КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 114
Гостей: 114
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Квітень » 28 » Шана і квіти «Героям Чорнобиля»
14:05
Шана і квіти «Героям Чорнобиля»

                 Шана  і  квіти  «Героям Чорнобиля»

                                                                                                                                                 ФОТОрепортаж  

Усе далі віддаляють нас роки від страшних квітневих подій 1986-го. Але скільки б не минуло років, усе одно Чорнобиль залишається болем України, болем усього світу.Страшно уявити, як виглядав би світ сьогодні, якби не мужність ліквідаторів аварії, що загасили пожежу на Чорнобильській АЕС. Ось чому важливо пам’ятати, свято берегти і поважати тих, хто жертвував своїм життям, здоров’ям, рятуючи все людство.


26 квітня, у день 25-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС, у місті Корюківці було відкрито пам’ятник «Героям Чорнобиля».

В урочистих заходах узяли участь голова обласної державної адміністрації В.М.Хоменко, голова Корюківської райдержадміністрації О.В.Довгаль, голова Корюківської районної ради М.І.Баклажко, Корюківський міський голова І.В.Матюха, депутат Чернігівської обласної ради М.М.Романюк, начальник головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації С.М.Мойсієнко, представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області С.В.Бутко; заслужений журналіст України, власний кореспондент газети «Голос України» С.О.Павленко, голова Чернігівської обласної організації «Союз Чорнобиль України» А.М.Лігун, ліквідатори-чорнобильці, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, установ та організацій міста, громадськість, представники засобів масової інформації.

На початку мітингу перед пам’ятником було оголошено звернення Президента України Віктора Януковича до Дня Чорнобильської трагедії.

Почесне право відкрити пам’ятник було надано голові обласної державної адміністрації Володимиру Хоменку та голові районної організації «Союз Чорнобиль України» Миколі Скотарю.

Виступаючи перед учасниками мітингу, голова облдержадміністрації, зокрема, зазначив, що Чернігівщина — одна з областей, яку найбільше постраждала від Чорнобильської катастрофи. Майже вся територія зазнала радіоактивного забруднення, а в зону аварії потрапило понад 650 тисяч жителів області. 246 населених пунктів віднесено до зон радіоактивного забруднення, а жителі двох населених пунктів були відселені.

Нині в області проживає понад 88 тисяч громадян зі статусом постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них – майже 5 тисяч інвалідів і понад 16 тисяч дітей.

Тільки в Корюківському районі 22 населених пункти знаходяться на території, що зазнала впливу аварії. З 28-ми тисяч жителів району понад 12 тисяч мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Відкриваючи пам’ятник «Героям Чорнобиля», споруджений вдячними земляками на знак пам’яті про тих, хто загинув при ліквідації аварії, а також усіх жертв страшної катастрофи, голова облдержадміністрації зауважив, що віднині цей комплекс буде нагадувати живущим про святий обов’язок берегти дану нам Богом землю від усякого лиха.

Голова районної організації «Союз Чорнобиль України» Микола Скотар зазначив, що ліквідатори Корюківщини (230 чоловік) брали найактивнішу участь у всіх роботах по ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Кожен виконував завдання, поставлене перед ним. Зараз у районі проживає 167 ліквідаторів, із них І кат. — 17, ІІ кат. — 101, ІІІ кат. — 49. Потерпілих 12097 чоловік. Близько 80 ліквідаторів уже немає в живих... Микола Миколайович подякував районній та міській владі, спонсорам, громадськості — усім тим, завдяки кому стало можливим відкриття пам’ятника та вшанування на належному рівні ліквідаторів-чорнобильців.

Надзвичайно вражаючою була хода наймолодших учасників заходу — учнів Корюківської гімназії — з фотографіями-портретами померлих чорнобильців у руках. Саме на їх честь — тих, чиє життя передчасно обірвала Чорнобильська трагедія, хто, ризикуючи своїм здоров’ям, виконав свій громадянський обов’язок і захистив нас від радіації, хто віддав своє життя за світле майбутнє, відійшовши у вічність, і відкрито пам’ятник — як нагадування, як пересторогу всім прийдешнім поколінням.

Цей день, день відкриття пам’ятника «Героям Чорнобиля» в місті Корюківці, об’єднав усіх присутніх на заході одним спогадом, однiєю печаллю, однiєю надiєю… Надією на те, що більше ніколи не повториться подібне лихо.


 


 
    Фото: Світлани  Шматухи  

     За  інформацією сайту  Корюківської  РДА        http://koradm.cg.gov.ua
Категорія: Громада та влада | Переглядів: 1198 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України