. Скільки цей шматок м'яса лежить у морозилці? Рік? Може, він уже зіпсувався і його варто викинути? А ще масло залежалося! Міністерство сільського господарства США пояснює, що заморожені продукти (від - 17 градусів за Цельсієм) у морозильній камері не псуються.
Страждає лише їхня якість, пише The Huffington Post.
Наприклад, заморожений банан не буде зіпсованим і через 2 роки, але смакуватиме та підтримуватиме свій колір і кремову текстуру лише близько 3 місяців.
Заморожування сповільнює рух молекул, мікроби входять в неактивну стадію, сповільнюється ріст мікроорганізмів, які спричиняють псування продуктів і харчові хвороби, пояснюють у міністерстві.
Після розморожування мікроорганізми знову стають активними.
Ми переклали рекомендації міністерства сільського господарства США щодо того, скільки можуть перебувати продукти у морозильній камері до того, як почнуть втрачати свою якість (не псуватись).
![](http://life.pravda.com.ua/images/doc/9/5/95946b3-vypichka.png) |
Для збільшення натисніть на зображення |
![](http://life.pravda.com.ua/images/doc/5/1/513a54a-meat.png) |
Для збільшення натисніть на зображення |
![](http://life.pravda.com.ua/images/doc/0/9/091a1b0-fish.png) |
Для збільшення натисніть на зображення |
![](http://life.pravda.com.ua/images/doc/2/8/280b367-1.jpg) |
Для збільшення натисніть на картинку |
![](http://life.pravda.com.ua/images/doc/5/7/574d5fc-fruits.jpg) |
Для збільшення натисніть на зображення |