КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Лютий » 24 » Про те, що хвилює. Справедливість повинна перемогти !
12:43
Про те, що хвилює. Справедливість повинна перемогти !

Про те, що хвилює.

Справедливість повинна перемогти !

 Сьогодні звідусіль чуємо про реформування у державних владних структурах. Ніби зроблені уже й перші кроки, зокрема зменшено кількість чиновників у міністерствах. Ведуться розмови про зменшення посадових окладів, зарплат, пенсій для високопосадовців. Адже сьогодні різниця між мінімальними і максимальними зарплатами та пенсіями сягає у 50-100 разів. А почалося все 2005 року, коли "щедрість” за рахунок державної казни для міністрів і високих державних чиновників проявила тодішній керівник уряду. Нині таку "щедрість” перейняла і Верховна Рада з усіма 450 депутатами, встановивши їм зарплату у 25 тис. гривень і більше, а також "райські” пільги та привілеї.

Тому логічно виникає запитання: якщо міністрів та деяких високопосадовців скорочують, то чи потрібна сьогодні нашій державі така "габаритна” Верховна Рада – з 450 недоторканними депутатами та ще й з міністерськими зарплатами. Виборцям добре видно і чути, з якою віддачею у "поті чола” працюють так звані слуги народу, як вони дружно натискають кнопки у сесійному залі за себе і за депутатів-однопартійців, що розгулюють різними континентами світу. Без перебільшення, їх можна прирівняти до трутнів серед бджіл-трудівниць.

І, чого гріха таїти, цей високий представницький орган з величезним депутатським корпусом живе у своєму окремому вимірі, а весь народ – у своєму.

Врешті-решт стає дуже дивно: у жодного депутата (лівого, правого, центриста чи ін.) не вистачає совісті чи бодай християнської моралі зробити гідний вчинок і відмовитися хоча б наполовину від великої зарплати, пільг і привілеїв. Справді, їм усім байдуже до того, в якому економічному стані сьогодні держава, і як живуть їх виборці, їх народ. Зробивши собі "недоторканність”, величезну дармову зарплату та пільги, вони тільки і займаються особистим матеріальним збагаченням.

Своїм лицемірством, словоблудством, фарисейством вони дуже далекі від християнських законів, від заповідей Божих, від любові до ближнього. Їм, мільярдерам, мільйонерам, треба пам’ятати біблійну притчу про багатія і бідного Лазаря.

Сьогодні багато виборців, а також віце-прем’єр С.Тігіпко, депутат Верховної Ради М.Томенко рекомендують розумний варіант порятунку від грішної спокуси депутатів Верховної Ради, зокрема: позбавити їх дармових зарплат і нехай працюють на громадських засадах.

У нашій державі нині форма правління – президентсько-парламентська, а тому надіюся, що Президент України Віктор Янукович також зверне увагу на зайву "габаритність” Верховної Ради і на величезні витрати державних коштів на її утримання. І справедливість нарешті восторжествує. Якщо у державі взято курс на економію, то це повинно стосуватися усіх.

Роман МОЗЬОЛА.


Категорія: Точка зору | Переглядів: 717 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України