ВАМ ЦЕ СПОДОБАЄТЬСЯ !
ЗАСОЛЮВАННЯ РИБИ
Бажаєте смакувати стравами з риби! Отож любителям рибних страв пропонуємо низку рецептів на всі смаки. Смачного!
Є два види засолювання риби. Перший, коли риба після засолювання придатна до вживання без теплової обробки (оселедець, лосось й інші жирні сорти). Другий, коли риба не дозріває при засолюванні й перед уживанням повинна пройти теплову обробку (коропові, окуневі та інші маложирні види). Риба, заготовлена способом соління, за сприятливих умов може зберігатися кілька місяців.
Сухе соління Рибу ретельно миють, щоб видалити слиз, чистять від луски, виймають усі нутрощі. Потім її натирають....
Швидке засолювання оселедцівВода повинна бути такою соленою, щоб у ній не тонула сира картоплина. Оселедець розморозити, вийняти....
Сухе засолювання оселедців В емальованій або пластиковій посудині оселедець пересипати сіллю 1:16. У сіль можна додати ....
Солена червона риба Рибу не мити, а витерти сухою марлею зверху і всередині. (Це стосується і всіх наступних рецептів). Морожену горбушу або лосось розрізати...
Шпроти по-домашньому Дрібну рибу з лускою потрошать, промивають, залишають ікру й молоки і вкладають рядами в емальовану каструлю. На дно її попередньо кладуть шар нарізаної кільцями ріпчастої цибулі. Кожен ряд риби солять, знову кладуть...
Шашлик із річкової риби Склад: 500 г риби (філе), 2 шт. ріпчастої цибулі, 100 г сала, 2 ст. л. олії, 1-2 ст. л. 3%-вого оцту, сіль, спеції за смаком. Рибу розробляють на філе зі шкіркою без кісток, нарізають кубиками...