КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Березень » 23 » Скільки насправді коштує закордонний паспорт?
09:49
Скільки насправді коштує закордонний паспорт?

     Скільки насправді коштує закордонний паспорт?

.
Якщо у Вас вже є закордонний паспорт, пропонуємо згадати, як ви його оформлювали, точніше скільки він коштував. Скоріше за все ця сума буде близько 600грн.

«А чи знають чернігівці, що деякі суми, які в паспортному столі пропонують нам до сплати, є не обов’язковими? Так відповідно до чинних нормативно-правових актів вартість оформлення закордонного паспорту до 1 січня 2012 року коштувала 330,28 грн, а вже після нового року збільшилась до 407,15грн...


...але аж ніяк не 600 грн. Також є зараз прецеденти коли люди через суд доводять своє право отримати паспорт навіть за 170 грн. » - розповідає Андрійченко Ігор, голова Демократичного Альянсу в Чернігівській області.

   Так  оформлення коштувало  До 01.01.2012р.              З 01.01.2012р.

Державне мито (консульський збір) - відповідно до Декрету КМУ «Про державне мито» від 21 січня 1993 р. № 7-93    170гр.      170гр.

Бланк закордонного паспорту - п.1 постанови КМУ від 04.06.2007 N 795      150гр.    150гр. 

Адміністративні послуги за оформлення та видачу паспорту громадянина України для виїзду за кордон (за письмовою заявою фізичних або юридичних осіб) надаються підрозділами ДМС (п.2 пост.  КМУ від 26. 10. 2011 № 1098 або №795 від 04.06.2007)  10,28гр    87,15гр

Всього, вартість оформлення закордонного паспорту, грн.  була -  330,28гр    зараз  -   407,15гр

*Ціни наведені для оформлення першого закордонного паспорту в звичайні строки.
Але є і додаткові (необов’язкові) послуги при отриманні паспорту, і тільки нам вирішувати будемо ми за них сплачувати чи ні. Більшість необов’язкових платежів йдуть на розрахунковий рахунок ДП «Документ», яке надає лише консультаційні послуги по оформленню паспорту.

Якщо Ви бажаєте оформити закордонний паспорт терміново, протягом 10 днів, то потрібно заплатити лише 664,30грн. При терміновому оформленні вартість державного мита та адміністративних послуг збільшується в 2 рази, а вартість бланку залишається на тому ж рівні. Всі інші платежі є необов’язковими.

Є ще один варіант спробувати отримати закордонний паспорт за 170 грн., сплативши лише розмір державного мита. Наказ МВС №1603 (пункт 4, абзац 5) він чітко вказує, що «за окремими письмовими зверненнями юридичні і фізичні особи можуть отримати платні послуги» які надаються відділами громадянства імміграції та реєстрації фізичних осіб (ВГІРФО). Тобто, виходячи з даного наказу, платіж 87,15 грн. не є обов’язковим. Це фактично підтвердила представник Управління ГІРФО в Чернігівській області. Бланк закордонного паспорту, який виготовляється, насправді є власністю держави. Тому платити 150 грн. за виготовлення державної власності, як мінімум нелогічно. Зараз можливість отримання закордонного паспорту за 170 грн. доводиться в судах декількох областей України. Розраховуємо, що результатами цих судових розглядів стане можливість для всіх українців отримувати закордонні паспорти, по незрівнянно нижчим цінам ніж зараз.

Отже існує три варіанти

оформлення свого першого нетермінового закордонного паспорту:

1. Вартість   послуги  близько 600 грн
2. Ми отримуємо послуги лише ВГІРФО і порівняно легко отримуємо паспорт за 170 грн. 
Процедура отримання паспорту ускладнюється ймовірним судовим позовом, до якого буде необхідно вдатись, щоб довести своє право на отримання паспорту за таку ціну.

Всі ці питання обговорювались на круглому столі "Скільки насправді має коштувати отримання закордонного паспорту?» ініційованому Демократичним Альянсом 21 березня 2012 року. В обговоренні прийняли участь представники УГІРФО УМВС в Чернігівській області та ДП «Документ».

При чому тема так зацікавила представників ДП «Документ», що на засідання круглого столу з столиці приїхав заступник генерального директора підприємства Маховиков Віктор Володимирович.

Під час обговорення, на думку організаторів, були озвучені дві головні проблеми при отриманні паспортів:

- Не зрозуміле висвітлення обов’язкових та необов’язкових послуг на інформаційних стендах в приміщеннях ВГІРФО;

- Недобросовісність деяких працівників ДП «Документ» та ВГІРФО, що інколи недоговорюють і фактично нав’язують платні необов’язкові послуги громадянам.

