КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2018 » Листопад » 23 » Влада не поспішає коментувати ситуацію з закриттям автостанції в Корюківці
07:50
Влада не поспішає коментувати ситуацію з закриттям автостанції в Корюківці

           Влада не поспішає коментувати ситуацію з закриттям                     автостанції в Корюківці

    Інформацію про те, що автостанція в Корюківці закривається, 13 листопада підтвердила Сусідам касир Оксана Сергієнко.Вона розповіла, що донедавна в автостанції працювали диспетчер, три касири і прибиральниця. У травні скоротили диспетчера, потім одного касира, другий – сам звільняється 14 листопада.  

  • Залишаються удвох – касир і прибиральниця,  які теж написали заяви на звільнення.   Бо, за словами Сергієнко, одному касиру без напарника працювати складно – щоденно з 5.20 до 17.20, а люди не хочуть йти працювати на 0,6 ставки і у холоді.   До речі, опалення  в приміщенні автостанції з настанням холодів так і не включили – дали працівникам невеличкий обігрівач.   Тож у четвер, 15 листопада – їхній останній робочий день.     Офіційного коментаря директора ПАТ «ЧОПАС-17499» Павла Шумана Сусідам не вдалося отримати. А його заступник Василь Солохненко телефоном відповів так: «Я думаю, що автостанція у Корюківці закриється…» 
  •    У  найближчих Холмах, Сновську, Мені, Сосниці, Семенівці автостанції через збитковість закрили раніше. Є легальні і нелегальні перевізники«Не на камеру» посадовці говорять, що за закриття автостанції в Корюківці люди «проголосували» власними гаманцями, коли користувались послугами нелегальних перевізників, бо більшість громадян навіть на автостанції не хотіли купувати трохи дорожчий білет, натомість розраховувались безпосередньо з водієм у салоні автобусу.
  •  За інформацією, яку Сусіди отримали в райдержадміністрації, станом на липень цього року по Корюківському району працювало близько тринадцяти легальних маршрутів. Це дуже мало. А нелегальних – кілька десятків. Легальні перевізники, які курсували у семенівському напрямку, на Київ, Чернігів - заїжджали на автостанцію. Якщо люди купували в касі білети, то з них брався станційний збір, якого мало б вистачати на утримання автостанції.
  •  «Нелегали» забирають людей біля фабрики техпаперів, міського будинку культури, на центральній площі тощо, оминаючи автостанцію, і відповідно, не підтримуючи її фінансово.  Чи готові люди відмовитись від послуг «нелегалів»? Звісно, що ні. Бо офіційних перевізників мало, навіть щоб дістатися Чернігова, а що вже казати про села? 
  • На сьогодні  більш – менш сільські території Корюківського району забезпечені транспортним зв’язком. І це завдячуючи тим же неофіційним маршруткам, з власниками яких просто домовились... Представники місцевої влади опинились між двох вогнів: з одного боку порушують закон, з іншого задовольняють потреби своїх людей.

  • Як повернути автостанцію?
  • Власником будівлі корюківської автостанції є ПАТ «ЧОПАС – 17499». Воно може її закрити і не використовувати, а може й продати. Як це вже зробили у Холмах та сусідніх райцентрах. І коли заступник директора цього підприємства заступник директора Василь Солохненко нічого коментувати з приводу закриття автостанції Сусідам не схотів, а лише спересердя кинув, що в країні бардак – він мав рацію.  
  •  А як ще можна охарактеризувати ситуацію, коли стільки перевізників у нашій країні працює нелегально, і ніхто нічого вдіяти не може? Це може означати лише одне – кожного такого «кришує» впливова людина, маючи фінансовий зиск. Якби цього не було, «нелегали» самі себе б «поїли», як щури на кораблі, де виживає сильніший. Бо для того, щоб «зіпсувати» чийсь маршрут, достатньо пустити іншу маршрутку на десять хвилин раніше, або поставити ціну на п’ять гривень дешевшу. 
  •    Та в цій ситуації не все так просто. Можливо, й знайшлась сильна рука, аби навести порядок. Але завтра ми прокинемось, а доїхати нічим, бо автоколони наказали довго жити, а інших офіційних гравців на цьому ринку дуже мало. 
  •  Отже, щоб знову запрацювала наша автостанція потрібна добра воля її власника. А позаяк це приватна структура, яка живе не за державні гроші, а за зароблені – їй це має бути вигідно. А вигідно може бути, якщо, наприклад, усі перевізники - легальні і нелегальні закопають сокиру війни і відправлятимуться з автостанції. Не продаватимуть білети у автобусах, як це зробили семенівські перевізники, відкривши власну міні – автостанцію у Чернігові і кімнатку – у Семенівці. До речі, таку планують відкрити і перевізники у Городні, орендувавши частину приміщення у будинку культури.
  •   І у Холмах могла бути міні - автостанціяКілька років тому за будівлю холминської автостанції воювали колишній селищний голова Віталій Запорожець і місцевий підприємець Любов Кулик, яка її викупила. Вона хотіла відкрити безалкогольне кафе і обіцяла облаштувати місце для касира, щоб там же люди могли придбати білет на автобус, перепочити, випити кави. Та влада не підтримала цю ідею. Багато попили вони один в одного крові, зрештою – кафе процвітає, а автостанції немає.
  • Пільговикам автостанція скоро не знадобиться   Уряд пообіцяв уже з нового року розпочати виплачувати пільги і субсидії готівкою. До кінця 2019 року цей процес завершиться. І тоді проблема з придбанням безкоштовного білета для громадян пільгових категорій відпаде сама по собі.
  • Але як бути людям, які, наприклад, приїдуть з села у Корюквку, а автобус назад йде увечері? Десь же має бути місцинка, щоб не замерзти в лютий мороз? У великих містах виручають кафе, у нас цим – не густо. Треба думати…                 

                                                                                                          Ірина ГАЙОВА       Facebook                                                                             

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 553 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України