Заготуйте на зиму ! Хрін має багато цілющих властивостей.
Скільки городників — стільки й клопотів: одні не можуть розвести хрін, інші — вивести... Якщо у вас росте ця рослина, то не поспішайте її зyищувати! Приміром, індійська медицина здавна використовувала цю дикорослу рослину як сечогінний і тамувальний засіб під час запалення сідничного нерва. Хрін корисний для поліпшення травлення, функції жовчного міхура, підшлункової залози, нирок, кровотворних органів, та при авітамінозі, гепатиті, плевриті, підвищеному артеріальному тиску. Хрін багатий на фітонциди, ефірна олія, яка міститься в корені, зумовлює специфічний запах і смак та затримує розвиток золотистого стафілокока, кишкової палички, збудника туберкульозу, заважає розмноженню вірусу грипу з групи А. Питна вода, в якій плавають 1-2 корінці хрону, довго зберігається свіжою, має приємний смак і цілющі властивості. Зокрема, вона сприяє виведенню з організму надлишків рідини та солей сечової кислоти. Такій воді надають перевагу літні люди, оскільки вона робить рухливішими суглоби, зменшує набряки на ногах, подагричний та ревматичний біль, сприяє розчиненню каменів у сечовому міхурі....
|
|