КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Грудень » 7 » ПРО ВИРАЗКОВУ ХВОРОБУ ТА СЕКРЕТИ ЇЇ УСПІШНОГО ЛІКУВАННЯ
13:10
ПРО ВИРАЗКОВУ ХВОРОБУ ТА СЕКРЕТИ ЇЇ УСПІШНОГО ЛІКУВАННЯ

ПРО ВИРАЗКОВУ ХВОРОБУ

ТА СЕКРЕТИ ЇЇ УСПІШНОГО ЛІКУВАННЯ


Виразкова хвороба — це хронічне захворювання шлунка або дванадцятипалої кишки, що характеризується утворенням виразки на слизовій оболонці. В основі хвороби — патологічний процес самоперетравлення слизової оболонки внаслідок впливу на неї шлункового соку.

ПРИЧИНИ
Виникнення виразки можуть зумовити нервово-психічні перенапруження, різні стресові ситуації, перевтома, нерегулярне харчування, зловживання гострою, грубою, подразнювальною їжею, поспішна їда, вживання алкоголю, куріння, прийом деяких лікарських препаратів. Причиною захворювання також може бути спадковість. Проте у спадок передається не сама хвороба, а ризики, що призводять до її виникнення. Виразкова хвороба часто може спричинюватися і низкою захворювань внутрішніх органів — хронічних хвороб легенів, печінки, підшлункової залози та ін.
Існують і психологічні причини цієї хвороби. Люди з виразковою хворобою вирізняються тривожністю, дратівливістю, підвищеною старанністю і загостреним почуттям боргу. Їм притаманна занижена самооцінка, що супроводжується надмірною вразливістю, сором’язливість, образливість, невпевненість і разом з цим підвищена вимогливість до себе. Помічено, що ці люди прагнуть зробити значно більше, ніж реально можуть. Деякі дослідники вважають, що пусковим чинником цієї хвороби є заздрість.
Шлунок символізує здатність переробляти, перетравлювати і засвоювати будь-які ідеї та ситуації. Проблеми зі шлунком означають, що ми не знаємо, як асимілювати життя. Нам стає страшно перед чимось новим.
Тривала невизначеність, почуття приреченості, страх прийняти нове і невміння до нього пристосуватися позначаються на шлунку. Люди з хворим шлунком переповнені різними страхами, великими і дрібними. Страх призводить до спазму, а спазм — до болю і виразки.
У хворих на виразку є відчуття, що вони недостатньо гарні для своїх батьків, начальства, близьких. Вони раз у раз намагаються догодити іншим і при цьому забувають про себе.
Неприйняття та неприязнь до чогось у цьому світі, почуття огиди також призводять до виразки. Люди, які люблять, поважають себе і навколишній світ, не хворіють на цю хворобу. Слід навчитися приймати себе і навколишній світ таким як є.

СИМПТОМИ
Основним симптомом виразки шлунка є постійний тупий біль у шлунку, який починається через 20—30 хвилин після їди. За виразки дванадцятипалої кишки біль виникає натщесерце і стихає після їди. Уночі біль більш виражений, ніж удень, і нерідко закінчується блюванням, яке приносить полегшення. Такий біль називають «голодним», оскільки він зникає після їди — склянки молока, печива тощо.
Характерними симптомами виразкової хвороби є відрижка, печія, нудота, блювання (іноді з кров’ю) та запори (в період загострення), порушення апетиту, підвищена дратівливість або пригнічений стан. Загострення зазвичай виникає у весняно-осінній період і в разі дії негативних чинників: стресових ситуацій, вживання алкогольних напоїв, нерегулярного харчування тощо.
Виразка шлунка вважається небезпечним захворюванням, оскільки може зумовити рясну кровотечу, при цьому з’являються випорожнення чорного кольору і блювотиння кольору кавової гущі. У такому разі слід викликати «швидку».
Ймовірне виникнення непрохідності у травній системі організму через утворення рубців і спайок та часті загострення виразкової хвороби. А також можливе проривання виразки, переродження виразки в рак.
Основними ознаками проривання виразки є різкий (кинджальний) біль у верхній частині живота, далі біль поширюється по всьому животу. Хворого потрібно покласти в постіль, приклавши до живота холодний компрес, і викликати «швидку».
Дієтичне харчування — один із головних чинників лікування виразкової хвороби. Із раціону слід вилучити: смажені страви, овочі та фрукти, які містять грубу рослинну клітковину (огірки, капусту); шкіру птиці, риби, сало, гарячу та холодну їжу, маринади, копченину, соління, м’ясні бульйони, грибні та рибні відвари, газовані напої, каву, какао, гірчицю, хрін, перець, оцет.
Для профілактичного лікування (за порадою лікаря) можна застосовувати народні засоби.

