КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Квітень » 23 » ПОВАЖАЙТЕ ОДИН ОДНОГО ! ПРАВИЛА СПІЛКУВАННЯ З СПІВРОБІТНИКАМИ ДАІ
02:40
ПОВАЖАЙТЕ ОДИН ОДНОГО ! ПРАВИЛА СПІЛКУВАННЯ З СПІВРОБІТНИКАМИ ДАІ

      ПОВАЖАЙТЕ  ОДИН  ОДНОГО !

    ПРАВИЛА СПІЛКУВАННЯ З СПІВРОБІТНИКАМИ ДАІ

.

    Все частіше виникають конфлікти між співробітниками ДАІ та власниками авто. Адже в кожному правилі є винятки, так і цей випадок не виняток, і, можливо, врятуватися від конфлікту з працівниками патрульних служб, якби всі знали, і  орієнтувалися в правилах поведінки  спілкування з працівниками ДАІ. 

         Основні водійські помилки

- У будь-якому випадку не варто виходити з авто, навіть якщо Вас попросить співробітник ДАІ про це 
У Правилах Дорожнього Руху не існує даних вказівок, що власник авто повинен виходити зі свого володіння. Але існує і таке, як «Інструкція з питань діяльності підрозділів дорожно-патрульної служби». Цим документом керується інспектор ДАІ. У ньому наведені випадки, в яких інспектор має право власника авто попросити вийти з машини. 
Висновок: Інспектор ДАІ має право попросити, зауважимо, що не вимагати, Вас вийти з автомобіля лише в тому випадку, якщо в Законі цей випадок вказаний. Зауважимо, що "Прохання" - це не "Законна вимога" і  тому , виконувати такого роду вказівки Ви не зобов'язані. 

- Не варто загострювати увагу на той факт, що співробітник ДАІ вам не представився

В Інструкції ДПС є повний список обов'язків інспектора ДАІ, адже,   у разі їх невиконання, за одного  Вашого бажання,  співробітник автоінспекції може понести покарання за відхилення від норм інструкції.  Зауважимо, що  це одне з перших правил даної інструкції спілкування з автовласниками. 

- Не загострюйте увагу на нагрудний знак і його наявність у інспектора

Нагрудний  знак - обов'язковий і головний атрибут форми інспектора. У разі його відсутності, інспектор може бути запідозрений у самодіяльності. 

  Варто звернути  увагу на службовий автомобіль інспектора, в якому місце і як він припаркований 

Адже, відповідно до інструкції, інспектор ДАІ має право ставити службовий автомобіль так, щоб його можна було побачити учасникам дорожнього руху. Можливий і той факт, якщо службовий автомобіль співробітника ДАІ захований в кущах, або інших будівлях, і його важко помітити здалеку, то тим самим співробітник ДАІ порушує дані вимоги Інструкції.
Порушення вимог Правил Дорожнього Руху (п. 15 "Зупинка і стоянка") у разі, якщо службовий автомобіль інспектора ДАІ стоїть без включених проблискових маячків, то Ви маєте повне право, заявити на дане порушення і за порушення його співробітник повинен понести повну відповідальність за дане порушення. Щоправда, мало хто з водіїв знає про правило включених маячків, адже службова машина інспекторів ДАІ стає таким же учасником  дорожнього руху і в разі не дотримання цього правила стає порушником  Закону ПДР. 

  Блокуєте двері свого автомобіля 
Трапляються ситуації, коли водія "Хама", який не коректно веде розмову зі співробітником ДАІ, скривджені витягають кривдника з його автомобіля і якимсь чином вирішують "покарати" за таку поведінку грубіяна.

І, тому, наша Вам порада: ведіть переговори з співробітниками міліції шанобливо, але не забувайте про блокування дверей! 

- Не варто повністю відкривати дверні вікна

У разі грамотності водія, який записує неправомірні порушення та дії співробітника ДАІ на диктофон - то інспектор може з неймовірною легкістю Ваше володіння вивудити через повністю розкриті дверні вікна  Вашого автомобіля.  А тоді  подальший розвиток подій буде проводитися лише за бажанням і фантазії співробітника ДАІ. 

