КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Липень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 99
Гостей: 99
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2019 » Липень » 19 » На Чернігівщині — скандал. У Корюківській ОВК 207 виборчого округу демонтували 12 відеокамер
19:25
На Чернігівщині — скандал. У Корюківській ОВК 207 виборчого округу демонтували 12 відеокамер

На Чернігівщині — скандал. У Корюківській ОВК 207 виборчого округу демонтували 12 відеокамер

Сьогодні, у п’ятницю 19 липня, під приміщенням окружної виборчої комісії  207 округу, до якого входять Корюківський, Сновський, Городнянський, Сосницький, Коропський, Семенівський і Новгород — Сіверський райони, зібралися представники виборчих дільниць, щоб отримати бюлетені. Але ОВК зранку їх не видавала. Сусіди.City розбиралися — чому?

П’ятниця — люди чекають

Зранку Корюківська ОВК була зачинена. Навколо сиділи представники виборчих дільниць, ходили правоохоронці.

П'ятниця 19 липня 2019 року. Під Корюківською ОВК

Цього дня окружна комісія мала видавати відповідно до встановленої черги бюлетені — спочатку Городнянському, потім Сновському, Сосницькому і останньому, після 15.00 — Корюківському районам.

Проте з 9.00, як планувалося, городнянцям бюлетенів видавати не почали, бо на робочому місці не було голови ОВК Ганни Преснякової та частини членів комісій. О десятій годині голова з’явилася. І бюлетені почали видавати.

Спекотний вечір четверга

Учора окружна комісія видавала бюлетені представникам Семенівського, Новгород — Сіверського та Коропського районів. Завершили цю роботу близько 21 години.

І у цей час в приміщенні ОВК з’явилися чотири представники Корюківського відділення поліції. Голові комісії пояснили мету візиту: відкрито кримінальне провадження щодо перешкоджання здійсненню виборчого права, спитали дозволу стосовно проведення огляду.

Ганна Преснякова такого дозволу не надала. Тоді правоохоронці приступили до обшуку та почали знімати відеокамери, які були встановлені у приміщенні ОВК.

Начальник Корюківського відділення Менського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Андрій Кукуюк розповів, що до поліції надійшла заява від громадської організації «Опора» щодо незаконного встановлення в приміщення Корюківської ОВК камер відеоспостереження.

Пояснив, що жодним законодавчим актом їх наявність в ОВК не передбачена. Крім цього, у договорі, який уклала Корюківська рада як орендодавець та окружна комісія як орендар зазначено, що будь — яке переоснащення в приміщенні має відбуватися за згодою орендодавця.

Проте згоди на встановлення відеокамер міськрада не давала.

Поліцію цікавили тільки відеокамери. Зокрема хто ініціатор встановлення відеокамер, за чий рахунок вони встановлені, з якою метою і хто мав оплачувати їх демонтаж?

Адже за їх допомогою могла вестись он-лайн трансляція з ОВК, під камери потрапляли монітори комп’ютерів членів комісій та працівників бухгалтерії, а відповідно, не відомо хто міг отримувати інформацію, яка не підлягає розповсюдженню.

Усього було знято 12 відеокамер, з них три були встановлені зовні, а решта — в приміщенні. Поліція не заходила в кімнату, де зберігаються бюлетені, не чіпала комп’ютерів. А в серверну вони потрапили після того, як її відчинили працівники ОВК: у їхній присутності зняли там відеокамеру і вийшли.

Двічі приїжджала швидка

Поки поліція перебувала в ОВК, туди двічі приїжджала швидка допомога. Спочатку зле стало одному з членів комісії, потім голові Ганні Пресняковій. Але від госпіталізації обидві жінки відмовились.

До глибокої ночі в ОВК кипіли пристрасті. Члени комісії написали купу зауважень стосовно слідчих дій правоохоронців.

 

Категорія: Вибори | Переглядів: 474 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України