Від свинини буває інфаркт Червоне м’ясо закупорює судини серця, що призводить до інфаркту. Такого висновку дійшли лікарі з Гарвардської школи охорони здоров’я. Протягом чверті століття вони спостерігали за раціоном 84 тис. 136 жінок віком 30–50 років. На початку дослідження американки не мали проблем із серцем, не хворіли на діабет чи рак. Раз на чотири роки їх обстежували і розпитували, що вони їдять. У тих, що споживали червоне м’ясо щодня, виявили ішемію.
За 26 років спостережень від ішемічної хвороби серця померли 925 американок, ще 2 тис. 210 мали інфаркт міокарда. Тоді як жінки, котрі харчувалися рибою, на 30% рідше мали проблеми із серцем.
Кардіолог луганської лікарні N1 Ірина Антонець, 59 років, каже, що для профілактики ішемії слід якомога менше вживати тваринних продуктів.
— М’ясо підвищує гемоглобін, який згущує кров. Його можна їсти не більше двох разів на тиждень. Замість жирної свинини оберіть кролятину чи курятину. Качка чи гуска — небажані. Це дуже жирна птиця.
Від жирної їжі на стінках судин відкладається холестерин. Через це до серця погано надходить кров. У людини починаються напади стенокардії, а згодом інфаркт міокарда.
— Відмовтеся від вершкового масла, перейдіть на рослинні жири. Корисні для серця горіхи, що багаті на калій.
|