КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Жовтень » 26 » Кого і чому знімають з виборів на Чернігівщині?
09:51
Кого і чому знімають з виборів на Чернігівщині?

Кого і чому знімають з виборів на Чернігівщині?

Олександр Назаренко 

 

Громадська мережа "ОПОРА" оприлюднила чергові дані моніторингу передвиборчої кампанії.



Проблеми з реєстрацією політичних партій

Загалом спостерігачі ОПОРИ зафіксували чотири випадки відмови в реєстрації політичних партій та кандидатів на Чернігівщині. Причина – інша партійна приналежність кандидатів. Наприклад, у Ріпкинському районі двоє представників ВО «Батьківщина» (Артур Каноненко та Михайло Шульга) висувалися за списками Української соціал-демократичної партії. Ріпкинська районна виборча комісія відмовила таким кандидатам у реєстрації. З боку партійців рішення у судовому порядку не оскаржувалося.

У Корюківському районі відмовили в реєстрації кандидату в депутати від Української народної партії Анатолію Савченку. Причина полягала в тому, що він зареєстрований у Корюківському відділі юстиції як голова осередку Народного союзу «Наша Україна». Після оскарження рішення ТВК у суді, Анатолій Савченко був зареєстрований кандидатом від УНП.

Винесення попереджень кандидатам

Резонансним у Чернігівській області стало винесення попереджень кандидату на посаду Чернігівського міського голови від «Сильної України» Миколі Михайлевичу. Щодо його дій Чернігівська міська ТВК отримала три скарги від іншого претендента на цю посаду – чинного мера Чернігова Олександра Соколова (Партія регіонів). Усі скарги стосувалися розміщення агітаційних матеріалів у непередбачених розпорядженням міської ради місцях та відсутності інформації про наклад, видавця та місце друку на цих матеріалах. Перші дві скарги задоволено у повному обсязі, тобто кандидату Михайлевичу винесено вже 2 попередження. Третя скарга задоволена частково – попередження винесено не було. Наразі питання розглядається в суді.

Крім того, зафіксовано випадок зняття партії «Вперед, Україно» з реєстрації територіальною виборчою комісією у Козелецькому районі. Причина – назва партії відсутня у реєстрі Мін’юсту. Сьогодні це «Народна самооборона», районний осередок якої не пройшов процедуру перереєстрації.

У Новгород-Сіверському районі знято з реєстрації кандидата від Комуністичної партії, оскільки він висувався у двох округах одночасно.

Друк бюлетенів

Виборчі бюлетені у Чернігівській області виготовлятимуться у місцевих друкарнях. Найбільше замовлення буде в обласному центрі (ВАТ «РВК "Деснянська правда”»), у містах обласного значення Ніжині (КП «Ніжинська районна друкарня») та в Прилуках (ПП «Прилуцька друкарня»). ТВК, віддалені від зазначених міст, користуватимуться послугами районних друкарень.

Загалом станом на 19 жовтня не усі ТВК прийняли рішення про місце виготовлення бюлетенів, їхню фактичну вартість та форму контролю за друком. Так, досі вирішуються зазначені питання у Семенівському та Сосницькому районах; форма контролю та вартість ще обговорюються у Куликіському та Коропському районах. Однак не всі комісії, які вже визначилися із місцем друку, уклали відповідні угоди.

Переважна більшість комісій здійснюватиме контроль за виготовленням бюлетенів через скерування до друкарень членів ТВК та залучаючи представників МВС.

Виходячи з кошторисних даних, вартість одного бюлетеня на виборах до районної ради, наприклад, у Бахмацькому, Борзнянському, Ічнянському, Ніжинському, Новгород-Сіверському, Носівському, Ріпкинському, Семенівському, Чернігівському районах складає близько 0,60 грн. Кошторисна вартість бюлетеня для голосування за міського/селищного голову – в середньому 0,48 грн. Більшість опитаних представників ТВК зазначили, що реальні витрати на друк можна буде оцінити лише після укладання угод з друкарнями. Водночас керівник однієї з районних друкарень наголосив, що вартість значною мірою залежатиме від ціни паперу.


Категорія: Громада та влада | Переглядів: 855 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України