КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Лютий » 5 » ЗВЕРТАЙТЕСЯ ! Селянам Чернігівщини надаватимуть безкоштовну правову допомогу
14:33
ЗВЕРТАЙТЕСЯ ! Селянам Чернігівщини надаватимуть безкоштовну правову допомогу

        ЗВЕРТАЙТЕСЯ !

Селянам Чернігівщини надаватимуть безкоштовну правову допомогу  

  
Чернігівський громадський комітет захисту прав людини розпочинає нову програму щодо покращення правового захисту та доступу до правосуддя малозабезпечених мешканців сільської місцевості Чернігівської області.

Подібні питання найбільш гостро стоять на Чернігівщині, адже Чернігівська область переважна сільська. На сьогоднішній день більшість населення області проживає у селах та малих містах. Тому доступ до правосуддя сільського населення області є фактично основною проблемою регіону в сфері прав людини. Безумовно, виникає необхідність широкої роз’яснювальної роботи з питань розповсюдження інформації про права людини, доступ до правосуддя та про питання захисту своїх прав селянами.

Як зазначає керівник проекту Віктор Тарасов: "Для держави залишається дуже проблематичним забезпечення захисту прав людини на цьому рівні, особливо у питаннях звернення до суду. Сьогодні існує багато перешкод об’єктивного й суб’єктивного характеру, які заважають сільським жителям звертатися до суду за захистом своїх прав.

У першу чергу, це низький рівень правової культури сільських жителів, економічні негаразди, транспортні проблеми. Нажаль, на сьогодні активність громадян по захисту своїх прав досить слабка. Не останню роль у цьому грає низька правова освіта населення. Якщо у містах можна говорити про звичайну правову безграмотність, то у сільській місцевості вона носить катастрофічний характер. До цього додається недосконалість регуляторних функцій державних органів влади та надвисока корупція”.

Як свідчить досвід Чернігівського громадського комітету захисту прав людини, найбільша кількість звернень сільських жителів наразі стосується питань земельних відносин, зокрема користування земельними ділянками, питання орендної плати за земельні паї, тощо. На другому місці перебувають справи, пов’язані з пенсійним та соціальним забезпеченням, в першу чергу проблеми "дітей війни” та "чорнобильців”, надання житлових субсидій, тощо.

На вирішення цих проблем і направлений проект "Покращення правового захисту та доступу до правосуддя малозабезпечених мешканців сільської місцевості у Чернігівській області”, що реалізує Чернігівський громадський комітет захисту прав людини (ЧГКЗПЛ) за підтримки Міжнародного фонду "Відродження”. В рамках проекту надається безкоштовна правова допомога громадянам, в першу чергу сільським мешканцям, як на базі громадської приймальні ЧГКЗПЛ так й під час виїздів юристів в районні центри Чернігівської області; розповсюджується друковані видання з питань захисту прав людини; проводитимуться правоосвітні заходи для журналістів районних ЗМІ та працівників органів місцевого самоврядування області щодо висвітлення проблеми доступу до правосуддя та обговорення проблеми правової просвіти населення, тощо.

Громадяни, які вважають власні права порушеними або у яких виникають труднощі з реалізацією власних прав, можуть звертатися по безкоштовну юридичну допомогу до громадської приймальні за адресою: м.Чернігів, 14000, вул.Горького 57/1; телефон "гарячої лінії”: (022) 612-532.
Джерело: Чернігівський громадський комітет захисту прав людини
Категорія: Право знати | Переглядів: 794 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 sivergrad  
Чернігівські православні звертаються за допомогою
http://www.sip-cn.org.ua/1476-cherngvsk-pravoslavn-zvertayutsya-za-dopomogoyu.html

Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України