КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 
Головна » Свята
« 1 2 ... 50 51 52 53 54 ... 71 72 »
     

              Зелена неділя

  .

 На 50-й день після Великодня, свята воскресіння Христового, — весь християнський світ відзначає Трійцю (П'ятидесятницю) — одне з провідних свят церковного календаря.У християнстві свято П'ятидесятниці сформувалось у IV ст., після прийняття церквою догмата про трійцю — існування єдиного Бога у трьох іпостасях. «Ідіть, научайте всі народи, хрестячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Духа Святого» (Матвія, 28, 19) — так наставляв своїх учнів Христос невдовзі після свого воскресіння.

І, згідно з Біблією, у день єврейського свята Шавуот — П'ятидесятниці зійшов на апостолів з неба дух святий і пішли вони між народи, «говорячи іншими мовами, як дух їм провіщав» (Діяння, 2, 1—4). Святкування Трійці у європейських народів ввібрало обряди кінця весни — початку літа... Троїцьке зілля не викидали, а сушили й у відварах із нього мили волосся, — щоб не боліла голова, парили хворі ноги, клали під голову покійникові — «щоб йому і на тім світі пахло». Суха лепеха, покладена в сторону (місце зберігання жита), мала відганяти мишей, а в гнізді квочки — допомагати виводитись курчатам. Особливо цінували зілля, свячене у церкві...  

В Україні довго зберігався звичай серед жінок — в русалчин тиждень розвішувати по деревах полотно... 
В русалчин тиждень (тиждень після Трійці), у четвер, не можна працювати, щоб не розгнівати...  

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Свята | Переглядів: 1894 | Додав: VLAS-KOR | Дата: 23.06.2013 | Коментарі (0)

   

  ФОТОКВЕСТ до Дня Молоді у Корюківці! 

.

     Ти молодий, енергійний, любиш фотографувати, у тебе багато друзів і ти вважаєш себе креативною особою? Перевір свої сили у першому корюківському фотоквесті від молодіжної організації «Альтернатива». Збери команду друзів, реєструйся і перемагай. Учасників чекають відмінний настрій, азартні змагання, незабутні враження та подарунки від наших партнерів: фото-салону «Фотос», Кредитної спілки «Корюківська», м-ну «Скутерок» та туристично-готельного комплексу «Бреч». 

  За умовами квесту учасники повинні виконати 5 завдань від організаторів...  

Для участі потрібна команда, фотоапарат і прагнення до перемоги. До знімального пристрою є лише одна вимога - він має бути цифровим, щоб була можливість завантажити фото в комп'ютер...  
 Змагання фотоаматорів не обмежено кордонами. До ваших послуг ціле місто...    

О 20:00 під час святкової програми до Дня Молоді на головній сцені міста відбудеться нагородження команд і показ робіт учасників. Приходьте самі і запрошуйте друзів!

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Свята | Переглядів: 815 | Додав: Владко | Дата: 17.06.2013 | Коментарі (0)

  

     Запрошуємо  до спільної молитви! 

.

 Дорогі у Христі браття і сестри!

В неділю, 16 червня, о 10.00, в нашому Свято-Вознесенському Храмі Української Православної Церкви Київського Патріархату відбудеться архієрейська Божественна Літургія, яку очолить Високопреосвящений Євстратій, архієпископ Чернігівський і Ніжинський разом з духовенством єпархії.

   Запрошуємо корюківчан до спільної молитви! Ми раді всім, хто потребує і шукає миру і відради духовної , адже молитва разом з владикою завжди діє великою духовною, цілющою силою для душі і тіла, осіняє нас тою немеркнучою благодаттю, що так потрібна нам в цьому нелегкому земному життю!!! Щиро всіх запрошую до молитви!

Благочинний Корюківського району протоієрей отець Тарасій Баїк.

Благословенне ім"я Господнє від нині і до віку! Слава Ісусу Христу!!!

