КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 110
Гостей: 110
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Червень » 18 » Як оздоровити дитину за рахунок коштів фонду соціального страхування
08:13
Як оздоровити дитину за рахунок коштів фонду соціального страхування

Як оздоровити дитину за рахунок коштів фонду соціального страхування

.

  Літні канікули – мрія всіх без винятку дітей. Вони з захопленням їх чекають, прагнуть до подорожей та екскурсій, нових знайомств і друзів. Держава приділяє особливу увагу організованому, змістовному оздоровленню та відпочинку дітей, дбає про зміцнення здоров’я підростаючого покоління.

Про оздоровлення дітей за кошти Фонду сьогодні наша розмова з завідувачем відділом оздоровчих заходів виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Тетяною Янченко.

– Тетяно Миколаївно, скажіть, будь ласка, яка участь Фонду в оздоровленні дітей цього року?

– Кожного року обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності приймає активну участь у фінансуванні оздоровлення дітей в дитячих закладах.

Так, в минулому році за участю коштів Фонду оздоровлено 7 556 дітей, для цього використано 5 млн. 521 тис. грн. Не зменшено обсяги фінансування на оздоровлення дітей і в поточному році.
Регіональною програмою щодо відновлення здоров’я застрахованих осіб і членів їх сімей на 2011 рік для оздоровлення дітей в дитячих закладах оздоровлення передбачено 6 млн. 16 тис. грн. Це досить вагомий внесок в справу оздоровлення дітей. А тому планується оздоровити за участю коштів Фонду біля 8 тисяч дітей.

– Які витрати сплачуються за кошти Фонду?

– Умови використання коштів для оздоровлення дітей нашої області визначені постановою правління обласного відділення Фонду „Про фінансування оздоровлення дітей у дитячих закладах оздоровлення за рахунок коштів Фонду в 2011 році” від 11.04.2011 № 4. Цією постановою затверджено обсяги фінансування через міську, міжрайонні виконавчі дирекції та організації профспілок, переліки дитячих закладів області та норми витрат, що фінансуються за кошти Фонду.
В цьому році на харчування дітей (в частині вартості продуктів харчування) сплачується не більше 35 гривень на один людино-день (що на 5 грн. більше, ніж у минулому році) та на лікування і культурне обслуговування дітей не більше 3 гривень на один людино-день з розрахунку на оздоровчу зміну. Тобто максимальна сума доплати за рахунок коштів Фонду у поточному році збільшена і становить 38 грн. на один людино-день.
Терміни заїздів до оздоровниць та тривалість оздоровчих змін визначаються кожним закладом самостійно. Але необхідно зазначити, що за кошти Фонду фінансуються оздоровчі зміни, які тривають не менше 14 днів.
Враховуючи, що середня вартість путівки до місцевих дитячих закладів становить 1900 грн., а тривалість оздоровчої зміни 18 днів, за кошти Фонду в цьому випадку сплачується біля 36 відсотків вартості путівки.

– Як визначаються дитячі заклади, до яких можна придбати путівки та отримати фінансування за кошти Фонду?

– Переліки дитячих закладів оздоровлення щорічно затверджують правління відділень Фонду в кожній області України та АР Крим. Заклад, де оздоровлюватимуться діти, обирають батьки. А для того, щоб за рахунок коштів Фонду була сплачена частина вартості путівки, вибраний заклад має бути включений затверджених переліків.
Необхідно відмітити, що в нашій області визначено 20 таких закладів. Кожний з них прагне забезпечити повноцінне та якісне харчування, змістовний відпочинок та оздоровлення дітей.
З досвіду попередніх років знаємо, що попитом у наших страхувальників користуються дитячі заклади як нашої області, так і Запорізької, Миколаївської, Херсонської областей та Криму, Адже не секрет, що манить малечу можливість відпочинку на морі.

– Хто має право на отримання путівки з частковим фінансуванням за кошти Фонду?

– Право на часткову оплату путівки, що придбана до дитячого закладу оздоровлення, мають застраховані особи (які працюють на підприємствах, в установах, організаціях усіх форм власності, у приватних осіб). При цьому за рахунок коштів Фонду фінансується оздоровлення дітей віком від 7 до 18 років. Якщо ж в сім’ї виховується двоє чи більше дітей шкільного віку, то батьки (усиновлювачі, опікуни або піклувальники) мають право оздоровити за кошти Фонду один раз кожну дитину.
Для цього необхідно звернутися до комісії (уповноваженого) із соціального страхування підприємства, установи, організації за основним місцем роботи, яка приймає рішення про придбання та надання путівки з частковою оплатою за рахунок коштів Фонду та формує заявки на отримання коштів.