  Варто використовувати записуючі пристрої 

Ви маєте повне право використовувати звукозаписні пристрої. Інспектор ДПС, він же в одній особі і співробітник правоохоронних органов. Працівник міліції при виконанні керується лише Законом України про Міліцію.  
  Крім того, співробітники правоохоронних органів неодноразово заявляли, про те, що власник авто, для  уникнення або запобігання протиправних дій співробітників автоінспекції,  може користуватися портативними пристроями, а також вести відеозйомку. 

- Відкрита демонстрація диктофона в обличчя співробітника ДАІ

Не варто забувати! Ситуації на дорозі, як і в житті, бувають різні. Одна сторона медалі - вдень у центрі міста, інспектор ДАІ навряд чи забуде про хороші манери з водієм, коли побачить наявність диктофона. Але не варто забувати про інший бік медалі - вночі, десь на трасі, коли Ваш пристрій може розцінюватися працівником міліції, як шанс втекти від відповідальності ... 

 Наша порада: не влаштовуйте відкриту демонстрацію диктофона в обличчя співробітника ДАІ. Покладіть пристрій собі в кишеню сорочки і поки співробітник міліції підійде до вашого авто, не забудьте надиктувати дату, місце і час зупинки. Не варто забувати про те, що диктофон - це не зброя проти інспектора. Це невелика допомога Вам, щоб уникнути можливих проблем. Диктофон - страховка грамотного водія. 

- Ні інтересу причини зупинки співробітником ДАІ
Співробітники правоохоронних органів  за своїм статусом зобов'язані керуватися "Інструкцією з питань діяльності підрозділів ДПС". Наприклад, у пункті 14.1 "Інструкції" наведено перелік причин зупинки вашого авто. Зупинка для перевірки ваших документів дозволена згідно із законом лише тоді, коли йде проведення спецоперацій! При наявності відповідного документа у працівника ДАІ, з яким Ви маєте право ознайомитися. 

Не варто забувати про те, що перша ознака проведення спецоперацій -  це наявність бронежилетів і автоматів у працівників міліції. Для з'ясування причин спецоперації, Ви можете зателефонувати на номер служби довіри ДАІ (інспектор ДАІ зобов'язаний вказати  Вам   номер ). 

- Посвідчення співробітника ДАІ   просіть показати 
Інспектор Дорожньо-патрульної служби - це перш за все міліціонер. Як і інші співробітники міліції при проханні повинен надати документи, які засвідчують його службову посаду. При відмові працівником міліції в даній ситуації, то знайте, що перед вами перевертень у погонах (ряджений бандит). Миттєво блокуйте двері авто, закривайте вікно і дзвоніть в міліцію (102) і сповіщайте їм про те, що перед Вами нібито співробітник ДАІ, одягнений у форму співробітника міліції, який не бажає пред'являти своє службове посвідчення. 

  Вимагайте  пред'являти посвідчення співробітника ДАІ в розгорнутому вигляді 
Працівник ДАІ зобов'язаний не тільки показати наявність документа, але і в розкритому вигляді пред'явити, так, щоб Ви змогли зрозуміти з ким Ви розмовляєте (ПІБ працівника міліції, звання, а також підрозділ). Дана інформація при оскарженні протиправних дій може допомогти Вам.Мало того, Ви повинні бути в курсі кому Ви даєте свої документи (різні ситуації бувають, хіба мало випадків, потім не дорахується деяких з них, а потім доведи!). 

- Вимагайте ознайомиться детальніше з посвідченням співробітника ДАІ


Якщо співробітник міліції відкрив і просто показав перед вами кілька секунд посвідчення, це не вважається, що він його подав. Ви маєте повне право переписати дані посвідчення.-  Ні в якому разі не намагайтеся взяти посвідчення інспектора в свої руки. Просто зверніться до співробітника ДАІ з проханням потримати перед вами посвідчення рівно стільки, скільки вам потрібно для вивчення його. 

- Чи повинні  надавати всі свої документи співробітнику ДАІ 

Не варто робити поспішних дій. Поцікавтеся у співробітника міліції, які він бажає побачити документи. Давайте документи по одному. Інакше, при наданні Вами  всіх документів   співробітникові ДАІ,   буде важко довести, що Ви  надали повний комплект документів, і, що у Вас даний документ є в наявності. 

Порада: При віддачі документів працівникові міліції не забувайте промовляти на диктофон, який документ ви даєте, або фіксуйте його на камеру. 

