КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Лютий » 24 » Про газ, перерахунки, роботу працівників "Чернігівгазу"...
11:24
Про газ, перерахунки, роботу працівників "Чернігівгазу"...

Про газ, перерахунки, роботу працівників "Чернігівгазу"...

  

Такою була тема прес-конференції керівництва ПАТ "Чернігівгаз”. З журналістами зустрілися Алла Ярова – голова правління ПАТ "Чернігівгаз”, Сергій Савченко – заступник голови правління з реалізації та розрахунків за природній газ ПАТ "Чернігівгаз”, Людмила Чернінська – заступник голови правління з правових та корпоративних зв’язків ПАТ "Чернігівгаз” та Олександр Близнюк – начальник управління з реалізації та розрахунків за природний газ ПАТ "Чернігівгаз”.

За словами голови правління Алли Ярової, сьогодні у своїй роботі "Чернігівгаз” стикнувся з деякими проблемними питаннями, серед них: перерахунки за спожитий в минулому році природний газ та порушення споживачами правил безпеки при користуванні газовими приладами. Йдеться про те, що споживачі самовільно втручаються в систему газопостачання, не перевіряють наявність тяги, встановлюють газове обладнання сумнівної якості. Також почастішали випадки перешкоджання доступу представників "Чернігівгазу” до газових приладів та лічильників.

"Перш за все у своїй діяльності "Чернігівгаз” керується безпекою та інтересами споживачів, – наголосила пані Ярова. – І ми зацікавлені у нормальних стосунках та тісній співпраці з тими, хто споживає газ та користується послугами нашого підприємства”.

Заступник голови правління з правових та корпоративних зв’язків ПАТ "Чернігівгаз” Людмила Чернінська розповіла, які нормативно-правові документи регламентують діяльність підприємства.

Вона повідомила, що взаємовідносини постачальника та споживача газу регулюються Типовим договором "Про надання населенню послуг з газопостачання”. В ньому чітко прописані права та обов’язки обох сторін. Редакція договору затверджена Постановою Кабінету Міністрів України № 938 від 5 липня 2006 року. Цей документ містить повний перелік як технічних норм, так і порядку розрахунків за спожитий ресурс.
Заступник голови правління з реалізації та розрахунків за природній газ ПАТ "Чернігівгаз” Сергій Савченко розповів, що Постановою Кабінету Міністрів від 17 лютого 2010 року були внесені зміни до іншого документу, а саме до Постанови 2246 від 9 грудня 1999 року "Про затвердження правил надання населенню послуг з газопостачання” (зі змінами і доповненнями). Пан Савченко наголосив, що у своїй нинішній діяльності "Чернігівгаз” керується чинним законодавством з урахуванням всіх прийнятих урядом України змін. Згідно з цими змінами змінився порядок контролю за показниками лічильників. Так за новими правилами контрольні показники лічильників знімалися контролерами "Чернігівгазу” в грудні минулого року та в січні цього. Ці показники фіксувалися особистим підписом абонента. Оплата за ті дні споживання, які не були обліковані, розраховувалася за формулою, затвердженою минулорічною постановою Кабміну.

Про те, як ці нововведення позначилися на споживачах, розповів начальник управління з реалізації та розрахунків за природний газ Олександр Близнюк. В результаті проведеного перерахунку, обсяг споживання газу за минулий рік деяких абонентів перевищив очікуваний. Люди не були згодні з безпідставними, на їхню думку, нарахуваннями в платіжних документах і переведенням їх в іншу цінову категорію. Пан Близнюк пояснив, що згідно зі змінами до Постанови Кабміну 2246, з 1 січня 2007 року всі споживачі газу діляться на 4 категорії – залежно від обсягів споживання. Для кожної категорії споживачів природного газу встановлені розцінки за одинцю об’єму – ті, хто споживають більше, платять більше за кубометр газу. Тож переведення в іншу цінову категорію означає для споживачів збільшення оплати за спожитий газ. Абоненти почали масово звертатися за роз’ясненнями до Управління з реалізації та розрахунків. Це переросло у черги та конфліктні ситуації. "Працівники нашого управління докладають всіх зусиль для того, щоб уникнути напруги, – сказав Олександр Близнюк. – Вони дають роз’яснення на кожний запит наших абонентів”.
На завершення керівники "Чернігівгазу” нагадали споживачам про важливість та необхідність дотримання правил безпеки споживання газу. Вони запевнили, що докладатимуть максимум зусиль для того, щоб жителі області постійно отримували блакитне паливо.


Категорія: Право знати | Переглядів: 883 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України