– А як отримати кошти Фонду для здешевлення вартості путівок до дитячих закладів?

– Часткове фінансування для оздоровлення дітей надається підприємствам, установам, організаціям, профспілковим об’єднанням, які організовують оздоровлення дітей та самостійно закуповують путівки в дитячих закладах оздоровлення.
В цьому році для оздоровлення дітей через страхувальників передбачено 3 млн. 786 тис. грн. Цих коштів достатньо для забезпечення фінансування всіх звернень щодо часткової оплати путівок, придбаних роботодавцями для дітей своїх працівників.
Для отримання коштів підприємствам, установам, організаціям, фізичним особам, які використовують найману працю, необхідно звернутися до міської чи міжрайонної виконавчої дирекції обласного відділення за місцем обліку у Фонді, надати відповідну заявку та отримати кошти для часткової оплати путівок. При цьому кошти Фонду перераховуються на відкриті окремі поточні рахунки в установах банків чи органах Державного казначейства України.
Фізичні осіби-підприємці, які є платниками єдиного податку, теж мають право на отримання коштів для оздоровлення своїх дітей за умови добровільної реєстрації в органах Пенсійного фонду України, сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, в тому числі з тимчасової втрати працездатності (обов’язковим є наявність договору та платіжного доручення про сплату єдиного внеску).
Профспілкові організації отримують фінансування для оздоровлення дітей застрахованих осіб на умовах договорів, укладених з виконавчою дирекцією обласного відділення Фонду. Для цього ними замовлено 2 млн. 230 тис. грн. В даному випадку кошти перераховуються на підставі заявок страхувальників.
Тобто кожне підприємство, установа, організація може оздоровити дітей, придбавши путівки самостійно, або надати заявку до відповідної профспілки.
А тому звертаємось до керівників та голів комісій із соціального страхування підприємств, установ, організацій, до всіх страхувальників та профспілкових організацій з проханням взяти активну участь в організації літнього оздоровлення дітей, використання коштів Фонду для здешевлення вартості путівок.

– Якщо у читачів виникнуть питання, де можна отримати інформацію з питань оздоровлення дітей?

– Детальну інформацію про дитячі заклади оздоровлення, які фінансуються за кошти Фонду, порядку отримання фінансування для оздоровлення дітей можна отримати, звернувшись до виконавчої дирекції обласного відділення Фонду, міської, міжрайонних виконавчих дирекцій та працівників цих дирекцій у кожному районі (місті) області, де на період літньої оздоровчої кампанії організована робота телефонів довіри з питань дитячого оздоровлення, забезпечення щоденного надання роз’яснень та оперативного вжиття заходів за зверненнями громадян.

Для довідки:

Виконавча дирекція обласного відділення (022)678-463

Чернігівська міська виконавча дирекція (022)678-236

Бахмацька міжрайонна виконавча дирекція

Бахмацький район (0235)2-14-52

Борзнянський район (0253)2-17-46

Коропський район (0256)2-16-16

Варвинська міжрайонна виконавча дирекція

Варвинський район (0336)2-15-21

Срібнянський район (0239)2-13-75

Талалаївський район (0234)2-15-56

Козелецька міжрайонна виконавча дирекція

Козелецький район (0246)4-19-97

Бобровицький район (0232)2-13-73

Носівський район (0242)2-14-81

Корюківська міжрайонна виконавча дирекція

Корюківський район (0257)3-12-38

Щорський район (0254)2-18-64

Городнянський район (0245)2-75-18

Менська міжрайонна виконавча дирекція

Менський район (0244)2-14-08

Сосницький район (0259)2-76-32

Ніжинська міжрайонна виконавча дирекція

Ніжинський район (0231)2-30-30

Новгород-Сіверська міжрайонна виконавча дирекція

Н.-Сіверський район (0258)3-16-71

Семенівський район (0259)2-12-67

Прилуцька міжрайонна виконавча дирекція

Прилуцький район (0237)3-21-94

Ічнянський район (0233)2-19-37

Чернігівська міжрайонна виконавча дирекція

Чернігівський район (022)67-10-89,(0222)3-27-79

Ріпкинський район (0241)2-12-26

Куликівський район (0243)2-15-37

Джерело: Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності


Категорія: Поради | Переглядів: 1826 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України