НАРОДНІ РЕЦЕПТИ ЛІКУВАННЯ ВИРАЗКИ
Чудовий профілактичний засіб і спосіб лікування виразки — свіжоприготований картопляний сік. Ретельно помити картоплю, бажано червоних сортів, натерти разом зі шкіркою, відтиснути сік і пити за 30 хв до їди по 0,25 склянки тричі на день, поступово доводячи дозу до 2/3 склянки. Перед вживанням сік потрібно збовтати. Курс лікування — 7—8 тижнів. Якщо складно приймати сік тричі на день, то обов’язково пити хоча б уранці та ввечері.
У разі загострення або кровотечі виразки добре скористатися перевіреним способом лікування сирим білком курячих яєць: щодня вранці натщесерце за 1,5 години до їди випивати 2 білки, відокремивши їх від жовтків. Перед сном процедуру повторити. Продовжувати протягом тижня. Через тиждень за дотримання відповідної дієти виразка перестане турбувати.
Ще один помічний рецепт із застосуванням курячих білків. 1 білок свіжого яйця збити з 1 ст. л. цукрової пудри і 1 ст. л. маслинової олії до кремоподібного стану. Олію вливати потроху, одночасно збиваючи масу. Приймати натще по 1—2 ст. л. протягом 10 днів.
Успішно лікують виразку соком свіжої капусти. Почати лікування потрібно з прийому по 0,25 склянки за 20—30 хв до їди, поступово довести кількість соку до 1 склянки. Курс лікування — 1,5—2 місяці.
Добре загоює виразку горіхове молоко, приготовлене з ліщини або волоських горіхів: 10 г горіхів стовкти, додати 100 мл перевареної води, профільтрувати і додати 1—2 ч. л. меду. Приймати по 1 десертній ложці 4—5 разів на день за 30 хв до їди.
Лікування виразки за допомогою лактобактеріотерапії професора М.А. Самсонова: щодня на ніч приймати 1 склянку свіжого кефіру, змішаного з 1 ст. л. олії. Курс лікування 6—8 тижнів.
Лікування гострої стадії виразкової хвороби за допомогою гречаних крупів. Гречку перебрати і злегка обсмажити, 3—4 ст. л. звечора запарити 10 ст. л. окропу (бажано в термосі). З’їдати на перший або другий сніданок. Курс лікування — від 1 тижня до 1,5 місяця залежно від стану.
Насіння льону відварити у воді до утворення рідкого киселю і пити по 0,5 склянки 5—8 разів на день незалежно від прийому їди. Біль має минути через 2—3 прийоми. Такий кисіль бажано пити 2—4 дні, щоб закріпити лікування. Лікування буде ефективнішим, якщо в 0,5 склянки киселю з насіння льону додати 5—7 крапель спиртового розчину прополісу: 5 г прополісу на 50 мл спирту, настояти 14 днів у темному теплому місці, протягом дня кілька разів струшувати, профільтрувати, злити в пляшку з темного скла, зберігати в темному місці.
Чудовим засобом лікування виразки зі зниженою кислотністю, особливо в разі рясних кровотеч або прихованої крові в калі, є шипшина. 30 ягід на 1 склянку окропу заварити на ніч. Протягом дня пити ковтками. Курс лікування — до припинення кровотечі.
У разі загострення виразки шлунка або дванадцятипалої кишки добре допомагає відвар вівса. Попередньо ретельно його помити і висушити. Склянку вівса перемолоти на кавомолці. Всипати в 2,5 л киплячої води й зменшити вогонь. Періодично помішуючи, варити на малому вогні (томити) 45 хвилин. Відтиснути через кілька шарів марлі. Тримати в холодильнику. Пити теплим по 0,5 склянки 2—3 рази на день за 15—20 хв до їди. Якщо біль зник, відвар вівса можна пити після їди.
