Веселка - гриб, який здивував увесь світ
. Не можна було подумати двадцять років тому, стоячи на ринку у Вітебську і розглядаючи дивовижні сірі яйця гриба веселки, що цей гриб влаштує сенсацію у всьому світі ... А тоді з цікавістю розпитували стареньку, яка торгує цими грибами, що затишно лежать в кошику з папороттю - чим же так цікавий цей гриб? Їстівний він? І взагалі - навіщо він потрібен?... Якщо раптом у лісі на вас дмухнуло їдким помийним запахом - а в ньому і аромат гниючого м'яса, і кислий запах ферментованого тіста, і зіпсованих помідорів - значить ви на правильному шляху. Попереду - сімейство веселок облюбувало для себе цей шматочок галявини. Іноді галявинка буває суцільно усипана ще недозрілими яйцями веселки... Рецептів використання веселки в лікувальних цілях - безліч. Що тільки з нею не виробляли - заливали самогонкою, спиртом, горілкою... Хвороби, при яких використовується веселка, різноманітні. І можна сміливо сказати, що це грибна Панацея. У ній знайшли і одразу кілька видів натуральних антибіотиків, які пригнічують хвороботворні мікроби і віруси. . Володіє протипухлинними властивостями - вже на десятий день застосування ракові клітини перестають ділитися...
|
|