Опеньки пішли. Радимо квашені.
На Чернігівщині після дощів уже збирають опеньки. Радимо такий рецепт.
Почищені і помиті під проточною водою опеньки (бажано невеличкі) варимо 10 хв.
Потім варимо в маринаді (на 3 л. води 3 столові ложки солі і 1 чайна ложка лимонної кислоти) 30 хв. Промиваємо в проточній воді.
В посудину ( в кого є дубова бочка - просто супер) кладемо на дно кріп, листя хрону, листя смородини, листя вишні, лавровий листок, зубчики часнику. Кладемо шар грибів, в які додаємо порізаний шматочками перець чілі (обов'язково), шар листя, далі знову -- шар грибів, шар листя.
З смородиною не переборщити.
Варимо маринад(заливка):
На 1 л. води 3 столові ложки солі, і 1 ложка цукру. Доводимо до кипіння і даємо охолонути до 40 градусів. Заливаємо гриби в посуді так, щоб покрило і накриваємо кришкою. На кришку кладемо якесь грузило, щоб притисло гриби.
Тримати 2 дні в теплі, потім винести в холод (підвал, балкон). Готові будуть через 2 - 3 тижні. Джерело інтернет
|