- Не бажаєте віддавати свої документи в руки інспектору

Для того, щоб співробітник міліції переконався в достовірності Ваших документів, не обов'язково віддавати їх працівникові міліції   в руки. 

-ЧИ треба  виходити з авто, при проханні відкрити капот, або для звірки номерів кузова c номерами зазначеними в документах 

В обов'язки Ваші не входить виходити показувати, де у вас вибитий номер, якщо бруд покрив номер це не входить у ваші обов'язки протирати ганчірочкою те місце, ви повинні просто відкрити кузов і чекати поки інспектор сам перевірить дані. Це, перш за все обов'язки інспектора ДАІ. 

- Відкриття багажника на прохання автоінспектора  


Перш за все поцікавтеся у автоінспектора:   він  "Просить чи вимагаєте, щоб ви відкрили багажник?". Не варто забувати, що дані слова ("Просити" і "Вимагати") мають велику різницю. 

Не варто відповідати на "Прохання" автоінспектора позитивно. Ви не зобов'язані це робити, адже вимагати "Відкриття багажника" автоінспектор може тільки в разі вашого затримання (так, що вимагайте інспектора скласти протокол «Про затримання»). Іноді автоінспектори йдуть на хитрощі, типо: "Я попросив власника авто відкрити багажник, він відкрив" - при нагоді скарги, що б ви не були звинуваченими в незаконному обшуку.

Рада! На прохання чи накази про вихід з машини ставитеся негативно. Прохання або вимога автоінспектора для того, щоб ви вийшли і відкрили капот або багажник, це всього лише виверт і привід витягти вас з авто. Якщо Ви вийдете з авто, то Вам важче буде розібратися в тому, де автоінспектор прав, а де намагається Вас ввести в оману.

- Грубе автоінспектору, або таємниче посміхаєтеся

Автоінспектор - людина, яка має вигляд такий як і у вас, правда тільки має погони. Намагайтеся тримати себе в руках, не бояться його, не грубити. Якщо Вас бентежить форма автоінспектора, то уявіть собі, що перед вами стоїть автоінспектор у домашньому халаті, і весь страх пройде!

- "Командир" або "Начальник" чи варто вживати дані вирази

Як тільки ви починаєте вживати слова, тіпо "Громадянин начальник" або "Товариш Командир" ви вже цим показуєте, що інспектор вище вас, точніше Ви його вище самі підносите. Сама вірна позиція в розмові з інспектором - це розмова на рівних. Автоінспектор повинен представитися Вам, і зовсім немає нічого жахливого, якщо ви уточните або перепитаєте як він себе приставив, просто надалі будете звертатися до нього так, як він себе представив Вам, а саме по імені. Ну і звичайно ж бажано додавати по батькові при зверненні. 

Відповіді на всі питання автоінспектора 

Якщо при зупинці автоінспектором він задає вам питання, типу: «Куди, звідки, навіщо їдете ?, Чи читали Ви ПДР, аж до пункту» ... Не варто бояться і відповідати, а задайте автоінспектору питання у відповідь: «Чи зобов'язаний я відповідати на ваші запитання». Якщо відповідь буде позитивною, то Ви маєте право вимагати послатися на Закон, у зв'язку з чим викликані дані питання. Не забувайте дорогі автолюбителі, згідно з Конституцією України (63 стаття), Ви маєте право на дані питання такого характеру не відповідати. 


  Звертайте увагу не документи, які вам повернули після перевірки 
Не забувайте перевіряти документи, які після перевірки Вам повернули, у разі, якщо будь-якого документа не вистачає, терміново телефонувати в 102 і говорите про крадіжку документа.

      І  на  закінчення !

  У разі зупинки Вас правоохоронними органами, не варто панікувати і тягнуться завчасно за документами, дочекайтеся, коли до Вас підійде автоінспектор,   представиться і попросить надати документи. 

 Буває й таке, автоінспектор  бачить , що автолюбитель не поспішає і інспектору доведеться витратити чимало часу на спілкування з ним, то він, щоб себе не  напружувати зайвими балачками , навіть не просячи документів, побажає щасливої дороги. 

 Варто зауважити, що так зробить не тільки розумний автоінспектор, а ще й досвідчений.  Статистика показує, що, якщо водій задає багато питань, то з документами, як правило, у нього все в порядку.
                                                                                         Джерело  інтернет 

Категорія: Захисник | Переглядів: 2497 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України