КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Липень » 6 » Семенівська міська рада працює прозоро, а у нас чим може прозвітувати міський голова Ігор Матюха ?
08:43
Семенівська міська рада працює прозоро, а у нас чим може прозвітувати міський голова Ігор Матюха ?
      Семенівська міська рада  працює прозоро, а у нас чим може прозвітувати  міський голова Ігор Матюха ?                                                                                      А втім, порівняйте  роботу самі і зробіть висновки ...
Коротко про підсумки роботи Семенівської міської ради та її комунальних підприємств за перше півріччя 2016 року

 Час невблаганно плине, і ось вже позаду перше півріччя 2016 року. Інформацією про підсумки роботи Семенівської міської ради у першому півріччі поділився міський голова м. Семенівка Олександр Бичков. 

 

1. Утримання дитсадків.

 

Протягом шести місяців поточного року міська рада та її комунальні підприємства працювали над виконанням статутних завдань. Спільно з районною владою було забезпечено нормальну роботу трьох міських дитячих садків, трьох клубів. На утримання цих установ, крім коштів, виділених з районного бюджету (1770000 грн.), міська рада виділила з міського бюджету 1 мільйон 352 тисяч гривень. За кошти міського бюджету щомісячно оплачувалося 20% зарплати працівникам міських дитсадків та клубів, оплачувалося 40% вартості дитячого харчування в дитсадках, 100% вартості палива для дитсадків «Яблунька» та «Лісовичок», 2-х клубів, вартість послуг ПрАТ «Чернігівоблтеплокомуненерго» по опаленню дитсадка «Сонечко» та послуги з опалення клубу Ірванцевським торфобрикетним заводом. За рахунок коштів з міського бюджету також оплачуються постійно вартість спожитої дитсадками та клубами електроенергії, послуги КП «Ревна» з водопостачання та водовідведення по дитсадкам міста, всі ремонтно-будівельні і господарські витрати дитсадків та клубів.

 

2. Новий водогін.

 

В січні – квітні проводилися роботи по будівництву нового міського водогону по вулицям Кайдашівка та Першотравнева. В квітні новий міський водогін протяжністю 3200 метрів був прийнятий міською радою від Управління капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації у власність, поставлений на баланс та переданий міською радою для експлуатації комунальному підприємству міської ради «Ревна». КП «Ревна» в квітні – травні завершило розпочаті в 2011 році роботи по під’єднанню до нового водогону 67 нових абонентів – 67 приватних будинків жителів вулиць Кайдашівка та Першотравнева. Новий водогін вже другий місяць працює для семенівців.

 

3. Реконструйовано дитсадок «Сонечко».

 

В січні – травні поточного року велися роботи по реконструкції дитячого садка «Сонечко», який відновив роботу з 15 березня, а офіційно був відкритий 2 червня.

 

4. Держава дала кошти на станції для п'ятиповерхівок.

 

Для отримання коштів з Державного Фонду Регіонального Розвитку Семенівська міська рада подавала до Чернігівської облдержадміністрації розроблену у 2014 році проектно-кошторисну документацію «Встановлення станцій підйому води другого рівня в 4-х п’ятиповерхових житлових будинках міста Семенівка», замовляла проектантам перерахунок проектної документації на цей об’єкт в цінах 2016 року. В червні стало відомо, що на прохання міської ради, підтримане районною владою, держава з ДФРР в цьому році виділяє біля 400 тисяч гривень, 47 тисяч гривень на спів фінансування проекту виділила Семенівська міська рада з міського бюджету. Розпорядженням голови Чернігівської ОДА В.П.Куліча розпорядником коштів по даному об’єкту визначено УКБ Чернігівської ОДА. УКБ визначить підрядну організацію. В липні – вересні планується встановити на кожному з 4-х п’ятиповерхових житлових будинків станцію підйому води другого рівня. Це дасть змогу забезпечити безперебійне водопостачання жителям п»ятиповерхівок.

 

Загальна вартість проекту, який буде реалізований, складає 470000 гривень.

