КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Січень » 20 » З 18 по 24 січня у Ніжині — КАРАНТИН! А у Корюківці що - ... ?
10:39
З 18 по 24 січня у Ніжині — КАРАНТИН! А у Корюківці що - ... ?

     З 18 по 24 січня у Ніжині — КАРАНТИН!

     А  у  Корюківці  що  -  ... ?





  .

    За результатами засідання Ніжинської  міської комісії з питань безпечної життєдіяльності міста, яке відбулося у п’ятницю, 15 січня, прийнято рішення про введення карантину у школах міста.  Всі медики відзначають значний ріст кількості захворювань на грип та гострих респіраторно- вірусніих інфекцій. Найбільше хворих серед дітей.

 Підставою для такого кроку стала інформація санепідемслужби, лікарів центральної міської лікарні і, зокрема, завідувачки інфекційного відділення, лікарів районної лікарні, центру сімейної медици ни, відділення екстреної швидкої медичної допомоги та представників управління освіти, фірми «Лакс», фахівців відділу надзвичайних ситуацій.   
  Тож у місті скасовані всі розважальні та культурно-масові заходи на тижневий термін та введений карантин у школах....
  

А  у  Корюківці  що  -  вичікують   епідемічного порогу ?

 За повідомленням райгазети "Маяк" - Лікарі стверджують, що офіційно грипу на Корюківщині нема . Епідпоріг ще не подолано поріг і до нього   ще далеко. !?? 

   Зранку, 20 січня 2016 року, я зателефонував  у навчальні заклади, районний відділ освіти і з'ясувалося, що щоденно ведеться моніторінг захворюваності дітей і на ранок 20 січня  у школах хворіли від 10 до 15 процентів списочного складу учнів, на лікарняних є і вчителі.      Останні дні по опитуванню громадян у районі йде тенденція до наростання захворюваності на грип та ГРВІ  і  це  вже є підставою для місцевої влади, яка не тільки на словах, а і насправді повинна турбуватися за здоров'я і добробут громадян та дітей, взяти на себе сміливість і розглянути питання введення карантину у навчальних закладах району. Таку пропозицію підтримують, як вчителі, так і батьки учнів, з якими довелося спілкуватися, тим більше, що на наступний тиждень очікуються  люті морози. Краще попередити випадки захворювань, ввівши карантин на тиждень-другий, не чекаючи того порогу захворювань в процентах на кількість населення, що колись був кимось визначений в інструкціях санітарних служб, адже не всі хворі на  грип та ГРВІ  звертаються до лікарні...
  Зараз всій країні розгулює грип штаму Н1N1 (каліфорнійський грип), який характеризується серйозними ускладненнями і тяжкістю протікання, то найкращий варіант - зробити упереджую чий крок. А це значить позбавити інфекційне захворювання сприятливого середовища для поширення.
  Лікарі радять не займатися самолікуванням, бути уважними до свого здоров’я. При появі перших ознак захворювання, а це висока температура, не користуйтеся аспірином та антибіотиками.  Після відвідування місць великого скупчення людей (торговельні заклади, пасажирський транспорт) користуватися дезінфікуючими серветками і частіше мити руки з милом.   А ще радять посилено харчуватися і достатньо спати.

   Здоров'я дитини важливіше за будь-які інструкції та "пороги" і тому право батьків самим визначатися, чи відправляти дитину до школи на навчання, щоб там в колективі від хворих дітей успадкувала захворювання на грип та ГРВІ з подальшими наслідками ускладнення після лікування.  

    А між тим 

Станом на вечір  19 січня 2016року : Через масові випадків захворювань на грип та ГРВІ карантинні заходи проводяться в 16 областях України.  "Зупинені заняття в близько 4500 навчальних закладів", - повідомив повідомив представник СЕС Святослав Протас, передає Інтерфакс-Україна. За словами Протаса, завдяки карантину захворюваність по Україні знизилася в середньому в 2,5 рази.  