1 склянку свіжого листя подорожника залити 2 склянками окропу. Настояти до охолодження, перецідити. Пити по 0,25 склянки кілька разів на день за 30 хв до їди.
Або: свіже листя подорожника подрібнити на млинку для м’яса. В отриману масу додати таку ж кількість перевареної води. Перемішати, відтиснути сік. Пити по 1/3 склянки 3—4 рази на день.
Чудові лікувальні властивості має настоянка з алое, особливо, якщо виразка щойно виникла або для профілактики і лікування хронічної виразки. Взяти 250 г листя 3—5-річної рослини (2 тижні перед цим не поливати). Перед зрізанням листя добре витерти. На 5 днів покласти в темне, прохолодне, добре провітрюване місце. Потім перекрутити на млинку для м’яса, додати 250 мл меду, розігрітого на водяній бані до 50—60°С, і 0,5 л натурального червоного вина. Злити все в посуд з темного скла і щільно закрити. Настоювати в прохолодному місці 7 днів. Приймати: першого тижня — по 1 ч. л. тричі на день за годину до їди; другого — по 1 ст. л.; третього тижня — по 2 ст. л.
1 ст. л. листя або 0,5 ч. л. бруньок берези залити 1 склянкою води, кип’ятити 1 хв, дати настоятися 2 години, перецідити. Приймати по 0,5 склянки тричі на день до їди.
1 ч. л. кореневища чи трави аїру тростинового залити 1 склянкою води, кип’ятити 1 хв, настояти 1 годину, перецідити. Приймати по 1 ст. л. тричі на день.
1 ч. л. кореневища оману високого залити 1 склянкою води, кип’ятити 1 хв, настояти 30 хв, перецідити, пити теплим по 1 ст. л. тричі на день до їди.
1 ст. л. квіток календули залити склянкою окропу. Настояти 30 хв, перецідити. Приймати по 0,25 склянки тричі на день до їди.
Квіти бузку засипати в півлітрову пляшку (не втрамбовувати), настояти на 40% спирті 2 тижні в теплому місці, перецідити. Приймати по 25—30 крапель після їди, запиваючи водою.
Зібрати шкаралупу із 1 кг зелених волоських горіхів, залити спиртом і дати настоятися 1,5 тижня. Приймати по 1 ст. л. натще за 20 хв до їди.
Узяти по 300 мл меду квіткового, горіхів волоських, вершкового масла, покласти все в емальовану каструлю і тримати в духовці за температури 100 градусів 20 хв. Потім перемішати. Приймати тричі на день по 1 ст. л. за 30 хв до їди, нічим не запивати.
Сік із 2 лимонів змішати з 0,5 кг меду і 0,5 л маслинової олії. Ретельно все перемішати, зберігати в прохолодному місці під кришкою. Уживати по 1 ст. л. тричі на день за 30 хв до їди. Курс лікування — місяць. Таких курсів бажано провести 2—3 на рік для профілактики. Одночасно рекомендується вживати по 5—6 волоських горіхів. Цей засіб помічний і за хворої печінки.
1 кг вершкового масла довести до кипіння в емальованому посуді, зняти з вогню, покласти 150 г дрібно порізаного прополісу і перемішати до повного розчинення прополісу (20—30 хв за температури 80°С). Приймати за 1—1,5 години до їди по 1 ч. л. протягом 3—4 тижнів.
20 г подрібненого прополісу залити 100 мл 70% спирту у пляшці з темного скла і настояти протягом 3 днів за кімнатної температури. Пляшку періодично струшувати для ліпшого розчинення прополісу. Потім екстракт профільтрувати через один шар марлі. Приймати по 20 крапель з теплою водою або молоком 2—3 рази на день за 1—1,5 години до їди.

 
Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 945 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України