 

5. Робота над проектами та по залученню інвестицій.

 

5.1. Дитсадки.

 

В січні – червні, на замовлення Семенівської міської ради, для проведення капремонтів дитячих садків «Яблунька» і «Лісовичок» та для залучення з проведення капремонтів цих дитсадків в 2016 – 2017 роках коштів з держбюджету, за кошти міської ради, міська рада замовила проектній організації «Проект Плюс» (м Чернігів) розробку проектів на капремонт «Лісовичка» та «Яблуньки». За два проекти міська рада заплатила 81 тисячу гривень. В червні проектна документація проектантами була розроблена, пройшла державну будівельну експертизу та викуплена міською радою.

 

Проектом «Термосанація (реконструкція) будівлі дитячого садка № 3 «Яблунька» з заміною покрівлі та вікон по вулиці Новоселиця в місті Семенівка Чернігівської області» передбачено заміну даху на будівлі «Яблуньки», утеплення зовнішніх стін дитсадка, заміна старих вікон на енергозберігаючі склопакети, обладнання двох групових туалетів та санвузлів для дітей, які виховуються в дитсадку. Суми будівельно-ремонтних робіт, передбачених проектом, складає 1 мільйон 499 тисяч гривень. Другий проект - «Термосанація (реконструкція) будівлі дитячого садка № 5 «Лісовичок» та встановлення блочно-модульної котельні з двома твердопаливними котлами по 100 кіловат в дитячому садку № 5 «Лісовичок» в місті Семенівка Чернігівської області» передбачає заміну даху дитсадка на сучасний з металочерепиці, зовнішнє утеплення стін будівлі дитсадка, реконструкцію котельні та встановлення 2-х нових твердопаливних котлів «Альтеп» по 100 кВт кожний. Вартість робіт по проекту 1, 5 мілйьона гривень.

 

На початку року можливу допомогу у виділенні коштів з держбюджету на ці 2 дитсадка обіцяв Народний Депутат України, перший заступник голови Бюджетного комітету Верховної Ради України Василь Васильович Амельченко, який і раніше допомагав міській раді. Як міський голова, в червні я направив листи з проханням виділити в 2016 році кошти на реалізацію проектів по реконструкції дитсадків «Яблунька» та «Лісовичок» Народним Депутатам України В.В.Амельченко та А.С.Євлахову, голові Чернігівської ОДА В.П.Кулічу. Крім того, подав запити до управління економіки Чернігівської ОДА з проханням  включити дані проекти в «Програму розвитку муніципальної інфраструктури України», яка буде фінансуватися у 2016 – 2018 роках за рахунок кредитних коштів Європейського Банку Реконструкції та Розвитку.

 

5.2. Водогін на вокзал.

 

В квітні – червні, на замовлення міської ради, для залучення коштів з державного бюджету, була перероблена в цінах 2016 року проектно-кошторисна документація на будівництво 700 метрів нового міського водогону по вулицях Б.Хмельницького – Привокзальна, необхідність в якому давно назріла. Документація розроблена і викуплена міською радою. Міська рада подала клопотання голові Чернігівської ОДА Кулічу В.П. виділити в цьому році 312 тисяч гривень на реалізацію даного проекту.

 

5.3. Конкурс Мінрегіону та ЄБРР.

 

В лютому та в Червні 2016 року міська рада подала заявки до обласного управління економіки, а ті в Мінрегіон України, на участь міської ради в спільному проекті Мінрегіону України та Європейського Банку Реконструкції та Розвитку «Розвиток муніципальної інфраструктури України» з проханням включити Семенівку в 2016 – 2018 роках в цю кредитну програму та виділити кредитні кошти ЄБРР на повну модернізацію системи вуличного освітлення Семенівки, будівництво 17 кілометрів нових міських мереж водогону, налагодження контейнерної системи очищення Семенівки від сміття та реконструкцію міського сміттєзвалища, на реконструкцію дитсадків «Яблунька» та «Лісовичок».

