Регулювання цін на соціально значущу групу товарів
.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (із змінами і доповненнями), з метою стабілізації ситуації на споживчому ринку.
Пунктом 3 розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 11.11.2011 року №386 «Про внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації від 31.05.2008 № 199», зареєстрованому в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 7 грудня 2011 року за № 71/897, встановлено для всіх суб’єктів підприємницької діяльності граничний рівень торговельної надбавки до оптової ціни виробника (митної вартості), незалежно від кількості перепродажів, що передують реалізації кінцевому споживачу на:
- хліб – 10 %;
- вермішель з борошна пшеничного вищого ґатунку, крім групи «Екстра», ковбаси варені вищого та першого ґатунку, сир (до 2,0 % жиру включно), крім сиру, фасованого у пластикові стаканчики, незалежно від вмісту жиру – для суб’єктів, які здійснюють торговельну діяльність у містах Чернігові, Ніжині, Прилуках – 10 %, в інших населених пунктах – 15 %;
- крупи, макаронні вироби першого ґатунку, молоко (пастеризоване, до 2,5 % жиру включно, фасоване у мішечки з поліетиленової плівки), масло вершкове вагове, м’ясо птиці (тушка), сметану (15,0 % жиру, фасовану у мішечки з поліетиленової плівки та вагову), яловичину, свинину – для суб’єктів, які здійснюють торговельну діяльність у містах Чернігів, Ніжин, Прилуки – 12 %, в інших населених пунктах – 15 %;
- цукор білий кристалічний, борошно, олію соняшникову, яйця курячі – 15 %».
Відділ економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури
Корюківської райдержадміністрації
|