Лікуймося ! ДЛЯ ЗДОРОВ’Я є КОРЕНЕПЛОДИ . Літо закінчилося, але в його благодатній аурі визріло чималенько плодів у саду й на городі. Ми із задоволенням іноді купуємо заморські овочі та фрукти, забуваючи про те, що в наших місцевих плодах є безліч лікувальних властивостей, які використовують у народній медицині.
Хоч як дивно, але з усіх овочів коренеплоди вважаються найбільш корисними. Усі їхні поживні речовини в міру росту рослини накопичуються саме в прихованих під землею частинах. Такі овочі довго зберігаються, при цьому майже не втрачаючи своїх корисних властивостей.• Морква — для зору.
Королева овочів містить вітаміни РР, С, Е, К, групи В, 1,3% білків, 7% вуглеводів. Чимало в ній мінеральних речовин, потрібних для організму людини: калій, залізо, фосфор, магній, кобальт, мідь, йод, цинк, хром, нікель, фтор та ін. Головний «козир» моркви... • Пастернак — для легень.
Лікувальні властивості пастернаку визнані традиційною медициною. Він поліпшує травлення, зміцнює стінки капілярів, є болезаспокійливим засобом, сприяє відкашлюванню мокротиння за легеневих захворювань, корисний за бронхіту, пневмонії... • Корінь петрушки — для шкіри.
Цю рослину можна назвати «маленькою аптечкою». У петрушці містяться калій, натрій, кальцій, магній, фосфор, залізо, провітамін А, вітаміни В1, В2, РР, Е. С, фітонциди, які послаблюють гнильні та бродильні процеси. Петрушкою можна лікувати майже всі ... • Хрін — для імунітету.
У хроні міститься вітамін С — одна із найпотрібніших організму речовин, бо виконує найрізноманітніші функції, а найголовніше — забезпечує імунний захист, недарма кажуть, що він — найгрізніший ворог усіх хвороб... • Чорна редька — для шлунка...
|
|