Вживання сосисок може призвести до виникнення раку
Поширений харчовий барвник, який додають в сосиски і гамбургери, може призводити до виникнення раку.
Про це повідомило Європейське агентство з продовольчої безпеки (ЄАПБ), пише УНІАН.
Штаб-квартира Агентства розташований в італійському місті Парма. Там і повідомили назву барвника: Red 2G, на продуктових упаковках він позначається як E 128.
Тести, проведені на тваринах, показали, після попадання до організму Red 2G перетворюється на анілін. Ця речовина може викликати рак у тварин і людини, а також породжувати генетичні зміни в клітинах організму.
Наукова рада ЄАПБ анулювала існуючі досі норми, що визначали безпечну концентрацію Red 2G у продуктах харчування. При цьому агентство утрималося від заклику до повної заборони цієї речовини в харчовій промисловості.
Агентство ознайомило зі своїми висновками Європейську комісію. За словами експертів, питання про заборону Red 2G буде вирішувати Єврокомісія, а також національні уряди країн.
|