Їжте більше виноград - будете здорові !
. Виноград можна назвати одним із найбільш корисних плодів. Він містить велику кількість вітамінів, які сприяють кровотворенню; глюкозу, яка живить серцевий м’яз. Знижує рівень холестерину в крові і має багато інших лікувальних властивостей. Зокрема, він помічний за перевтоми, гіпотонії, подагри, анемії, гастриту з підвищеною секрецією, захворювань нирок, печінки, бронхів. Виноградний сік використовують у разі ангіни, безсоння, атонічних запорів, маткових кровотеч, виснаження нервової системи. До речі, він, на відміну від інших соків, відразу надходить у кров. А за своїм хімічним складом схожий на грудне жіноче молоко. Сушений виноград (родзинки) використовують як жовчогінний, протизапальний і загальнозміцнювальний засіб...
Цілющі рецепти
У разі атеросклерозу ... За подагри ... Хронічний закреп:.... Запалення нирок .... У разі виснаження нервової системи ... Живильна виноградна маска:... Корисні заготовки
Виноградне варення Інгредієнти: 1 кг винограду, 1 кг цукру, 0,5 л води, 1,5 г лимонної кислоти... Мочений виноград Узяти 5 кг винограду кисло-солодких сортів. Для заливки: 2,5 л води..., Увага! Виноград не рекомендується вживати в разі серцевої недостатності, що супроводжується набряками; цирозу печінки. У свіжому вигляді він протипоказаний за гіпертонії, дискінезії жовчних шляхів, дизентерії, загострення виразки шлунка та дванадцятипалої кишки, хронічних гнійних процесів у легенях, гострих форм туберкульозу.
|
|