КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2015 » Червень » 21 » Поспішайте ! В Україні знову дозволили узаконили «самобуди»
00:02
Поспішайте ! В Україні знову дозволили узаконили «самобуди»

    Поспішайте !

  В Україні знову дозволили  узаконили «самобуди»

.
 

  В Україні набув чинності порядок безоплатного оформлення прав власності на нерухоме майно громадян, побудоване до 2011 року без дозволу на будівництво. Як повідомляється на сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) з посиланням на заступника міністра Р. Абрамовського, цим порядком передбачається можливість введення в експлуатацію індивідуальних житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, а також споруд сільськогосподарського призначення I і II категорії складності, побудованих у період з 1992 до 2011 року.


Легалізація самобудів у рамках «будівельної амністії» відбуватиметься відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо прийняття в експлуатацію об`єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт» від 13 січня 2015 року № 92-VIII та наказу Мінрегіону №79 «Про затвердження Порядку прийняття в експлуатацію і проведення технічного обстеження індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, громадських будинків та будівель і споруд сільськогосподарського призначення І та ІІ категорії складності, які збудовано без дозволу на виконання будівельних робіт».

Причому, як зазначають у відомстві, абсолютна більшість приватних будинків, які планується ввести в експлуатацію за цим порядком, мають площу до 300 кв. м.

Крім того, згідно з повідомленням, до 31 грудня 2015 року приймати в експлуатацію такі об’єкти будуть органи державного архітектурно-будівного контролю безоплатно. Відповідне рішення має бути ухвалене за результатами технічного обстеження протягом 10 днів від дня подання заяви власником земельної ділянки, на якій розташований об’єкт. Тобто, земельна ділянка має бути попередньо приватизована.

Технічне обстеження індивідуальних житлових будинків загальною площею до 300 кв. м. проходитиме за спрощеною процедурою під час технічної інвентаризації об’єкта одним сертифікованим спеціалістом з технічної інвентаризації.

Для об’єктів більшої площі передбачена сертифікація спеціалістом з технічної інвентаризації, а також сертифікованим фахівцем з техогляду. 

Під «будівельну амністію» підпадають:

індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки, господарські (присадибні) будівлі і споруди;
громадські будинки І та ІІ категорій складності;
будівлі і споруди сільськогосподарського призначення І і ІІ категорій складності.

Для того щоб узаконити самочинне будівництво житлового будинку до 300 кв. м. або господарської будівлі до 100 кв. м. громадянину слід зібрати наступний пакет документів:
заяву;
два примірники заповненої декларації про прийняття об’єкту в експлуатацію;
засвідчені у встановленому порядку копії документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, на якій розміщено об’єкт, та копію технічного паспорта (з відміткою про проведене технічне обстеження).

Порядком передбачена можливість використання технічних паспортів, складених до набрання чинності Порядку, а також звітів про проведення технічного обстеження, складених у період з 29 квітня 2013 року до набрання чинності вказаним Порядком.

Для легалізації будинку площею більше 300 кв. м. або іншого об’єкта слід зібрати наступний пакет документів:
заяву;
два примірники заповненої декларації про прийняття об’єкта до експлуатації;
звіт про проведення технічного обстеження об’єкта з інформацією щодо можливості його надійної та безпечної експлуатації;
засвідчені у встановленому порядку копії документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, на якій розміщено об’єкт та копію технічного паспорта.
З таким пакетом документів слід звернутися до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) в обласному центрі, який прийме документи і передасть їх до відповідної інспекції. Інспекція протягом десяти робочих днів з дати надходження до неї декларації перевіряє повноту зазначених там даних та на безоплатній основі реєструє подану декларацію. Після проведення реєстрації один примірник залишається в Інспекції, яка її зареєструвала, а другий примірник з відміткою Інспекції через ЦНАП повертається замовнику.

Легалізувати самобуди 1992-2011 років за спрощеною процедурою буде можливо до кінця 2015 року. При цьому «будівельна амністія» не передбачає сплати громадянами штрафних санкцій.


Наразі Держархбудінспекцією готуються практичні коментарі щодо дій заявників у всіх можливих ситуаціях, які будуть опубліковані у Віснику ДАБІ та розміщені на сайті Мінрегіону.

Наказ Мінрегіону щодо затвердження Порядку дії «будівельної амністії» набирає чинності з часу його опублікування.
 
                                           Публікація — червень 2015 року

Категорія: Право знати | Переглядів: 599 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України