 

Перший етап відбору проектів Мінрегіоном України ми пройшли.

 

5.4. КНС для «Сонечка».

 

В квітні міська рада подала запит до природоохоронного фонду Чернігівської області про виділення з обласного природоохоронного фонду в 2016 році 400000 гривень на розробку проекту та його реалізацію по проведенню реконструкції каналізаційно-насосної станції дитячого садка «Сонечко», яка 30 років працює без ремонту, потребує реконструкції і качає нечистоти з «Сонечка» та міської гімназії. Начальник обласного управління природо охорони Тканко К.В. пообіцяла допомогу. Активно підтримує тут міську раду депутат облради Лобосок В.П.

 

5.5. Нові дороги і тротуари.

 

В червні міська рада викупила проектну-кошторисну документацію із проектної організації «Менське ШРБУ № 82» на будівництво 1 кілометра 700 метрів нової асфальтової дороги по вулиці Першотравнева. Міська рада замовила перерахунок в поточних цінах проектної документації по будівництву асфальтного тротуару в міському парку та по вулиці Б.Хмельницького (від пошти до старого ринку). Зараз ця документація перерахована та подана проектантами на експертизу. Як міський голова, я направляв листи з проханням про виділення коштів на ці об’єкти з державного та обласного бюджету до Народного Депутата України В.В.Амельченка, керівництва області, депутата облради Пивоварова С.В.

 

6. Ремонт асфальтних доріг.

 

В червні міська рада уклала угоду з Менським ШРБУ № 82 та КП «Ревна» на придбання асфальту на 170000 гривень на проведення поточного ямкового ремонту асфальтних доріг по вулицях Семенівки. Проплатили аванс, наприкінці червня отримали першу машину – 14 тон асфальту, провели ямковий ремонт 1, 5 км дороги по вулиці імені Сенько (від заправки до колишньої ферми). Через дощі робота розтягнулася, але в липні плануємо виконати планові роботи в повному обсязі.

 

 

7. Новий тротуар.

 

В червні міською радою укладено договір з КП «Ревна» про облаштування нового тротуару в центрі Семенівки – від магазину «Орхідея» до кінця торгового ряду, загальною площею більше 6000 метрів квадратних. Працівники КП «Ревна» демонтували стару тротуарну плитку, склали її на збереження в КП «Ревна», уклали угоду з Чернігівською «Веною» на придбання нової тротуарної плитки «Клєвєр», уклали угоду з Семенівською будівельною організацією «Медок» на будівництво нового тротуару. Станом на 01.07. укладено біля 160 метрів квадратних нової тротуарної плитки.

 

 

 

 

8.  Передано квартиру для райлікарні.

 

В першому півріччі міська рада через суд повернула у власність міської ради пустуючи багато років однокімнатну квартиру в п’ятиповерховому будинку. Для залучення в районну лікарню молодих лікарів, які будуть лікувати семенівців, яких сьогодні недостатньо, сесія міської ради прийняла рішення передати цю квартиру в районну комунальну власність, для передачі її рай лікарні. Це п’ята квартира, передана Семенівською міською радою за останні 10 років для лікарів рай лікарні.

 

9. Організації ветеранів АТО передано приміщення колишнього районного архіву та радіологічної лабораторії.

 

Загальна площа цих приміщень біля 200 квадратних метрів. Вони розташовані в центрі Семенівки, біля радіоательє, були власністю міської ради. Кілька років не використовувалися. Міська рада розглянула прохання районної організації ветеранів АТО про надання даних приміщень їм для обладнання власного офісу та тренувально-реабілітаційного центру. Міська рада розглянула і задовольнила їх прохання. Спочатку передали ці будівлі в оренду, а в червні – передали в районну комунальну власність для організації ветеранів АТО.

 

 

10. Декомунізація Семенівки.

 

На виконання відповідного закону України та інших правових нормативних актів про проведення в Україні декомунізації Семенівською міською радою спільно з жителями Семенівки було проведено роботу про перейменування вулиць Семенівки. Виконуючи рішення сесії міської ради КП «Ревна» провело роботу по демонтажу пам’ятника Леніну у міському парку.

