КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Квітень » 12 » Виповнюється 50 років з дня польоту Юрія Гагаріна у космос
11:36
Виповнюється 50 років з дня польоту Юрія Гагаріна у космос

Виповнюється 50 років з дня польоту Юрія Гагаріна у космос



Рівно 50 років тому, 12 квітня 1961 року, було дано відлік космічній ері людства - на радянському кораблі Восток на орбіту стартував перший землянин Юрій Гагарін.


Історичний запуск було здійснено з першого стартового майданчика з випробувального полігону Байконур, що нині носить ім'я Гагаріна, пізніше перетвореного в космодром. Ракета-носій Восток 8К72К успішно вивела на навколоземну орбіту космічний корабель Восток.

Політ першого космонавта тривав 108 хвилин. Після одного витка навколо Землі спусковий апарат корабля, успішно пройшовши щільні шари атмосфери, здійснив посадку в Саратовській області. Самого Гагаріна в капсулі не було: система м'якої посадки тоді ще не була винайдена, тому перший космонавт планети катапультувався з апарату, що спускався на висоті кількох кілометрів, і приземлявся на парашуті.

Під час польоту Юрія Гагаріна було зафіксовано більш ніж десяток нештатних ситуацій, про що через 50 років повідомив соратник основоположника практичної космонавтики Сергія Корольова, академік Борис Черток.

Зокрема, в день перед вивезенням ракети-носія на стартовий стіл при зважуванні Гагаріна в скафандрі з кріслом виявилася перевага в 14 кілограмів. Тоді в терміновому порядку протягом однієї ночі були розроблені і проведені роботи щодо полегшення космічного корабля, які включали в себе обрізку низки кабелів, а також важливих датчиків тиску і температури.

Приземлився перший космонавт планети також у незапланованому районі, переліт склав близько 600 кілометрів. Сідав Гагарін не на одному парашуті, як було передбачено, а на двох: запасний мимовільно випав з ранця і потім розкрився під час спуску. До речі, сама посадка могла статися не на сушу, а в річку Волга: лише скидання "недоторканного запасу" вагою в 30 кілограмів допомогло Гагаріну вийти на потрібну траєкторію зниження.

Через сім років, 27 березня 1968 перший космонавт Землі загинув, розбившись під час тренувального польоту на літаку МіГ-15УТИ разом з військовим пілотом Володимиром Серьогіним біля села Новоселово Кіржацького району Владимирської області. У цьому році було розсекречено архівні документи, згідно з якими, до катастрофи, в якій загинув Юрій Гагарін, швидше за все, привів різкий маневр.

Після польоту радянського космонавта президент Джон Кеннеді оголосив про намір протягом 10 років відправити людину на Місяць, давши старт новій гонці - гонці до Місяця. На цей проект було витрачено мільярди доларів і технологічні розробки, які були зроблені задля цих польотів, значно змінили світ.

Нагадаємо, на честь славної дати пілотований космічний корабель Союз ТМА-21, що відправився на МКС, було названо ім'ям Юрія Гагаріна. Поштова служба ООН випустила серію ювілейних марок, присвячених 50-ій річниці польоту першого космонавта. А сьомого квітня Генасамблея ООН прийняла резолюцію, відповідно до якої 12 квітня буде відзначатися як Міжнародний день польоту людини в космос.

РИА Новости
Категорія: Події | Переглядів: 766 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України