КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2018 » Жовтень » 8 » Захворів – бери довідку в Пенсійному фонді
09:42
Захворів – бери довідку в Пенсійному фонді

                 Захворів – бери довідку в Пенсійному фонді

 .В Україні з 1 жовтня цього року почала діяти нова форма заяви-розрахунку для надання матеріального забезпечення застрахованим особам і окремих виплат постраждалим на виробництві та для оплати лікарняних.

Відповідну постанову правління Фонду соціального страхування України затвердило на позачерговому засіданні 19 липня. Суттєвою відмінністю цієї постанови є те, що вона поєднує в собі всі соціальні виплати, які раніше розмежовувалися. Відтепер всі ці виплати поєднані в одному порядку і в одній заявці. Новацією є те, що всі страхувальники зобов’язані подавати заяви про виплати.

Заяву до фонду соціального захисту роботодавець може подавати як в електронній, так і в письмовій формі. Для того, щоб перейти на електронні відносини і не витрачати час на ходіння по кабінетах, підприємцю потрібно лише укласти відповідний договір на електронну звітність з фондом соціального страхування. Після цього всі документи відправляти на електронну адресу.

Ці новації фактично стосуються бухгалтерів підприємств і майже не зачіпають робітників. Проте є невеликі незручності і для них. Якщо людина працює на підприємстві менше ніж 8 років (тоді вона вже має відшкодування у розмірі 100% зарплати у разі лікарняного), то їй потрібно принести на підприємство довідку з Пенсійного фонду, де буде вказаний загальний стаж роботи. Бо на підприємстві не будуть знати, чи офіційно ви працювали раніше і який ваш стаж роботи. А це впливає на суму при нарахуванні лікарняних виплат. Адже в новій заяві з’явилася колонка, де потрібно прописувати загальний стаж, стаж на 12 місяців і стаж на теперішній роботі. Якщо такої довідки ви не принесете, то бухгалтерія не знатиме, яке відшкодування за лікарняним листком нараховувати.

Довідку з пенсійного фонду постійно брати не потрібно. Достатньо один раз принести її в бухгалтерію за вашим місцем роботи. І не обов’язково чекати, поки ви захворієте, можна її отримати в будь-який час.


                                                Марія Пучинець, «Чернігвщина» №40 (701) від 4 жовтня 2018
Категорія: Право знати | Переглядів: 409 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України