КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Грудень » 1 » ЦЕ СТОСУЄТЬСЯ КОЖНОГО З НАС ! Мільйонні збитки, житло без світла - результати діяльності енергомародерів на Чернігівщині
15:37
ЦЕ СТОСУЄТЬСЯ КОЖНОГО З НАС ! Мільйонні збитки, житло без світла - результати діяльності енергомародерів на Чернігівщині

ЦЕ  СТОСУЄТЬСЯ  КОЖНОГО  З  НАС !

Мільйонні збитки, житло без світла - результати діяльності енергомародерів на Чернігівщині

 
З такою "хворобою суспільства”, як енергокрадіжки, енергопостачальна компанія "Чернігівобленерго” сьогодні фактично залишилася на одинці і самостійно намагається протистояти особам, необтяженим моральними принципами. Мабуть тому, багаторічні результати діяльності останніх вражають – сотні знеструмлених населених пунктів, тисячі відключених абонентів та мільйонні збитки нанесені енергетиці Чернігівщини.
Однак, насамперед, збитки наносяться безпосередньо населенню – і ці втрати не можливо оцінити в гривнях та кілометрах. Звичайно, енергетики, як завжди, ліквідують пошкодження на лініях, відновлюють енергопостачання, але хто може повернути втрачене здоров‘я та життя людей?

Смертельно небезпечно

Трагедією закінчилася спроба крадіжки кольорового металу для місцевого жителя Менського району. Він проник до ЗТП, був уражений струмом і одразу загинув на місці події. Тіло людини більше півроку знаходилося в трансформаторній підстанції.

Численні опіки тіла від електродуги отримав 15-річний юнак, житель с. Червоне Чернігівського району, який намагався розукомплектувати запобіжники ПК-10 на діючій КТП.

Ці нещасні випадки не залишають місця байдужості. Енергетики ще раз нагадують про те, що спроби кражідок енергообладнання смертельно небезпечні для життя самих крадіїв, а розукомплектований енергооб‘єкт несе загрозу для оточуючих.

Обікрали на мільйон

За період 2008-2010 роки збитки "Чернігівобленерго” від крадіжок енергомайна перевищили один мільйон гривень. Лише з початку 2010 року матеріальні витрати "Чернігівобленерго”, на роботи з відновлення пошкоджених крадіями енергооб‘єктів становлять понад 400 тисяч гривень – рівно стільки протягом місяця платить за електроенергію невеликий район області.

За даними групи економічної безпеки ВАТ ЕК "Чернігівобленерго”, з початку 2010 року вже скоєно 25 крадіжок енергообладнання. Якщо раніше крали, переважно, заради кольорового металу, то сьогодні розукомплектовують діюче енергообладнання з метою його подальшого продажу за основним призначенням. З діючих ЛЕП знято понад 16,0 км проводу, що в десять разів більше ніж у 2009 році, з трансформаторних підстанцій злито понад 2 тони трансформаторного масла, викрадено 4 трансформатори НТМИ, 2 трансформатори НАМИ-10, 2 трансформатора ТМ-25, розукомплектовано п‘ятнадцять коштовних масляних вимикачів. Переважна більшість крадіжок була здійснена у Ічнянському, Менському, Прилуцькому районах.

А між тим, витрати на відновлення розукомплектованих крадіями установок, не передбачені у виробничих та фінансових програмах енергетиків. Останні змушені компенсувати майнові збитки за рахунок коштів, запланованих на реконструкцію та модернізацію електромереж. А відтак виходить, що фінанси ідуть не на розвиток енергетики, а на латання дірок, які виникли з вини мисливців за легкою наживою. Крім того, за багато років енергомародерства в електоромережах Чернігівщини значну частину резервних ліній на сьогодні розкрадено. Тому, коли природні катаклізми виводять з ладу лінії електропередач, можливості переключити подачу електроенергії на знеструмлені села через резервні лінії найчастіше не існує.

Один в полі – не воїн

Сьогодні компанія "Чернігівобленерго” експлуатує понад 36 тис.км ліній електропередач напругою 0,4 – 110 кВ та вісім з половиною тисяч підстанції 10 – 110 кВ. Цілком зрозуміло, що приставити охорону до кожної повітряної лінії електропередач та трансформаторної підстанції енергетики не в змозі.

Професійну неспроможність демонструє і міліція, яка протягом 2010 року не розкрила жодного випадку крадіжок енергообладнання.

Тому саме інформативна допомога населення, до якого в першу чергу звертаються енергетики, може зіграти ключову роль у боротьбі з енергокрадіями.

Керівництво "Чернігівобленерго” обіцяє матеріальну винагороду та анонімність всім, хто володіє інформацією про скоєні крадіжки на енергообєктах або можливе їх здійснення.

Шановні споживачі, не будьте байдужими до проблем енергокрадіжок, адже окрім порушень в електропостачанні, розукомплектоване обладнання може становити загрозу життю людей. Звертайте увагу на осіб, які знаходяться навколо енергооб‘єктів, особливо у віддалених населених пунктах. Можливо саме зараз, "прямо на ваших очах” розукомплектовується діюче енергообладнання. Сьогоднішній енергокрадій – це людина добре обізнана в електриці і може мати всі зовнішні атрибути, що нагадуватимуть оточуючим про його належність до обленерго.

Зателефонуйте до диспетчерської місцевого району електромереж або у ВАТ ЕК "Чернігівобленерго” за тел. 654-390 та попередьте енергетиків про будь-яку ситуацію, що здається вам підозрілою.

Лише спільними зусиллями ми зможемо зупинити злодіїв та забезпечити надійне та безперебійне енергопостачання населених пунктів області!
Джерело: ВАТ ЕК "Чернігівобленерго”



 

Категорія: Точка зору | Переглядів: 1005 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України