КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Листопад » 10 » Станом на жовтень 2010 року в області було зареєстровано 2182 ВІЛ-інфікованих. МАПА
13:38
Станом на жовтень 2010 року в області було зареєстровано 2182 ВІЛ-інфікованих. МАПА

Станом на жовтень 2010 року в області було зареєстровано

2182 ВІЛ-інфікованих. МАПА

  


Про профілактику ВІЛ-інфекції, лікування, догляд та підтримку ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД йшлося на засіданні прес-клубу "Ділове слово” управління у справах преси та інформації Чернігівської облдержадміністрації.
У заході, який відбувся 9 листопада, взяв участь головний лікар обласного Центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Микола Дейкун.

Він повідомив, що в області на виконання обласної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції вже прийнято 16 місцевих програм на 2010-2013 роки. При цьому вдалося забезпечити широкий доступ населення до консультування та тестування на ВІЛ-інфекцію. Зокрема, протягом 9 місяців 2010 року цими послугами скористувалось близько 73 тисяч осіб.

Станом на жовтень 2010 року в області було зареєстровано 2182 ВІЛ-інфікованих. Хворих на СНІД при цьому – 230 осіб. Цифри свідчать, що у 2010 році рівень захворюваності на ВІЛ-інфекцію зріс на 29% у порівнянні з аналогічним періодом 2009 року. Разом з тим, як зазначив Микола Дейкун, зростання цього показника можна пояснити і інтенсифікацією профілактичної роботи, внаслідок чого стало можливим виявити більшу кількість хворих.

Розповідаючи про випадки зі своєї практики, він окремо наголосив на тому, що існує лише три шляхи інфікування ВІЛ: статевим шляхом, парентеральним шляхом та від матері до дитини. Навіть зараження через випадковий контакт з кров*ю ВІЛ-інфікованої людини також є украй малоймовірним. Таким чином, упереджене ставлення окремих людей до ВІЛ-інфікованих через острах зараження є цілком безпідставним.

Головний лікар Центру з профілактики та боротьби зі СНІДом звернув увагу на те, що особливістю поширення ВІЛ-інфекції серед жителів області є зростання питомої ваги випадків передачі ВІЛ статевим шляхом за рахунок статевих партнерів – споживачів ін*єкційних наркотиків. Адже наркоманія зараз характеризується "омолодженням” споживачів наркотичних речовин, збільшенням частки жінок серед загальної кількості наркоманів, зростанням супутньої патології внаслідок вживання низькоякісних наркотичних виробів. Таким чином, два основні шляхи передачі ВІЛ-інфекції доповнюють та активізують один одного. Ще одна особливість епідемічного процесу – збільшення частки ВІЛ-позитивних жінок серед загальної кількості ВІЛ-інфікованих.

Як вказав Микола Дейкун, наразі головним завданням є переривання епідемічного ланцюга і стабілізація епідемічного процесу. Зважаючи на те, що ВІЛ-інфекція/СНІД – це поведінкове захворювання, зараження яким напряму залежить від способу життя, санітарної культури та рівня обізнаності молоді, запорука успіху полягає у профілактиці, формуванні відповідального ставлення до статевих відносин, до свого здоров*я та здоров*я оточуючих.

Микола Дейкун назвав основні способи профілактики цього захворювання. Так, для попередження інфікування ВІЛ статевим шляхом необхідним є виважений вибір сексуальних партнерів та розуміння важливості захищеного сексу. Серед шляхів попередження інфікування ВІЛ шприцевим шляхом, – перш за все, відмова від вживання наркотиків, або ж застосування замісної підтримуючої терапії та використання стерильних одноразових шприців. Щодо передачі ВІЛ-інфекції від матері до дитини, то, як зазначив Микола Дейкун, завдяки впровадженню комплексу профілактичних медичних заходів вдалося знизити ризик інфікування дітей до 4,8%. Зокрема, у зв*язку з необхідністю відмови від грудного вигодовування для захисту дитини від інфікування, було вирішено питання забезпечення дітей віком до року сухими молочними сумішами у повному обсязі та безкоштовно для батьків. Однак залишається вкрай важливим, щоб ВІЛ-інфіковані жінки звертались по кваліфіковану допомогу на самому початку вагітності.

Загалом же запобігти новим випадкам інфікування можна лише поєднавши зусилля працівників педагогічних, медичних, правових, соціальних та інших закладів і установ, конфесійних і громадських організацій. Від того, наскільки методично правильно буде організована профілактична робота, залежить результат, ціна якого – здоров*я і життя молоді.
Джерело: Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації
Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 817 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України