Каші - лікувальниці наші
. Каша — традиційна страва нашої кухні. У давні часи кашу готували в печі у глиняних горщиках і без неї не обходилося жодне святкове застілля. Для багатьох каша й нині залишається традиційною їжею на сніданок.
Пшоняна Наповнює організм енергією ... Вівсяна Знижує рівень холестерину... Гречана Допомагає при хворобах судин.., Рисова , багата на мікроелементи й протеїни... Манна Наповнює організм силою ... Секрети приготування
- Правило для всіх каш: засипавши у воду крупу, не перемішуйте і не знімайте кришку. Каша вариться на парі: випустите її — втратите необхідне тепло й каша пригорить або перетвориться на розмазню...
|
ТАМ, ЗА КОРДОНОМ !
Не нашого лісу ягоди
. У пошуках можливості підзаробити реальних грошей на життєві потреби чимало наших співвітчизників – від студентів до пенсіонерів – вирушають за кордон. У країнах Євросоюзу навіть без знання мови, конкретного фаху, простою (але нелегкою) фізичною працею можна заробити набагато більше, аніж удома. При цьому ще й світ на власні очі побачиш, дізнаєшся, як живеться в зарубіжжі, зміниш обстановку, набудеш певного досвіду. Така поїздка пов’язана з певними часовими та грошовими витратами: на запрошення, візу, закордонний паспорт, оформлення документів у посольстві, проїзд.
Цього літа група молодих чернігівців, серед яких була і моя співрозмовниця, 25-річна Ірина Коваленко, вирушила до країни озер Фінляндії (по-їхньому – Суомі) на збирання лісових ягід — чорниці, брусниці, морошки. Дехто щороку приїздить туди ще раніше і працює... Чернігівці оселилися в чималому селищі на сході Фінляндії з важковимовною назвою Мянтюхар’ю ... У Мянтюхар’ю чорниці приймали по 3 євро за кілограм «чистих» ягід, по 2 євро – неперебраної... Кожен збирав за день, використовуючи пластиковий чи залізний ківшик, приблизно по 3-4 відра... Одна бабця-пенсіонерка з України примудрялася збирати по 100 кілограмів ягоди в день... Отож — декілька порад.... Потрібно працювати самим на себе та не залежати від різного роду посередників, орендарів...
|
|