КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 
Головна » 2015 » Листопад » 20
       Два роки другого Майдану

.

  21 листопада 2013 року почався другий Майдан, який згодом назвали Революцією Гідності, щоб відрізнити від першого Майдану, Помаранчевої революції 2004 року. Майдан почався в прямому сенсі на Майдані — традиційному серці наших революцій, на Майдані Незалежності в центрі столиці України Києва.

  Безпосереднім приводом стала раптова відмова тодішньої влади, режиму регіоналів, від підписання запланованої на 29 листопада у Вільнюсі, на саміті Україна – ЄС, Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом. Це було зроблено цинічно, напередодні Дня Свободи—22 листопада, свята, встановленого на честь початку Помаранчевої революції...,  — в ніч на 30 листопада, тут же на Майдані, коли силові структури влади вчинили злочинне побиття учасників мирного протесту громадян (з вимогою підписати Угоду з ЄС), на той момент переважно студентів...

 Подальше відоме: три місяці Майдану, а ним швидко стала і вся Україна, жорсткого протистояння, яке вперше в нашій новітній історії завершилося розстрілом прямо в центрі столиці держави більш як сотні учасників протестів, у подальшому названих Небесною Сотнею...   

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Точка зору | Переглядів: 835 | Додав: VLAS-KOR | Дата: 20.11.2015 | Коментарі (0)

      Децентралізація в частині об’єднання громад  на  Чернігівщині

.

 Україна взяла курс на децентралізацію в 2014 році, затвердивши концепцію реформування місцевого самоврядування. В активній фазі реформа стартувала тільки з лютого 2015 року, з прийняттям Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад». За основу було взято польську модель децентралізації, яку адаптували для нашої країни.

   На перший погляд Україна, вибрала менш болісний перехід, надавши громадам в об'єднанні право вибору, адже децентралізація в Польщі не носила характер добровільного об'єднання. Але, як показує практика, недостатня інформаційна кампанія реформи і «добровільність» часто стають інструментом лобіювання інтересів певних груп людей, що гальмують процес реформи.

Коротко про суть реформи

  Децентралізація - реформа місцевого самоврядування. яка передбачає об'єднання населених пунктів в об'єднані територіальні громади зі спільним органом місцевого самоврядування і відповідно - бюджетом. В процесі реформи суттєво зменшиться кількість сільських та селищних рад, їх замінять територіальні громади, які очолюватимуть голови. У кожному селі залишиться староста, що....  

На рівні районів та областей вирішуватимуться лише питання, які є спільними для всіх громад: спеціалізована медицина, дороги обласного значення, вищі навчальні заклади, тощо. Тобто більшість повноважень перейдуть на «низи»...  

Об’єднані громади на Чернігівщині  ...   

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Право знати | Переглядів: 955 | Додав: VLAS-KOR | Дата: 20.11.2015 | Коментарі (0)

   Хочеш знати  що,  де,  як -  ПІДПИШИСЯ  НА  "МАЯК" !

                7 гривень – за квитанцію!

.

 Телефонують до редакції на цьому тижні громадяни, зокрема, корюківчанин Віктор Милейко, із запитанням: кому дякувати, що почали брати і в Ощадбанку плату за платіж комунальних послуг, точніше, за використаний газ? Платиш за природне паливо, а тут ще й за квитанцію беруть сім гривень! Раніше не брали, чому ж тепер так?

   У відділенні Ощадбанку пояснили кореспонденту, що за сплату компослуг комісія не береться, але у п’ятницю 13 листопада надійшла інформація про призупинення договору між банком і підприємством "Газзбут...”  

Ну так хіба то дивина для українців, що все у нас дорожчає? От якби щось подешевшало чи безплатним стало… Гірка іронія на рівні отого старого анекдоту: "Що, вони ще живі?! А дустом ви їх не пробували труїти?”

Редакція поцікавилася у різних банківських установах міста, скільки коштує оплатити компослуги ...
 

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Точка зору | Переглядів: 734 | Додав: VLAS-KOR | Дата: 20.11.2015 | Коментарі (0)

  

Акумуляторна батарея повинна бути безпечною.

.

     З настанням холодної пори року багато автолюбителів починають стикатися з проблемою ускладненого пуску двигуна внаслідок зниження температури повітря та підвищеного розряду акумуляторних батарей (АКБ).    Частина автолюбителів при підготовці до зимових умов експлуатації здійснюють зарядку АКБ на СТО, але більшість виконує ці операції в домашніх умовах (в гаражах, побутових приміщеннях і т. д.). 

З метою забезпечення якості заряду АКБ та безпеки здоров’я людини необхідно знати будову батареї та розуміти природу хімічних процесів, які відбуваються в них. 

Свинцева акумуляторна батарея складається з декількох свинцевих акумуляторів ..., Необхідно пам’ятати, що хімічний процес заряду АКБ супроводжується інтенсивним нагріванням та кипінням електроліту, внаслідок чого утворюються вибухонебезпечні гази ... Свинець небезпечний тим , що здатний накопичуватися організмі людини і погано виводиться. Пари свинцю попадають в Сорганізм людини через дихальні шляхи та органи травлення.
При цьому спостерігається .... 

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Поради | Переглядів: 627 | Додав: VLAS-KOR | Дата: 20.11.2015 | Коментарі (0)

КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України