. Герой нашої публікації, 80-річний Володимир Лазаренко із Сновська, котрий 18 років живе зі страшною хворобою – раком і лікує його без хімії та дорогих препаратів, ділиться з читачами нашої газети рецептом антиоксидантного вина. Як стверджує Володимир Опанасович, продукт багатий на вітамін С, продовжує життя та запобігає багатьом хворобам.
«Антиоксидант – це той самий вітамін С, тільки в рази сильніший, – пояснює 80-річний мешканець Сновська. – Антиоксидант діє в організмі впродовж 72-ох годин, тобто трьох діб. Отримую я його з кісточок звичайного синього винограду».
За словами Володимира Лазаренка, антиоксидантне вино слабше за чистий антиоксидант (рецепт приготування якого чоловік тримає в таємниці), однак корисне і має профілактичні властивості. Приготувати таке вино зовсім не складно!
Перший крок – подавити виноград і дочекатись, коли вино забродить. Потім треба злити сік, а жмих та кісточки промити і висушити окремо. Коли все як слід підсохне, можна братися за третій етап – перемелювання. Перемелюють кісточки та жмих жорнами, але не звичайними, а такими, що не мають металевих деталей.
«Вітамін С не терпить контакту з металом і втрачає корисні властивості», – пояснює Володимир Опанасович.
Порошок, який ви отримаєте від помелу, заливають соком, що забродив. Вино має перебродити і відстоятись.
Автор антиоксидантного вина цукру до нього не додає, щоправда, він ще сам до кінця не знає, варто його додавати чи ні.
«Мій брат з Чернігова робить вино з цукром, я – без, – каже 80-річний винороб. – Гадаю, трішки цукру додати можна, щоб продукт був смачнішим».
Приблизно через два тижні, за кімнатної температури, вино перебродить. Кісточки віддадуть корисний антиоксидант тоді, коли з них вийде макуха. От і все!
«У вино можна додавати різні компоненти, - продовжує Володимир Лазаренко. – У мене, наприклад, болять очі, тому додаю чорницю. У кого болить серце – журавлину».
За словами чоловіка, різниця вина і антиоксиданта – в концентрації. У вині вона мала, тому якнайкраще підходить для профілактики різного роду захворювань – у першу чергу раку.
Нагадаємо, 80-річний Володимир Лазаренко зі Сновська лікує рак без хімії і дорогих препаратів. Стверджує, що винайшов ліки від страшної хвороби, а його винахід є проривом у медицині. Основним компонентом диво-препарату є виноградні кісточки – саме там міститься найбільше вітаміну С. Володимир Опанасович навчився робити його у високій концентрації. Антиоксидант швидко зупиняє не лише онкопроцеси в організмі, але й набряк легенів, що призводить до задухи та інші неінфекційні хвороби. Розробник препарату стверджує, що 400 грамів антиоксиданту за 15 днів вживання достатньо для зупинення онкопроцесу.
Віталій Назаренко, "Чернігівщина" №28 (689) від 12 липня 2018