КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Грудень » 5 » Протягом тижня на Чернігівщині аферисти скоїли одинадцять шахрайств
08:01
Протягом тижня на Чернігівщині аферисти скоїли одинадцять шахрайств
 Протягом тижня на Чернігівщині аферисти скоїли одинадцять шахрайств, в результаті яких заволоділи коштами потерпілих.
 За всіма фактами правопорушень поліція відкрила кримінальні провадження та проводить слідчі дії.

Як і раніше, найчастіше спрацьовує схема «вашому сину (онуку) потрібна допомога». Половина скоєних цього тижня шахрайств здійснена саме в такий спосіб. Гра на батьківських почуттях спрацьовує дуже часто, тому схвильовані звісткою батьки втрачають здатність раціонально мислити й віддають за «порятунок» значні суми.

Наприклад, першого грудня 80-річна бабуся віддала шахраям «на порятунок онука», якому нібито потрібна термінова операція, 40 тисяч гривень. А наступного дня жінка передала невідомому для вирішення питання щодо «не притягнення сина до відповідальності» 2 тисячі доларів США. В обох випадках по гроші приходив чоловік років тридцяти, худорлявої статури, на зріст близько 180 см, одягнутий в темний спортивний костюм з капюшоном світлого кольору.

В інших трьох випадках жертви перераховували свої кошти через термінали на банківські картки або номери мобільних телефонів.

Другим за поширеністю є метод банківського шахрайства, коли зловмисники, представляючись працівниками фінустанови, будь-що намагаються довідатися у жертви реквізити її банківських карток, в подальшому знімаючи всі наявні там кошти. Четверо потерпілих таким чином втратили понад 35 тисяч гривень.

І лише два випадки були відмінні від інших. Так, 30 листопада близько 12:00 до поліції надійшла заява від 76-літньої чернігівки, в якій вона просить вжити заходів до невідомих зловмисників, котрі під виглядом надання акційного купону на придбання товарів в супермаркетах, заволоділи її грошовими коштами в сумі 4500 грн. та 100 євро.

За всіма вищезгаданими фактами шахрайств правоохоронцями відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), що передбачає покарання аж до обмеження волі на строк до трьох років.

Крім цього, поліцейські ще раз нагадують основні правила запобігання шахрайствам:

1. Перш за все, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів.

2. Ніколи не називайте своїх близьких на ім'я. Попросіть людину, яка телефонує, назвати прізвище, ім'я, по-батькові і дату народження того, хто потребує допомоги. Практично в 100 відсотках випадків такою інформацією злочинці не володіють і ваш номер набрали цілком випадково.

3. Уточніть в якому саме відділі поліції чи в якій лікарні знаходиться ваш син або родич, після чого передзвоніть туди і перевірте інформацію.

4. Спробуйте якнайшвидше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.

5. Убезпечити себе від «банківських» шахраїв можна, лише нікому не повідомляючи захисні реквізити своєї картки — пін-код, повний номер, перевірочну цифрову комбінацію тощо. Справжній банківський працівник цього ніколи й не питатиме, бо не має на те права, а тим паче — у телефонному режимі.

Якщо ж ви все-таки стали жертвою аферистів або відносно вас намагалися скоїти шахрайські дії, якнайшвидше телефонуйте до поліції (телефон чергового «102»). Це дасть змогу правоохоронцям вирахувати та затримати зловмисників «по гарячих слідах».

Категорія: Події | Переглядів: 686 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України