КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2015 » Листопад » 21 » Вітаємо з днем Святого Михайла ! 21 ЛИСТОПАДА - Собор Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безтілесних
01:03
Вітаємо з днем Святого Михайла ! 21 ЛИСТОПАДА - Собор Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безтілесних


    Вітаємо  з  днем  Святого  Михайла !  

 21 ЛИСТОПАДА - Собор  Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безтілесних

.

  21 листопада велике православне свято , веселий і світлий - Собор Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безтілесних - ангелів , створених Богом перш людини і зазвичай недоступних земному зору. Це свято - головний з усіх свят на честь святих ангелів. У просторіччі він іменується Михайловим днем і дуже шануємо віруючими людьми.

Собор - з'єднання , сукупність всіх святих ангелів на чолі з Архістратигом Михайлом , які все сукупно і одноголосно славлять Святу Трійцю , одностайно служать Богові .

Архістратиг Михаїл - вождь Небесних Сил , на іконах його зображають у грізному і войовничому вигляді: на голові шолом , в руці - меч або спис . Під ногами - уражений їм дракон. З ким же воює цей відважний ватажок ? Ми знаємо , що весь ангельський світ , створений ще до створення людини і всього видимого світу , був наділений великими досконалостями і дарами . Ангели , подібно людям , мали вільну волю. Вони могли зловжити цією вільною волею і впасти в гріх . Це і сталося з одним з верховних ангелів - Зоряниці , який відкрив у собі джерело зла і гордості і повстав проти свого Творця. Духовний світ повагався і частина ангелів пішла за Зоряниці . У цей момент з ангельської середовища виступив Архистратиг Михаїл і вимовив: «Ніхто як Бог ! » , - Звертаючись з цим закликом до всіх ангелам . Цими словами він показав , що визнає тільки одного Єдиного Бога , Творця і Володаря усього всесвіту .

Боротьба була важкою , бо Денница був наділений великими досконалостями . Але сили добра перемогли, і Денница був повалений з неба з усіма своїми послідовниками. А Архангел Михайло утвердився як вождь усього ангельського світу , вірного богу . З тих пір в руках архістратига меч , бо сатана , скинутий з неба , чи не заспокоюється. Занепалим ангелам припинена можливість проникати у вищі області світобудови і, тому , всю свою злість , наставили на людей , і в першу чергу на віруючих в Бога. Чи може меч Архистратига Михаїла при таких обставинах залишатися в бездіяльності ? Звичайно , ні! Він не перестає воювати з ангелами зла і темряви , захищаючи вірних чад Божих від їх підступних підступів .

Слово « ангел » означає « вісник». Таке найменування мають безтілесні духи , тому що вони сповіщають людям волю Божу. Ангели живуть скрізь, але , переважно на небі , навколо Престолу Божого. Самі ми не здатні бачити і відчувати славу Божу - нам потрібні посередники , які так перетворять її , що вона стає доступною і нам . Ось ангели і є цими посередниками , без яких ми ніколи б не змогли відчути і сприйняти , навіть у малому ступені , Божественне світло . Ангели надсилаються на землю для служіння людям.

Людині, яка прийняла святе хрещення , Богом дається на все життя ангел -охоронець . Тому свято цей вважається другим днем ангела всіх православних християн.
Ангелі допомагають людям таким чином :

1 . Бережуть нас в небезпеці , відвертають від нас Загроза.
2 . Охороняють нас в небезпеці душі , ослаблюють спокуси та відвертають від гріха .
3 . Заохочують нас до добрих вчінків .
4 . Моляться и просять за нас Бога.

5 . Чи не залішають нас даже в годину смерти .                                                                                                               6 . Навідують душі в чістіліщі , знаходять їм добродіїв на землі , щоб за них молилися и просили.

 Серед Ангелів знаходиться і Ангел -Хранитель кожного з нас. За вченням Церкви кожному з нас під час Хрещення Господь дає Ангела -Хранителя . Він завжди знаходиться близько нас , охороняючи на всьому життєвому шляху. Діючи через нашу совість і наше серце , він утримує нас від гріха і спокуси , допомагає боротися зі спокусами .

 
Категорія: Свята | Переглядів: 1011 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України