Печемо паску. Успіху Вам.
Пекти паску – непроста наука. Не кожній досвідченій господині щоразу вдається досягти успіху. Пропонуємо кілька порад і зауважень, та безліч рецептів які можуть допомогти у цій справі.
Етнографічні записи свідчать, що до цього ритуалу господиня одягала чисту сорочку. Готували тісто здебільшого опарним способом, коли воно підходило двічі, господиня, промовивши: «Господи, благослови Своїм Духом Святим», виробляла паски, зверху з двох смужок тіста викладала хрест і колоски. Пасок пекли багато, не лише для членів своєї родини, а й для вбогих.
Паску пекли лише раз на рік, і кожна господиня намагалася зробити її найсмачнішою. Звісно, це залежало від уміння та від складових, наприклад, яєць клали навіть по 130 штук. Кажуть, що паска на самих жовтках довго не черствіє. Нині рецепти дещо спростилися, однак головні правила приготування цього ритуального виробу збереглися. Пропонуємо кілька порад, що можуть допомогти у цій справі.
ОТОЖ:
- Дріжджі повинні бути свіжими, світлими, з приємним дріжджовим запахом. - Духовку прогрівайте якомога довше, перш ніж покласти туди виріб. - Борошно обирайте лише вищого гатунку, сухе і обов’язково... Господині, які поділилися своїми рецептами, радять вимішувати тісто майже годину, воно мусить добре відставати від рук. Форму треба заповнити тістом на третину – під час випікання паска підійде. Готову накривають рушником, щоб пом’якшала. Доки печуться паски, не можна відкривати духовку – тісто «присяде». Вважають, що перед випіканням треба завісити вікна. Якщо хтось загляне у вікно, коли готують тісто, паски не вдадуться.
Рецепти
на вибір
Лимонна паска ... Паска традиційна ... Паска апельсинова... Сирна паска ...
Паска моєї мами ... Бабка з цукатами ... Паска ярмаркова...
|
СМАЧНОГО !
ШОКОЛАДНЫЕ БЛИНЧИКИ
. Ооочень вкусные тонкие шоколадные блинчики - отличный десерт! Нам показалось особенно вкусно со сгущенным молоком. Растопите шоколад на водяной бане и влейте 250 мл теплого молока. Оставшееся молоко взбейте с 1 ст. просеянной муки, какао порошком, сахарной пудрой и солью. Введите взбитые в пену яйца и перемешайте. Если тесто жидкое, добавьте еще .....
|
Смачного! Ласуємо млинцями та налисниками: час прийшов, на порозі МасницяДріжджові млинці....
Розвести дріжджі в двох склянках теплого молока. Збити злегка вінчиком яйця з цукром, влити.... Млинці житні з пікантною начинкою....
Налисники...
Шоколадні млинці...
Млинці з м’ясом та грибами....
Посмажити тонкі млинці, краще на маленькій сковорідці. Відварене куряче м’ясо перекрутити на м’ясорубці або дрібно порізати. Гриби перекрутити і обсмажити з цибулею. Змішати гриби з.... Закуска «Торба бідняка»...
|
Запеканка "Ленивая жена"
Рецепт для женщин, которые не любят или ленятся готовить. Он так и называется – «Ленивая жена». Затрачиваемое на его приготовление время составляет 5 – 10 минут, остальное доделает духовой шкаф. Для приготовления блюда потребуется: 800 г. пельменей (можно из магазина), две луковицы, 100 граммов твердого сыра, 3 – 4 яйца, 250 г майонеза или сметаны, зелень и специи. . Пришедший с работы муж, оценит ваши кулинарные способности по заслугам, так как блюдо получается роскошным и очень аппетитным Процесс приготовления:....
|
Смачного ... Готуйте на здоров"я !
Борщ з грибами і чорносливом.... Кулешик гороховий .... Запіканка картопляна (Закарпатська кухня) .... Капуста, тушкована з яблуками.... Яєчня із смаженою картоплею (Закарпатська кухня) .... Яєчня з ковбасою ..... КИСІЛЬ З СУХОФРУКТІВ.....
|
Страви з картоплі — завжди смачно!
Що б там не казали, а Чернігівщина — картопляний край. Тут картопля на столі мало не щодня. І є чимало віртуозних господарок, які вміють з прозаїчної кратоплі приготувати десятки смачних страв. Кулінарне розмаїття картоплі безмежне. Пропонуємо дещицю з популярних рецептів. Деруни...... Картопляні галушки ..... Кулешик з картоплі ...... Картопля з начинкою із оселедця..... Картопля з салом Сало нарізати дрібними шматочками і підсмажити разом із цибулею......
|
Напої, що врятують від морозу
Украина — страна с умеренным климатом. Но в последние годы зимние месяцы стали все суровее. наверное, многие согласятся, что нет ничего приятнее с мороза, чем чашка согревающего и ароматного напитка. Такие лакомства, как грог, горячий сбитень, глинтвейн или простой крепкий чай, не только быстро согревают и тонизируют организм, они еще помогают бороться с плохим настроением. В каждой стране, где морозы проверяют людей на прочность, существуют свои национальные способы борьбы с холодами. И напиткам здесь отведено особое место. Это может быть ......
|
До новорічного столу
Новорічний салат Склад: 6 круто зварених яєць, 5-6 варених картоплин, 2 варені морквини, 2 солоні огірки, яблуко, 250 г зеленого горошку, цибулина, банка майонезу, стручок червоного маринованого солодкого перцю, зелена цибуля, мариновані помідори, цукор, сіль. Бутербродні маси ..... Маса із шпротів .... Б Маса з сиру.... Новорічний коктейль....
|
Що готувати у Різдвяний піст?
Розпочався Різдвяний піст. Православна церква закликає нас під час Різдвяного посту обмежувати себе в їжі. Але піст - це не привід харчуватися зовсім уже несмачно. Пропонуємо вам кілька страв, із якими пережити піст буде не так складно. Відварена квасоля по-монастирськи Кольорову квасолю переберіть, добре промийте й ошпарте окропом. Залийте невеликою кількістю теплої води, щоб квасоля була повністю нею покрита. Варіть квасолю до м'якості. Посоліть за смаком, додайте дрібно нарізану цибулину. Варіть близько години. Квасолю відкиньте на друшляк, зберігши відвар. Посипте страву дрібно нарізаними петрушкою і кропом. Подавайте квасолю гарячою або холодною разом із рештою відвару. Капусняк з грибами... Пісний гороховий суп... Картопляна запіканка....
|
Пиріг з яблуками "Шедевр"
Взбить миксером мягкий маргарин с сахаром до растворения крупинок. Отделить аккуратно желтки от белков. Белки поместить в холодильник. Продолжая взбивать, добавить поочередно желтки, сметану, сок лимона, гашеную соду и муку. Тесто не должно быть крутое. Тесто переложить в миску, накрыть пленкой и поставить не менее чем на 1 час в холодильник. Крупные яблоки очистить, вырезать сердцевину порезать на тонкие дольки. Тесто выложить на смазанный противень (у меня силиконовый коврик – и я не смазывала), расплескать руками по поверхности, и ......
|
|