КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2019 » Червень » 9 » Що жителям 207 округу варто знати про діяльність депутата-мажоритарника Анатолія Євлахова
08:24
Що жителям 207 округу варто знати про діяльність депутата-мажоритарника Анатолія Євлахова

     Що жителям 207 округу варто знати про діяльність       депутата-мажоритарника Анатолія Євлахова

 Сусіди.City, як і всі в Україні, готуються до дочасних виборів парламенту. Скоро з'являться нові кандидатури на місця під головним столичним куполом. А ми поцікавились, що зробив за свою трохи неповну каденцію депутат-мажоритарник по 207 округу Анатолій Євлахов.

Територія Євлахова

Анатолій Євлахов 27 листопада 2014 року отримав перемогу у 207 виборчому окрузі.

Анатолій Євлахов під час загальноміського випускного вечора в Корюківці З веб-сайту Анатолія Євлахова

До нього входять сім північних районів Чернігівської області: Корюківський, Городнянський, Сновський, Семенівський, Сосницький, Коропський і Новгород — Сіверський.

Цікаво

Виборчий округ № 207 — найбільший за площею серед інших. Він приблизно такий, як уся Чернівецька область.

Обов’язки депутата

Як відомо, головним обов’язком кожного народного депутата є законотворчість.

Депутат Євлахов — голова підкомітету з питань оподаткування ПДВ комітету ВРУ з питань податкової та митної політики. Є заступником керівника групи з міжпарламенсьих зв’язків з Республікою Узбекистан та членом шести інших груп.

За час своєї каденції подав 95 законопроектів щодо внесення змін до діючих законів, кодексів, діяльності різних органів влади. Тринадцять з них стали чинними актами.

Дванадцять разів виступав у Верховній Раді.

Його виступи стосувалися:

  • створення спільної з Польщею та Литвою військової частини;
  • випробувального строку при прийнятті людини на роботу;
  • закупівельної ціни на молоко та загалом підтримки селян;
  • оподаткування неприбуткових організацій та захисту прав вітчизняного сільгоспвиробника;
  • зменшення на внутрішньому ринку дефіциту брухту чорних металів.

Цікаво

Анатолій Євлахов народився 14 квітня 1981 року. На момент обрання був директором департаменту ПАТ «Слов’янські шпалери — КФТБ». Позапартійний. Проживає у Києві. Не судимий. Висунутий Партією «Блок Петра Порошенко».
 

31 депутатський запит

Анатолій Євлахов за час своєї каденції 31 раз звертався із запитами. До голови ВРУ — 1, до Кабміну — 12, до керівників міністерств та відомств — 13, до генпрокурора — 3, до місцевих органів влади — 2.

Цікаво

Десятиліттями в Україні діяли корупційні схеми стосовно відшкодування підприємствам ПДВ. Люди при владі не ганьбували «відкатами», які доходили до 15—60% суми, яку необхідно було виплачувати бізнесу.

Євлахов у співавторстві з членами комітету, який він очолює, подав законопроект про запровадження автоматичного відшкодування ПДВ. І його в 2017 році ухвалили.

Депутат Євлахов один з ініціаторів внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати податків агрохолдингами за місцем розташування земельної ділянки, а не за місцем її реєстрації.

У Корюківському районі усі агрохолдинги зареєстровані на місці і сплачують податки у місцеві бюджети. Проте в інших районах округу, зокрема Коропському та Новгород-Сіверському, ця проблема була досить гострою.

У 2015 році Євлахов був серед розробників законопроекту щодо спрямування ренти з лісів до бюджетів районів та об’єднаних територіальних громад.

Однак уряд і обласні ради його тривалий час блокували. Бо саме обласні бюджети і держава отримували рентну плату. І лише в 2018 законопроект ухвалили. А запрацював він 2019 року.

Те, що частина рентної плати з лісів почала надходить в райони, дасть, наприклад, Корюківщині до 5 млн додаткових коштів. З них 3–4 млн отримає бюджет Корюківської ОТГ.

Як депутат відвідував засідання?

За даними реєстрації депутата за допомогою електронної системи, депутат Євлахов був присутній на 545 засіданнях. Відсутній — на 13.

За даними письмової реєстрації, депутат Євлахов був присутній на 470 засіданнях, відсутній з поважних причин — 0, відсутній з невідомих причин -82.

Що таке «депутатські кошти»?

І хоча депутат повинен ухвалювати лише закони, є у нього ще одна «робота» — витрачати на округ кошти. І від цього навряд чи вдасться позбавитися навіть новообраній Верховній Раді.

Анатолій Євлахов вручає лікарю ключі від квартири З веб-сайту Анатолія Євлахова

Кошти наші депутати зазвичай витрачають власні або спонсорські. Однак, починаючи з 2015 року, у державному бюджеті передбачають субвенцію на соціально-економічний розвиток регіонів.

Розподіляється вона Кабінетом міністрів за погодженням з бюджетним комітетом ВРУ. За ці кошти на місцях ремонтують, будують, купують багато необхідного. І саме їх називають «депутатськими».

Ніде офіційно не сказано, що той чи інший депутат «притягнув» в округ додаткові фінанси. Але, зрозуміло, що заходять вони до районів не просто так.

Аналізуємо

У перший рік каденції Анатолія Євлахова для завершення довгобудів у трьох районах 207 виборчого округу надійшло 15 мільйонів. Їх витратили на реконструкцію Городнянської гімназії та поліклінічних відділень у Коропі та Корюківці.

Анатолій Євлахов у Корюківській ЦРЛ З веб-сайту Анатолія Євлахова

За майже п’ять років заклади медицини округу отримали більше двадцяти мільйонів. Частина пішла на придбання обладнання для центрів первинної медико-санітарної допомоги, коли ті розпочали процес реформування. А потім ще для кожного ЦПМСД придбали новий автомобіль.

Грамоту Верховної Ради вручають говному лікарю Корюківського ЦПМСД Світлані Лещенко З веб-сайту Анатолія Євлахова

Починаючи з 2015 року, у семи районах округу побудували понад 120 кілометрів вуличного освітлення.

Інтернатний заклад на Коропщині отримав власний будинок, а у Сосниці в дитсадку реалізували проект з тепломодернізації.

У школах в семи районах з’явилося десять нових шкільних автобусів. А в пожежних частинах Городні, Корюківки та Новгорода-Сіверського — нові автомобілі.

У кожному районному центрі збудували спортивний майданчик зі штучним покриттям. Будуються в Атюші на Коропщині, Холмах на Корюківщині, ще один планується — на Городнянщині в Тупичеві.

Анатолій Євлахов вручає успішним випусникам шкіл нагороди З веб-сайту Анатолія Євлахова

Загалом для потреб спортивних секцій надійшло більше трьох мільйонів. Придбали за них і боксерські ринги у Городні та Новгороді-Сіверському, і спорядження для сновських легкоатлетів та семенівських хортингістів.

В різних населених пунктах збудували понад 100 дитячих майданчиків.

Категорія: Вибори | Переглядів: 498 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України