КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2019 » Січень » 28 » Що цікавило людей і на чому акцентував увагу мер Корюківки Ратан Ахмедов під час свого звіту
09:07
Що цікавило людей і на чому акцентував увагу мер Корюківки Ратан Ахмедов під час свого звіту
   

  Що цікавило людей і на чому акцентував увагу мер Корюківки Ратан Ахмедов під час свого звіту

.Корюківський міський голова Ратан Ахмедов звітував про роботу міськради у 2018 році. Людей прийшло більше, ніж торік, презентація тривала майже дві години. Потім мікрофон «пустили» по залу. Що цікавило людей?

Що цікавило людей?

Присутні запитували мера про можливість відновлення роботи автостанції та продовження будівництва Меморіалу. Цікавились тарифами на воду, створенням нових робочих місць.

Хтось сердився на владу, хтось – дякував за роботу. Мер розповів, що отримує близько 23 тисяч зарплати, а також про те, які зміни в найближчому майбутньому чекають на міський щоденний ринок.

Скільки заробили коштів і куди витратили?

З майже 150 мільйонів гривень власних доходів міськради, половину витратили на освіту. А зважаючи на те, що держава хронічно недофінансовує медичну галузь, ще близько 7 мільйонів спрямували на потреби медиків.

Найбільше кошів у міську скарбницю надходить від податку, який сплачують офіційно працевлаштовані мешканці громади. Це 62 мільйони (торік було – 46). Значну суму отримують за оренду майна – 14 мільйонів.

Чимало коштів мають від купівлі громадянами підакцизних товарів (пальне, алкоголь, цигарки) – 6,6 млн грн. Зокрема, випили і викурили жителі громади за минулий рік на 50 мільйонів.

Медицину треба підтримувати

Медичну галузь повинна фінансувати держава, але робить вона це лише наполовину. За словами Ахмедова, якщо місцева влада не ділитиметься коштами з медиками, то буде, як у багатьох сусідніх районах, де позакривалися відділення та немає спеціалістів.

На зарплату медичним працівникам міськрада спрямувала 5,5 мільйона, на енергоносії – 200 тисяч, на потреби інсулінозалежних – 500 тисяч, на медикаменти, пальне, продукти харчування – 1,2 млн грн, на ремонти, обладнання, меблі – 725 тисяч.

Освітлення вулиць: від стемніння до світанку

Місто та усі села громади, крім Петрової Слободи, вже мають вуличне освітлення. У 2019 році дійде черга й до цього села, а також оновлюватимуть мережі у мікрорайонах Олексіївка та Милейки.

Намагатимуться, щоб поступово освітлення запрацювало в режимі «від стемніння до світанку».

Дороги і благоустрій

Відремонтували частини вулиць: Вокзальної (1,4 млн), Передзаводської (1,5 млн), Шевченка (7,9 млн). Побудували тротуар по вул. Шевченка (1,5 млн), «кишені» для паркування автомобілів біля АТБ і центрального ринку.

Розчистили водойму біля дитсадка «Дельфін» та між вулицями Зарічна і Бульварна. Удвічі збільшили квітів у центрі міста. Зарибили центральний ставок.

Зявились нові свердловини у Сядриному та Корюківці. 2019 року збудують свердловину по міській вулиці Вокзальній. «Розморозили» проект будівництва колектору та КНС по Вокзальній.

На 1,3 мільйона придбали нової техніки для КП «Водоканал», планують за 4 мільйони купити новий сміттєвоз.

Корюківська ЗОШ №1

Створення нового освітнього простору на базі опорної ЗОШ I- III ступенів №1 коштує близько 80 мільйонів. Минулого року виконали робіт на майже 17 млн грн, цьогоріч витратять ще 20 мільйонів.

А завершити реконструкцію навчального закладу мають у 2020 році.

Амбулаторія у Наумівці

На будівництво лікарської амбулаторії, яку повинні розпочати «з нуля» і закінчити до кінця нинішнього року, буде витрачено 6 млн грн. Ще на обладнання – 1,5 мільйона і на автомобіль – 500 тис. грн.

Що буде з Меморіалом?

Меморіал, який має вшанувати пам’ять семи тисяч вбитих і спалених у 1943 році корюківчан, та всіх знищених нацистами мирних жителів України, навряд чи будуватимуть найближчим часом, сказав Ахмедов, відповідаючи на запитання людей.

У державних планах цього поки немає. Натомість пам’ятний знак Корнієвському силами міськради встановлять.

У 2019 році до переліку державних свят буде внесено 130 – річчя з дня народження талановитого земляка, майстра з виготовлення бандур Олександра Корнієвського.

Тож біля школи мистецтв, яка носить його ім’я, з’явиться пам’ятний знак. Це має бути оптимістична архітектурна споруда, біля якої люди схочуть відпочити, сфотографуватись.

Чи відновлять автостанцію?

Будівлю колишньої автостанції, яка належить приватній структурі, викупив ТГК «Бреч». І там має бути облаштовано об’єкт торгівлі.

Якби цього не зробив власний бізнес, то в будівлі з’явились би чужі гральні автомати.Однак місце, де зможуть зігрітися і перепочити люди в очікуванні транспорту – обов’язково облаштують.

На ринку будуть зміни

На початку 2019 року закінчився договір оренди на майно, який укладеним між міськрадою і власником щоденного ринку. Міськрада вважає, що вартість оренди занижена у 10 разів, тож пропонує інші умови.

Якщо власник погодиться, договір продовжать. Звісно, тоді без підвищення орендної плати для підприємців не обійдеться. Якщо ж не погодиться, то ринком займатиметься комунальне підприємство міськради.

Ахмедов вважає, що ринок треба оновлювати і благоустроювати, і міськрада готова в це вкласти півтора мільйона гривень.

                      Ірина ГАЙОВА        

                                                                                                             Джерело           Сусіди City

                      

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 539 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України