лимоном - відмінний натуральний засіб, що заспокоїть нерви. За будь-яких несподіваних і неприємних ситуаціях .....
|
Переохолодження — це небезпечно
На вулиці похолодало, синоптики вже обіцяють сніг, і знову перед нами стала проблема переохолоджень. Переохолодження викликається довгочасним впливом низьких температур, коли організм вже не в змозі виконувати функцію терморегуляції. Переохолодження – досить велика небезпека, симптомами якої є сильне тремтіння, слабкість, сонливість, нечітка свідомість. Простуда говорить про бажання організму прикоротити обмін речовин та вироблення тепла, а більш енергійна робота нирок попереджує про необхідність сховатися від непогоди, розвести багаття та випити гарячого чаю. Якщо ви відчуваєте, що починаєте замерзати, необхідно зробити інтенсивні фізичні вправи: розмахування руками та ногами тощо. При першій можливості необхідно....
|
Як отримати від сиру максимальну користь?
Чтобы «выжать» из творога все, ешь его с медом, сладкими фруктами или овощами. И всячески избегай кофе, шоколада и сахара. С тех пор как мама заставляла тебя в детстве есть творог, мало что изменилось: он по-прежнему такой же полезный. И вкусный, ведь он не теряет своих свойств, как его ни приготовь. Только факты Не все знают, но творожные протеины усваиваются лучше, чем белки мяса и рыбы. Кроме того, творог.....
|
Учені знайшли кращий засіб від застуди, ніж часник
Одним з найпопулярніших засобів напередодні сезонної епідемії грипу є часник. Ось тільки амбре після його вживання подобається далеко не всім. На щастя, європейські медики знайшли менш пахучий засіб, що володіє достатньо високою противірусною активністю. Учені з Дослідницького інституту продуктів харчування в Норіджі та Університетської лікарні в Мессіні провели експерименти, які виявили унікальні властивості мигдалю. Виявляється, шкірка мигдалю покращує здатність білих кров'яних клітин знаходити віруси і підвищує активність природного механізму, що заважає вірусам ділитися і розповсюджуватися в тілі. Зокрема,....
|
Вживання сосисок може призвести до виникнення раку
Поширений харчовий барвник, який додають в сосиски і гамбургери, може призводити до виникнення раку. Про це повідомило Європейське агентство з продовольчої безпеки (ЄАПБ), пише УНІАН. Штаб-квартира Агентства розташований в італійському місті Парма. Там і повідомили назву барвника: Red 2G, на продуктових упаковках він позначається як E 128. Тести, проведені на тваринах, показали, після попадання до організму Red 2G перетворюється на анілін. Ця речовина може викликати рак у тварин і людини, а також......
|
Лляна олія – давній слов’янський секрет здоров’я
Які олії ми вживаємо щодня? Соняшникову, час від часу, можливо, оливкову. Вимушено їмо пальмову – її використовують у кондитерських виробах, морозиві тощо. Між тим, здавна у нашому Поліссі вирощували льон, чавили лляну олію. І досі учені відводять їй гідне місце у харчуванні. Лляна олія допомагає попередити хвороби і позбавитися від них. Як отримують лляну олію. Справжню корисну лляну олію отримують так званим способом холодного віджиму. Насіння пресують при температурі не вище 45 градусів. Тільки так зберігаються усі біологічно активні речовини, вітаміни, ненасичені жирні кислоти.Найцінніше у лляній олії – поліненасичені жирні кислоти: лінолинова (ОМЕГА-3) і лінолева (ОМЕГА-6). Ці речовини організм людини не синтезує, тому вони називаються незамінними. Без балансу ОМЕГА-6 і ОМЕГА-3 не буває нормального обміну речовин. ОМЕГА-6 містять і інші олії: соняшникова, гірчична, оливкова. А от ОМЕГА-3 є лише у риб’ячому жирі та у лляній олії. Причому у.....
|
|