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Свята | Переглядів: 676 | Додав: VLAS-KOR | Дата: 14.06.2013 | Коментарі (0)

   

         Cьогодні  -  Вознесіння Господнє !


.
 

  Свято Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа в Небесні Оселі відзначається християнами всього світу на 40-й день після свята Воскресіння Господнього, тобто свята Пасхи Христової.   Як правило це відбувається в четвер 6-го тижня, рахуючи з Дня Великодня. У всі дні, які проходять від Великодня до свята Вознесіння у всіх християнських Церквах першими вітальними словами є радісна звістка – Христос воскрес! Воістину воскрес!

   Цифра в 40 днів – не випадкове число. У багатьох місцях Святого Письма,   подібний період часу зв’язується в великими і значними подіями нашої історії і встановлених Богом традицій. Наприклад...

І тепер, на сороковий день після Свого Воскресіння, ніби після нового народження, Христос повинен був відправитися в Небесні обителі, щоб приготувати там місце для нас і сісти праворуч Бога Отця...   Цій події, як і факту Воскресіння Христового, було чимало вірних свідків.  

Свято Вознесіння – це одне з центральних свят усього християнського світу. Царство Небесне, колись закрите для нас, царство істини, добра і краси, тепер відкрито і підготовлено для людини...  

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Свята | Переглядів: 923 | Додав: VLAS-KOR | Дата: 13.06.2013 | Коментарі (0)

  

      Дитинство, мов вчорашній день 

                                                                                        ФОТОрепортаж

.


  Минулої суботи, у перший день літа, відшуміли у навчальних закладах України випускні вечори. У нашій Корюківці це, мабуть, найпопулярніше свято, коли тисячі містян та гостей збираються на центральній площі, щоб помилуватися вишуканими сукнями дівчат, елегантними юнаками ­ вчорашніми одинадцятикласниками, привітати їх з початком дорослого життя.

  І цього року примхи природи тримали до вечора у великій напрузі винуватців свята та їхніх батьків, адже вдень пройшов проливний дощ, темні хмари намагалися зіпсувати урочистий захід і надвечір. Та не насмілилися. О сьомій вечора глядачі вишикувалися вздовж дороги, і по ній рушила колона випускників, їхніх вчителів і батьків...
  
Урочистості відбувалися на імпровізованій сцені біля фабричного будинку культури. Медалістів, а згодом і їхніх батьків запросили на подіум. Зрозуміло, що це був найважливіший момент у їхньому житті – перша вагома перемога! Кращі з кращих! Місто пишається вами!

 Випускників 2013 року вітали керівники району та міста... 
 Щедро був переплетений чудовими музично – танцювальними вітанням святковий сценарій, а віншував його – прощальний шкільний вальс…                                                                                                           

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Свята | Переглядів: 1244 | Додав: VLAS-KOR | Дата: 08.06.2013 | Коментарі (0)

  Дитячий фестиваль « Смугастий Равлик »

                                                                         ФОТОрепортаж  

                                                                  

 Дитинство - чудова пора, пора сподівань на прекрасне життя та здійснення мрій      За традицією Корюківчани щороку, 1 червня,   відзначають улюблене свято підростаючого покоління - Міжнародний День захисту дітей. Ось і цього року з нагоди свята відбувся   міський дитячий фестиваль «Смугастий Равлик», організаторами якого виступили молодіжна громадська організація «Альтернатива», Корюківська міська рада, Корюківська районна державна адміністрація. Учасниками свята, яке відбулося у сквері за Будинком культури, стали малеча, вихованці дитячих садків, школярі району,батьки, дідусі та бабусі. 

     Програма фестивалю включала в себе конкурс малюнку на асфальті, концерт юних виконавців, виставка-продаж книг, майстер-класи з орігамі, квілінгу, паперової іграшки, виготовлення еко-іграшок, малювання, авіамоделювання, а також, виставка дитячих малюнків "Мама і я”, фотовиставка молодого фотомитця Дмитра Гаврюша, благодійний розпродаж дитячих іграшок, безпрограшна лотерея, забави тощо... , а ще- працювали ігрові майданчики з цікавими розвагами та спортивними змаганнями…  

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Свята | Переглядів: 1025 | Додав: VLAS-KOR | Дата: 01.06.2013 | Коментарі (0)

   КММГО «Альтернатива» запрошує на дитячий фестиваль Смугастий равлик !

