КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2019 » Березень » 23 » У Корюківці вшанували видатного земляка – Олександра Корнієвського
07:12
У Корюківці вшанували видатного земляка – Олександра Корнієвського

У Корюківці вшанували видатного земляка – Олександра Корнієвського

 

Кожен народ записує у художню скарбницю людства свою музику, дарує свої неповторні інструменти, які зрештою стають для світу його звуковим кодом. Україна ж постає перед земною спільнотою своїми неперевершеними кобзами та бандурами.

Одним із найвидатніших майстрів з виготовлення музичних інструментів є Олександр Самійлович Корнієвський – кобзар-лірник, Почесний громадянин міста Корюківка, 130-та річниця від дня народження якого цього року відзначається на державному рівні.

У Корюківці відзначення знаменної дати розпочалося вшануванням пам’яті Олександра Самійловича: до його могили керівники міста і району, представники галузі освіти і культури разом з рідними кобзаря поклали квіти.

Пам’ять про нього також увіковічнили меморіальною дошкою на будинку, де свого часу мешкав земляк.

Почесне право відкрити меморіальну дошку  було надано кращим учням Корюківської школи мистецтв, яка носить ім’я Олександра Корнієвського, а благочинний Корюківського району Православної церкви України, протоієрей Тарас Баїк провів обряд освячення дошки.

До присутніх звернувся міський голова Ратан Ахмедов та начальник відділу культурного розвитку та економічних питань Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Ліна Артюхова, акцентуючи на важливості збереження національних традицій та пам’яті про видатних земляків.

«Життя майстра може служити чудовим прикладом відданості меті, вірності, високим принципам, серед яких найважливішим була щоденна клопітка праця», – зауважувалося на урочистому заході.

Продовжились заходи в історичному музеї та школі мистецтв, де до уваги гостей були представлені експозиції з виробами самого майстра та речами, пов’язаними з його життям і творчістю.

Працівники музею до ювілейної дати випустили презентаційну збірку робіт Корнієвського, учні відділу образотворчого мистецтва школи мистецтв презентували тематичну виставку, а випускниця навчального закладу, яка займається дослідженням життєвого і творчого шляху Олександра Самійловича, представила результати своєї роботи. До музею в день народження Корнієвського завітали представники Чернігівського підприємства, яке займається виготовленням бандур, та продемонстрували вироблені музичні інструменти.  

Заходи завершились святковим концертом капели бандуристів імені Остапа Вересая Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, що відбувся у міському будинку культури. Від імені громади начальник Відділу освіти, культури, молоді та спорту міської ради Ірина Наумчик подякувала творчому колективу за популяризацію музичного мистецтва та продовження великої справи видатних українців.     

 

                                         Джерело   http://koryukivka-rada.gov.ua/

                                                                                                                 
Категорія: Громада та влада | Переглядів: 409 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України