КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Червень » 8 » Комахи і мошки доводять до лікарні
00:13
Комахи і мошки доводять до лікарні

  Комахи і мошки доводять до лікарні

 .

  Через надмірну вологість та сприятливі умови для розмноження у наших місцях розвелося дуже багато комарів та мошок. Кусаються так часто і дошкульно, що людям доводиться звертатися по допомогу до медиків. 

Як уникнути комашиної небезпеки та полегшити стан після укусів? Про це читачам найближчої газети розповіла лікар-дерматовенеролог Менської центральної райлікарні Наталія Росомаха:

– Протягом останнього часу у мене на прийомі було з півдесятка людей, яким комахи завдали прикрощів. Стільки ж потерпілих звернулося до приймального відділення. А скільки просто махнуло рукою, перетерпіло! Тим більше, ніколи людям їхати до міста. І дітям, і дорослим дошкуляли нестерпний свербіж, почервоніння шкіри. За таких обставин виникає також набряк, папульозний висип (червоні плями).

За словами лікаря, якщо людина після укусу комахи почувається надто зле, у неї виникає задишка, затруднення дихання та запаморочення, необхідно негайно звернутися по лікарську допомогу. Інакше сильна алергічна реакція може призвести до біди.

Якщо ж стан покусаного особливого занепокоєння не викликає, можна скористатися гормональними мазями (гідрокортизон, молескін, кремген). Дітям потрібні спеціальні засоби. Допоможе, приміром, псилобальзам чи феністил-гель. У будь-якому разі необхідно в такій ситуації прийняти антигістамінний препарат – діазолін, супрастин, тавегіл, лоратадин.

Допоможе також такий простий і доступний засіб як содові примочки. Треба у чотири – шість разів скласти марлеву салфетку і вмочити у водний розчин соди (одна чайна ложка на склянку води). Потім відтиснути і покласти на уражене укусом місце хвилин на 15.

Для того, аби комарі не кусали, варто перед виходом з дому намаститися спеціальними кремами. Їх нині є чимало в асортименті і в аптеках, і в магазинах.

Існують і народні рятувальні засоби. Наприклад, намаститися сумішшю шампуню, оцту та олії. Не терплять комахи й запаху ваніліну, його можна додати в одеколон чи спиртовий розчин.

                                     Джерело     http://nslovo.com/blog/komahy-

Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 753 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України