КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Грудень » 28 » ДОСВІД На предмет дотримання правил благоустрою відпрацьовується кожен куточок Прилук . А У НАС ???
11:59
ДОСВІД На предмет дотримання правил благоустрою відпрацьовується кожен куточок Прилук . А У НАС ???

       ДОСВІД

На предмет дотримання правил благоустрою відпрацьовується

кожен куточок Прилук .    А   У   НАС  ???  

 Дотримання "Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Прилуки", затверджених 73-ю (позачерговою) сесією міськорї ради .  На сьогодні посадові особи сектора санітарно-екологічного контролю і управління житлово-комунального господарства міської ради, комунальні підприємства у тісній співпраці з міліцією відпрацьовують територію міста на предмет дотримання "Правил благоустрою… м. Прилуки". Звертаємо увагу жителів віддалених вулиць на те, що перевірками охоплено все місто і сподіватися, що перевірки до них не дійдуть, марно. 

Відповідно до доручення міського голови Юрія Беркута і його заступника з питань діяльності виконавчих органів ради Володимира Назіма, моніторинг території Прилук на предмет дотримання "Правил благоустрою" буде здійснюватися постійно протягом усіх послідуючих років. У разі виявлення порушень у сфері благоустрою на винних складається адміністративний протокол, який слугує приводом для запрошення порушників на засідання адміністративної комісії, що окремо розглядає кожен випадок, по якому складено протокол, і ухвалює рішення про притягнення винних до адміністративної відповідальності.

Основним правопорушенням у сфері благоустрою є несанкціоноване викидання сміття (твердих побутових відходів) на зелені зони (газони). Уранці, їдучи на роботу, ви бачите, що газони нашого міста "яскраво прикрашені" поліетиленовими пакетами зі сміттям та іншою тарою. І якщо пакети в основному виносять на газони мешканці, то тарою їх періодично захаращують господарюючі суб'єкти, які з метою економії власних коштів виносять відходи своєї діяльності на територію загального користування, сподіваючись на наше слов'янськє "авось пронесе". Не "пронесе", потім усе одно треба буде відповідати за свої вчинки. У фінансовому плані господарюючі суб'єкти в разі порушення ними "Правил благоустрою… м. Прилуки" ризикують розпрощатися із сумою у розмірі від 850 до 1700 гривень, а в наш час навіть для бізнесменів це значні гроші.

Ще одне порушення, яке нерідко зустрічається, - захаращування прилучанами території міста, власних та прилеглих територій. Найбільш часто під дворами можна побачити гілля та попиляні стовбури дерев, будматеріали, тверде паливо, розукомплектовані автомобілі або їх елементи, металеві бочки й багато іншого. Наші жителі не вбачають ніякого порушення в складуванні на прилеглих до їхніх дворів територіях усього, що не помістилося в межах їхніх приватних ділянок, і використовують прилеглі до своїх будинків території як безкоштовне продовження своїх володінь. І даремно, адже, згідно з "Правилами благоустрою…..м. Прилуки", за захаращування прилеглих територій для фізичних осіб передбачено фінансову відповідальність у сумі від 340 до 1360 гривень.

Для кращого розуміння вищезгаданих Правил процитуємо деякі їх пункти:
2.6. Прибирання міських територій у районах приватної забудови здійснюється їх власниками в межах домоволодінь до проїжджої частини вулиці.
2.8. Прибирання виділених під забудову територій, а також територій навколо будівельних майданчиків по периметру на відстані 15 м виконується будівельними організаціями до здачі об'єкта в експлуатацію.
2.10. Власники або користувачі присадибних ділянок проводять благоустрій присадибних ділянок та забезпечують вивезення і знешкодження відходів від прибирання та негабаритних відходів із обов'язковим залученням підприємств-виконавців послуг.
2.15. Юридичні особи та фізичні особи-підприємці зобов'язані підтримувати чистоту вікон і вітрин, встановлювати урни біля входу і виходу з адміністративних, побутових, навчальних, торгових та інших будівель і споруд, біля торгових палаток, павільйонів та інших малих архітектурних форм.
2.28. При виконанні в будинках (квартирах) ремонтних робіт будівельне сміття щоденно вивозиться балансоутримувачами (власниками) будинків (квартир) та організаціями, які проводять ремонт, на сміттєзвалище.
2.33. Мешканці міста-власники житлових будинків зобов'язані утримувати фасад будинку, огорожу, двір і прилеглу територію в чистоті та належному санітарному стані.
Забороняється:
10.1.1. Захаращувати територію міста, власні та прилеглі території будівельними, в тому числі сипучими, матеріалами, конструкціями, тарою, сільськогосподарською сировиною, сміттям, побутовими відходами, відходами виробництва; накопичення снігу та криги, влаштування звалищ.
10.1.33. Заправляти, мити, ремонтувати автомобілі та інші транспортні засоби на прибудинкових територіях.
10.1.22. Розклеювати оголошення, афіші на будинках, стовпах, парканах, деревах та інших не визначених для цього місцях.
10.1.26. Спалювати опале листя, побутові, промислові та інші відходи на територіях юридичних осіб, домоволодінь, парків, скверів, садів.

2.18. Юридичні та фізичні особи зобов'язані щорічно за 2 місяці до кінця календарного року укладати договори на вивезення та знешкодження твердих побутових відходів з організаціями-виконавцями послуг на наступний рік.

Звертаємо увагу господарюючих суб'єктів на те, що, відповідно до пункту 2.30. Правил, прибирання на ділянках навколо магазинів, торгових комплексів, зупиночних комплексів, вуличних кіосків, ринків, лотків, павільйонів, майстерень з ремонту годинників та взуття, трансформаторних підстанцій, теплопунктів, бойлерних і пересувних об'єктів торгівлі, індивідуальних гаражів у радіусі 15 м здійснюють власники цих об'єктів.

Тому, шановні прилучани, побережіть бюджет своєї родини і не порушуйте "Правила благоустрою… м. Прилуки", тим паче, що попереду новорічні й різдвяні свята, які вимагатимуть від нас значних фінансових затрат.
Джерело: Шевель Олег, енергоменеджер управління житлово-комунального господарства Прилуцької міськради
Категорія: Право знати | Переглядів: 1123 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України