Що призводить до хвороб шлунку?
. Шлунок – це, безумовно, один із найбільш проблемних органів людського організму.
Згідно з медичним дослідженням, 15% населення страждає від закрепів, а 20% – від синдрому подразненого кишечника. А все це спричиняє надмірне захоплення здоровим харчуванням.
Дослідники з Університетського коледжу в Лондоні (Велика Британія) стверджують, що надлишкова гігієна кишечника, нестійка схема харчування та стреси призводять до проблем зі шлунком. Багато людей є дуже вибірковими у їжі, але це аніскільки не допомагає. Отже, дослідники вияснили, що може порушити роботу шлунка й кишківника. Деякі лікарі рекомендують пацієнтам споживати висівки, які, перевантажуючи кишківник, можуть лише посилити закрепи. Набагато корисніше споживати сухофрукти і каву. Для здоров’я краще їсти картоплю в лушпинні, а не смажену, оскільки вона збагачена вітамінами та мінералами. Проте багато хто любить вживати цю страву із вершковим маслом або майонезом, що призводить до здуття живота. Цибуля – ще один корисний, на думку лікарів, продукт. Але вона містить цукор, який погано засвоюється і перешкоджає нормальній роботі кишківника.
Такі ж властивості мають і яблука, броколі, брюссельська капуста, персики та сливи. Мед – абсолютно натуральний продукт, проте ним теж не варто зловживати. Він містить дуже багато фруктози, яка погано засвоюється кишечником, призводячи до здуття живота й утворення газів. Що ж стосується правила вживання п’яти овочів та фруктів на день, то їх обирати варто дуже обережно. Джерело інтернет
|