З метою вирішення піднятих проблем командою Демократичного Альянсу було напрацьовано та на круглому столі передано відповідним представникам такі пропозиції:

1. Чітке озвучення працівником, що надає консультацію, переліку і вартості обов’язкових і не обов’язкових платежів;

2. Працівник що здійснює консультацію по отриманню закордонного паспорту має не вводити в оману громадян в питанні терміну отримання довідки про несудимість. Не сплата додаткових послуг не може збільшувати термін отримання паспорту (п.8 додатку 2-1 ПКМУ №231 від 31.03.1995);

3. Наявність інформаційних стендів з чітким переліком і вартістю обов’язкових і не обов’язкових платежів при оформленні закордонного паспорту. Стенди мають бути розміщені в усіх місцях надання відповідних послуг (міські, районні ВГІРФО і т.д.);

4. На інформаційному стенді ДП «Документ» крупними літерами має бути повідомлено, що їх послуги є необов’язковими.

З піднятими проблемами погодились представники ДП «Документ» та обіцяли виправити ситуацію з як некоректною роботою своїх працівників так і з наповненням інформаційних стендів в 21-денний строк. Як зміниться ситуація з оформленням закордонних паспортів в Чернігівській області, покажуть наступні рейди Демократичного Альянсу по паспортним столам…

                                                                         Ігор Андрійченко, команда Демократичного Альянсу

    УВАГА! Ключова схема обману громадян наступна.

У віх наших відділеннях ВГІРФО сидять співробітники не тільки його самого, а і ДП "Інформ-Ресурси". Саме вони стягують до себе Вашу увагу, починають з Вами розмову, просять подивитись Ваш паспорт. І кажуть початкову ціну - 670 грн. Далі якщо Ви покажите знання прав та законів та проявете наполегливість - Ви легко діб'єтесь ціни в приблизно 520грн. Самий головний момент: співробітники самого ВГІРФО в цей момент мовчать і тихо спостерігають. Тобто ви вступили в правовідносини з підприємством, яке веде господарську діяльність "Інформ-Ресурси" і воно дійсно має право надавати послуги і брати за це плату, щоб Ви їм не доводили. Так робив нажаль я і довго не міг зрозуміти, чому не хочуть дотримати мої права. Адже я не знав що маю справо з цим "темним" держ. підприємством. Отже, алгоритм отримання паспорту дуже простий: ПЕРШ за все виясність де співробітник ВГІРФО, який (яка) тихенько сидить і мовчить. Спитавши про це - підійдіть до неї і скажіть наступні пару речень: "Я хочу отримати послгуи ВГІРФО як громадянин України по наданню мені закордонного паспорту та сплатити передбачені законодавством ТРИ платежі сума яких має бути 407,15 грн (якщо за 30 календарних днів, чи 851,80 грн - 10 робочих днів). Ніяких додаткових послуг, які може надавати "ДП Інформ-Ресурси" я не потребую. В тому числі я не повинен оформляти чи сплачувати окремо оформлення довідки з адресного бюро чи довідки про несудимість, дані для цих довідок Ви як співробітник ВГІРФО маєте перевірити самі згадно наказу МВС від 21.12.2004 N1603. І Ви як співробітник ВГІРФО не маєтете права мені відмовити в оформленні у вказану вище суму, якщо це не передбачено законодавством". П.С.: Рекомендую роздрукувати перед походом у ВГІРФО та покласти на стіл працівнику

       Тому  дійте так...

Людям лиш давали квитанції на сплату п’яти незрозумілих послу і одразу направляли до відділення банку.

«Поцікавившись, які документи потрібно подати для оформлення закордонного паспорта та які платежі сплатити, мені надали низку заяв та 5 рахунків. У наданих заявах я начебто прошу надати мені платні послуги, яких я насправді не потребую і надання яких не вимагається постановою КМУ 231, що окреслює порядок оформлення закордонного паспорта», - коментує практику свого візиту один з «ревізорів» Віктор Чупров, що особисто намагався оформити паспорт. «Лиш знання нормативної бази допомогло мені відстояти свою позицію та зберегти кошти», - додає Віктор.

Співорганізатор ревізії, Дмитро Ткачук, пояснює: «Перелік рахунків, які надаються громадянам містить в собі, як обов’язкові так і взагалі здирницькі платежі.

Зокрема:

1) Ніхто не зобов’язаний при оформленні паспорта здійснювати проплат за поліс страхування (75,00 грн.).

2) Паспорт є власністю держави, а отже громадяни не повинні оплачувати вартість бланку (150,00 грн.).
3) Кожен особисто може заповнити бланки передбачених документів, прикласти 2 фото і йому не доведеться сплачувати 87,15 грн. за послуги ВГІРФО.
Та особливо обурює плата за «представницькі послуги» ДП «Інформ-Ресурси». Прийшовши до державного відділу у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб, людям "пропонують”, ще й заплатити 166,30 грн. за вигадані послуги іншого підприємства, що є нечуваною нахабністю.»

Категорія: Право знати | Переглядів: 8835 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 1
1 Natalia251190  
А если паспорт нужен в краткие а сроки? Нам сказали, что справка о несудимости в таком случае обязательна для оплаты.
Мы не оплатии, но документы не приняли. ПРишлось. Беспредел творится, и ничего не докажешь, т.к. нужен в краткие сроки. Суды время занимают. Простояли в очереди, зашли, оплаты нет, идите платите, и опять длинная очередина. Одни нервы. Бедные люди, что нервы не трепать, оплачиваютт молча...

Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України