 

11. Роботи з благоустрою міста.

 

Ці роботи міською радою та КП «Ревна» проводяться постійно, в межах фінансових можливостей міського бюджету. За 6 місяців міською радою на оплату всіх видів робі з благоустрою Семенівки витрачено 518534 гривні. Згідно трьохсторонньої угоди, укладеної між міською радою, районним центром зайнятості та КП «Ревна», на роботах з благоустрою міста постійно працюють 10 – 15 працівників. За півроку виконано значний обсяг робіт з благоустрою Семенівки. В належному стані утримується міський парк площею 14 гектарів. Зараз розквітають різні квіти на клумбах по Алеї Героїв. Проводилося очищення парку, центра Семенівки та 4 центральних кладовищ від сміття та порослі. Обладнано декілька пішохідних переходів в центрі Семенівки. Проводиться робота по розчищенню бульдозером стихійних сміттєзвалищ по окраїнах Семенівки. Постійно ведуться роботи по утриманню в робочому стані міського сміттєзвалища, платному вивозу сміття від населення міста. Бригадою електриків КП «Ревна» забезпечується робота мережі вуличного освітлення Семенівки.

 

12. Робота КП «Ревна».

 

КП «Ревна» забезпечує нормальну роботу міської системи водопостачання та водовідведення, міських очисних споруд. В рамках фінансових можливостей проводяться ремонтні роботи на міських артсвердловинах, очисних спорудах, каналізаційно-насосних станціях, мережах водогону та каналізації. В першому півріччі міська рада виділила з міського бюджету та перерахувала в статутний фонд КП «Ревна» 100000 гривень на зміцнення матеріальної бази, придбання запчастин та обладнання для міського водогону та каналізації. КП «Ревна» за ці кошти придбало нове насосне обладнання для однієї з міських артсвердловин, запчастини для техніки.

 

13. Робота КП «Ринок».

 

Комунальне підприємство міської ради «Міський ринок» забезпечує роботу міського ринку в центрі Семенівки, належний санітарний стан на ньому. Міська рада виділила з міського бюджету в статутний фонд КП «Ринок» 20000 гривень на нові ворота (з боку музичної школи), які КП «Ринок» планує встановити протягом липня.

 

14. Надання адмінпослуг.

 

Основну частину робочого часу працівники міської ради витрачають на надання адміністративних послуг жителям Семенівки та Кутів, видачу довідок, розгляд скарг, звернень, спорів, надання консультацій, бухгалтерський облік всієї господарської діяльності міської ради та підвідомчих установ. З 1 квітня міська рада виконує функції паспортного столу. Постійно працює сайт Семенівської міської ради в мережі Інтернет.   Ведеться постійна співпраця з Семенівським військкоматом.

 

За 6 місяців проведено 6 засідань виконкому міської ради, 5 сесій міської ради, на яких було розглянуто більше 200 питань з різних аспектів діяльності міської ради.

 

15. Гласність.

 

Міська рада працює прозоро. Вся діяльність відображається на сайті міської ради. Періодично матеріали про роботу міської ради та її установ доводяться до відома жителів Семенівки та Кутів через районну газету «Життя Семенівщини», через сайт «Семенівка – наше місто».

З квітня Семенівська міська рада є учасником пілотного всеукраїнського проекту в мережі Інтернет – «Розумне місто».

Законність діяльності міської ради постійно перевіряється різними державними контролюючими та правоохоронними організаціями.

 

 

         Міський голова                                   О.Ф.Бичков. 

 

                                  Джерело сайт  http://semenovka.at.ua/news/korotko_pro_pidsumki_roboti

   P. S.   Цікавий  досвід, а у нас, чи публічний міський голова, чи одні "турне за досвідом на моря" і одна відповідь: " Нема грошей"...
Категорія: Громада та влада | Переглядів: 975 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України