Будьмо готові! – «Свинячий» знову в Україні!  Публікація райгазети "Маяк"

Очікуємо трьох агресивних «гостей»

Разом з похолоданнями прийшов і грип. І хоч епідемії поки нема, та вже є численні жертви небезпечного вірусу у Києві, Одесі, Краматорську, Житомирі… Україна у паніці – цьогоріч грип та його ускладнення вже забрали життя декількох десятків українців.

Настороженість – є…

Офіційно грипу на Корюківщині нема – констатують лікарі. Епідпоріг ще не подолано і до нього, як стверджують, ще далеко.
Серед дорослого населення, як розповіла Галина Балюта – заступник головного лікаря з експертизи тимчасової непрацездатності Корюківської ЦРЛ, росту кількості захворювань на ГРВІ і ГРЗ не відмічається. Але настороженість є. Пацієнтам з високою температурою та кашлем рекомендують вдягати маски і направляють на прийом до лікаря-інфекціоніста. Найбільше звернень було у понеділок, 11 січня, після «затяжних» вихідних. Серед дітей, за словами районного педіатра Любові Товстоног, є лише окремі клінічні випадки на фоні сезонного підйому захворюваності.

«Свинячий
каліфорнієць»

Цьогоріч в Україні очікуються три різні штами грипу. Два з них вже «побували» в Україні раніше, тож, вважається, що великий прошарок населення має імунітет щодо цих штамів. Третій – «новий», отож до нього треба бути готовим. Медики обнадіюють, мовляв, віруси грипу типу В (яким є і «новачок») – менш агресивні у порівнянні з вірусами типу А (якими є два, вже знайомі нам за попередніми роками). Найнебезпечніший з них – так званий «свинячий», каліфорнійський грип A/H1N1.
Перший його «візит» в Україну відбувся у 2009 році і призвів до епідемії (захворіло близько 40 тис. людей). Цей підступний грип провокував важкі вірусні пневмонії, які часто ставали причиною летальності… І ось знову він – на порозі.

Чим боротися?

Медики стверджують, що єдиним найбільш дієвим противірусним препаратом від грипу А і Б є «Таміфлю». Інші препарати – у рази слабші.
У 2009 році українські лікарні отримували імпортний «Таміфлю» як гуманітарну допомогу. У нашу райлікарню він тоді теж надходив, хворим роздавали його безкоштовно. Чи знадобиться він у цьому році – хтозна, бо ж грипу у нас поки що нема. Але, поцікавившись в аптеках міста (про всякий випадок) ми з’ясували, що «Таміфлю» у продажу немає. Як нема цього препарату і на складі «Ліків України» у Чернігові. Київські аптеки через Інтернет пропонують 10 капсул (75 мг) «Таміфлю» за цінами від 400 і до 1200 грн.!
У разі потреби, кажуть корюківські медики, лікуватимуть від грипу наявними противірусними препаратами (у комплексі з препаратами аскорбінової кислоти, препаратами для зміцнення імунітету та ін.). Однак треба пам’ятати, що застосовувати їх треба у першу-другу (!) добу недуги, коли вірус ще перебуває у крові, і на нього можна подіяти. Пізніше, коли він вже «перебазується» у тканини і органи, немає жодного сенсу вживати противірусні препарати. Тоді боротися доведеться вже з ускладненнями. Отож, у жодному разі не можна зволікати з походом до лікаря, якщо у вас висока температура, дере у горлі, відмічається ломота у тілі і загальна слабкість. Як кажуть, краще перестрахуватися…

3 і 8

Медики наголошують, що доки у нас немає епідемії грипу, вакцинуватися від нього можна. І навіть тепер не пізно! Утім, як показує практика, цьому способу профілактики захворювання у нашому районі віддають перевагу одиниці. Так, цьогоріч від грипу власним коштом зробили щеплення лише 3 дорослих. У 2016-му дітям щеплення від грипу ще не робили, але наприкінці минулого року вакциновано 8 дітей.
За твердженням українських імунологів, до середини січня – початку лютого очікується сплеск захворюваності до рівня епідемії. Ситуація може погіршуватися через перепади погоди – в умовах вогкості і сльоти вірус зазвичай «розправляє крила».

                                

 

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 759 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України