КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Липень » 30 » Старт розв’язувати мішки з грішми
10:59
Старт розв’язувати мішки з грішми

   Старт розв’язувати мішки з грішми

.

 30  липня   офіційно стартувала виборча кампанія з виборів народних депутатів України, котрі пройдуть 28 жовтня.  Отож  виборчий процес розпочався  за 90 днів до дня голосування. 

 Ці вибори проводитимуться за змішаною пропорційно-мажоритарною системою. Зокрема, по 225 депутатів обиратимуться за партійними списками й у мажоритарних округах. Кандидати в мажоритарних округах можуть висуватися партіями, або шляхом самовисування.

Висування кандидатів за партійними списками і в одномандатних округах почнеться з 30 липня й завершиться 9 серпня. На відміну від попередніх парламентських виборів реєструватиме кандидатів-мажоритарників ЦВК, а не окружні виборчі комісії. Реєстрація кандидатів у депутати має завершитися 20 серпня.

Передвиборну агітацію партії й кандидати в одномандатних округах мають право почати з наступного дня після реєстрації. Прохідний бар'єр для партій за партійними списками на цих виборах становить 5%.

Експерти кажуть, що за мажоритарними округами балотуватимуться від 3 до 5 тисяч кандидатів – з розрахунку 10-20 кандидатів у кожному з 225 округів.
Обов'язковою умовою для реєстрації кандидата-мажоритарника є внесення застави в сумі 13 тисяч 224 гривень, партійного списку -- 2 мільйони 204 тисячі гривень.

ЦВК створила 225 мажоритарних округів, відмінних від тих, що були у 2002 році. Також ЦВК створила 33 тисяч 540 звичайних і спеціальних виборчих дільниць на території України та 114 зарубіжних дільниць у 77 країнах світу. На відміну від попередніх виборів створені округи та виборчі дільниці тепер діятимуть на постійній основі.

Окружні виборчі комісії формує ЦВК. Кількість членів окружкому має бути не менше, ніж 12 і не більше, ніж 18 осіб. До складу окружкомів обов'язково вносять за наявності відповідного подання по одному представнику від політичної партії, депутатська фракція якої зареєстрована в парламенті поточного скликання, а також партій, які беруть участь у виборах, але цих представників ЦВК вносить на підставі результатів жеребкування.

Дільничні виборчі комісії створюються відповідними окружними комісіями чисельністю не менше, ніж 10 і не більше, ніж 24 особи – залежно від величини дільниці. До складу дільничних комітетів також обов'язково включаються представники парламентських партій, і на основі результатів жеребкування -- партій, що беруть участь у виборах, і зареєстровані в окрузі кандидати.

За розрахунками ЦВК, на проведення виборів необхідно близько 1,2 мільярда гривень, проте Верховна Рада при ухваленні держбюджету на поточний рік передбачила на ці цілі лише 800 мільйонів гривень.

.


Практично перед самим початком виборчої кампанії парламентська більшість несподівано ухвалила закон про організацію відеоспостереження за виборами, що передбачає встановлення відеокамер на всіх виборчих дільницях, і виділила на ці цілі майже 1 мільярд гривень. Президент законів щодо цього нововведення поки що не підписав.

Відповідно до чинного законодавства, у виборах не зможуть узяти участь лідер опозиції екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко та екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі. Міжнародні організації вважають кримінальні справи проти Тимошенко та Луценка політичними, і уже заявили, що парламентські вибори в Україні не буде визнано демократичними, якщо ці представники опозиції не братимуть у них участі.

За даними соціологічних опитувань, за партійними списками до парламенту проходять Партія регіонів, об'єднана опозиція "Батьківщина", партія "УДАР Віталія Кличка" та Комуністична партія України. Також нібито мають шанси подолати 5-відсотковий бар'єр партія Наталії Королевської "Україна - Вперед!" і ВО "Свобода".

Вибори відбудуться 28 жовтня, ЦВК має встановити офіційні результати виборів до 12 листопада й оприлюднити їх у газетах "Голос України" і "Урядовий кур'єр" не пізніше, ніж через п'ять днів після ухвалення рішення про результати голосування, тобто не пізніше 17 листопада.

                                                                               Джерело  Інтернет  http://www.hvilya.com/news/ 

Категорія: Право знати | Переглядів: 650 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України