КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Червень » 15 » У с. Рейментарівка Корюківського району освячено Свято-Троїцький храм
10:28
У с. Рейментарівка Корюківського району освячено Свято-Троїцький храм

У с. Рейментарівка Корюківського району освячено Свято-Троїцький храм

.

  13 червня, у день Святого Духа, єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон з архіпастирським візитом відвідав с. Рейментарівку Корюківського району, де звершив чин освячення Свято-Троїцького храму.

Його преосвященству співслужили: настоятель парафії священик Роман Моджук та благочинний Корюківського району протоієрей Тарасій Баїк. 


Після чину освячення архіпастир звернувся до парафіян із повчальним словом, у якому розповів про значення Божого храму для спасіння людини та привітав усіх зі святом – днем Святого Духа та з важливою подією у селі – освяченням храму. Зокрема владика відзначив: "Храм – це особливе місце Божої присутності, місце, де Господь вислуховує наші молитви, прощає гріхи, у таїнствах подає нам Свою благодать”. Він закликав присутніх любити свій храм, молитися в ньому, брати активну участь у житті парафії.

Після освячення храму був відслужений водосвятний молебень, який звершили біля поклонного хреста на подвір’ї храму, бо всі присутні не вміщались фізично у невеличкій церковці.

Преосвященнійший владика подякував усім, хто доклав зусиль для утворення нового Божого храму. Зокрема, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, за заслуги з відродження духовності в Україні та утвердження Помісної Української Православної Церкви Київського Патріархату, єпископ Іларіон нагородив Патріаршою благословенною грамотою голову Рейментарівської сільської ради Антоніну Мотчану. Саме завдяки активній позиції і старанням Антоніни Миколаївни утворилася в Рейментарівці громада і церква.

Також архієрейськими благословенними грамотами були нагороджені найактивніші прихожани Свято-Троїцької парафії, які приклали чимало зусиль для побудови Троїцького храму.

З нагоди духовного свята преосвященнійший владика подарував для храму ікону Пресвятої Тройці.

На згадку, у благословення єпископ Іларіон вручив віруючим іконки Христа Спасителя, а настоятель храму священик Роман Моджук – "свіжий” випуск єпархіальної газети "Покрова”.

Завершилось богослужіння многоліттям, подяками та славослів’ям Всемилостивому Богу, за всі Його милості і благословення, якими Він так рясно щодня обдаровує всіх нас.

До речі, храм не є типовим, а знаходиться у відремонтованому і переобладнаному для цього приміщенні. Свято-Троїцький храм у с. Рейментарівка існував, але під час Другої світової війни він був знищений. Цілі покоління людей народжувались і виростали без Христової віри, без Православної Церви, без Слова Божого… І ось через багато років у невеликому селі з’явився храм, який буде місцем освячення людей та їхньої зустрічі з Богом. Звичайно, ще треба прикласти чимало зусиль по благоустрою церкви, але в селі вже є храм, де буде звершуватись Божественна літургія, лунати молитва, яка буде змінювати і преображати людей в любові, вірі та святості.

http://cerkva.in.ua/archierey/962-osvyachennyahramuvreymentarivci.html
Джерело: Прес-служба Чернігівської єпархії
Категорія: Події | Переглядів: 712 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України