.

       1 червня 2013 року в Корюківці з нагоди Дня захисту дитини відбудеться ІІ міський дитячий фестиваль «Смугастий Равлик», організаторами якого виступають молодіжна громадська організація «Альтернатива», Корюківська міська рада, Корюківська районна державна адміністрація.

  З 8:30 до 14:00 буде проведено низка заходів: конкурс малюнку на асфальті, концерт юних виконавців, виставка-продаж книг, майстер-класи з орігамі, квілінгу, паперової іграшки, виготовлення еко-іграшок, малювання, авіамоделювання, а також, виставка дитячих малюнків "Мама і я”, фотовиставка молодого фотомитця Дмитра Гаврюша, благодійний розпродаж дитячих іграшок, безпрограшна лотерея, забави тощо...                           

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Свята | Переглядів: 724 | Додав: Владко | Дата: 28.05.2013 | Коментарі (0)

    КММГО «Альтернатива» на параді вишиванок у Чернігові!

 .

  25 травня, у Чернігові відбулась «Хода у вишиванках». Розпочалася вона о 15.00 від фонтану біля ТЦ «Мегацентр» і завершилася біля пам’ятника Тарасу Шевченку співом Державного гімну. Марш відбувся з метою популяризації українського традиційного одягу і традицій – зокрема, та української культури – загалом. 

 Мегамарш  пройшов поза політикою але за підтримки громадських активістів, громадських організацій: «Суспільна Служба України» (Чернігів), «Альтернатива» (Корюківка), керівника Чернігівської Торгово-промислової палати Костянтина Іванова.

                              Дивитися  про цю подію  (відео, фоторепортаж)  докладно   Вишиваний МЕГАмарш крокував Черніговом  http://newvv.net/culture/Culture/224013.html

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Свята | Переглядів: 715 | Додав: Владко | Дата: 26.05.2013 | Коментарі (0)

 Останній  дзвоник  — традиційне свято  у четвертій  школі   

                                                           ФОТОрепортаж

.

  Оста́нній дзво́ник — традиційне свято школярів,  навчання вже закінчилося, а випускні іспити ще не почалися. Останній дзвінок підводить риску, ставить крапку в багаторічному навчальному марафоні з усіма його уроками і змінами, контрольними роботами та домашніми завданнями.

  Останній дзвінок — велике загальношкільне свято, яке адресоване випускникам, вчителям і батькам.  Було все:  урочисті лінійка,  виступи гостей, директора, першої вчительки, батьків, вітання першокласників, напутнє слово учнів 11-х класів...    

Із закінченням навчального року, з літніми  канікулами, веселим і трішки сумним святом   учні  і  випускники школи !  

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Свята | Переглядів: 1098 | Додав: VLAS-KOR | Дата: 24.05.2013 | Коментарі (0)

        КАНІКУЛИ !!!

  Свято  останнього  дзвоника  в  першій  школі

                                                                   ФОТОрепортаж

.

 Ось  і  закінчився  навчальний рік.  Випускникам  залишилося  здати  екзамени і обирати свій життєвий шлях.  А іншим  учням   школи  - канікули:  подорожі, екскурсії, оздоровлення.  Попереду ціле літо...  Цьогорічні випускники  вже не прийдуть до рідної школи як учні, тому довелося  бачити  усміхнені  і  схвильовані  обличчя, а в деяких і сльози радості та прощання з рідною школою  та  любимими  вчителями.  Тож   бажаємо :  гарного відпочинку школярам, а випускникам щасливої дороги  в  таке  цікаве та велике життя...

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Свята | Переглядів: 1151 | Додав: VLAS-KOR | Дата: 24.05.2013 | Коментарі (0)

КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України