КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Травень » 17 » Під лежачий камінь вода не тече!
14:01
Під лежачий камінь вода не тече!
              Під лежачий камінь вода не тече!

  Цьогоріч команда Корюківської молодіжної організації «Альтернатива» зможе відсвяткувати 5-річчя своєї діяльності. Усілякі такі дати хоч і не становлять для нас якоїсь особливої сакральності, та все ж є гарним приводом озирнутись назад, пригадати пройдений шлях і зробити певні висновки для подальшої роботи.
   В цьому дописі ми поділимось своїми думками і враженнями пов'язаними з нашою роботою в рамках організації, розкажемо про особливості створення і роботи громадської організації, пригадаємо найяскравіші акції і проекти.   І почнемо, звісно з невтомного двигуна усіє нашої організації, її голови Володимира Онищука, який відповість на кілька цікавих запитань пов'язаних з історією діяльності КММГО «Альтернатива»: 

        Як виникла ідея створення молодіжної організації в місті Корюківка?
На запрошення друга Олександра Гаврюша ми з дружиною 2009 року оселяємося в місті Корюківка та працюємо в його родинній фірмі в сфері громадського харчування, бо постійної роботи за спеціальністю вчителів у місті та районі нам не знайшлося. Але педагогічного хисту не втрачали, бо мали друзів-однодумців, які теж були не байдужі до цікавого спілкування, продукування оригінальних справ та змістовного дозвілля і намагалися його поширити серед молоді міста. Це були і екскурсії до мальовничих місцин Чернігівщини, краєзнавчі велопробіги, вечори доброго кіно на свіжому повітрі та благодійні акції… І якоїсь миті ми зрозуміли, що дозріли до чогось більшого і готові пристати на пропозицію Світлани Шматухи-Калинюк, тодішньої керуючої відділом по зв’язкам з громадськістю РДА, оформити нашу ініціативну групу в повноцінну громадську організацію. Як сьогодні пам’ятаю нашу установчу зустріч в приміщенні родини Неживих, що на Олексіївці, де зібралася активна молодь Корюківки, волонтерка Корпусу Миру Джина Фу та наш товариш-перекладач з Києва. Там і відбулося народження «Альтернативи» у вересні 2011 року.

         Чи мали ви якийсь попередній досвід роботи в громадському секторі?
З дитинства був завжди активним та постійно намагався щось «творити». А якщо серйозно, то мав позитивний досвід громадської роботи на посаді голови студентської ради під час навчання в педагогічному університеті ім. М.П.Драгоманова. Протягом цього часу встиг багатьох студентів познайомити з театром, організовував оригінальне дозвілля для мешканців гуртожитку, заснував студентський кіно клуб.
Альтернативою було зорганізовано і зреалізовано чимало проектів, багато з яких набули розголосу і були доволі помітними в житті міста, деякі ж були не зовсім вдалими і не знайшли відгуку в громадськості.
 
В чому, на Вашу думку, основні причини успіху і "неуспіху"?
Кожна зроблена справа є своєрідним індикатором через яку отримуєш зворотній зв’язок і він не може завжди бути однаковим. Були великі проекти, такі як будівництво дитячого майданчика, коли спочатку було важко змотивувати громаду до активних дій, але в процесі реалізації ми відчули, що відношення кардинально змінилося – люди повірили і ми разом змогли. А були гарні ідеї по створенню на базі «Альтернативи» підліткових клубів розвитку в п’яти напрямках, але достатньої кількості охочих не знайшлося через різні причини, хоча два з них: настільних ігор та кіно, успішно розвивається. Спочатку це якось розчаровувало, адже скільки праці здавалося б намарно, та тоді прийшло розуміння, що все необхідно відпускати. Не може все що подобається тобі і яким би воно дійсно класним не було, подобатися усім. На все свій час, просто саме зараз він ще не прийшов. Ми збагнули, що ніколи не варто зациклюватися на невдачах. Беремо гіркі уроки і рухаємося далі, пробуючи інші варіанти. Ще однією особливістю нашої команди – це постійне домашнє, дружнє спілкування, де ми можемо чесно і відкрито говорити про все що нас турбує. Це важливо – говорити, слухати, приймати і якщо потрібно прощати.

Багато людей в місті пов'язують діяльність "Альтернативи" з якимись релігійними організаціями, розкажіть про свій зв'язок із церквою.
Так, це питання час від часу виникає. І ми з самого початку ні від кого нічого не приховували, бо ще на першій зустрічі з молоддю Корюківки ми повідомили, що є прихожанами баптистської церкви «Новий шлях», яка не є якоюсь забороненою організацією, сектою чи таємним братством. Адже чого про нас не видумували і в яких фарбах не змальовували, особливо на початку. В нашому статуті ми прописали, що в своїй діяльності будемо керуватися християнськими принципами, які є загальноприйнятими у всьому цивілізованому світі. А вони, перш за все, передбачають любов до ближнього, що ми своїми добрими справами й намагаємося практикувати. Саме завдяки любові ми з повагою ставимося до членів організації серед яких греко-католики, православні, протестанти та нерелігійні. Наші спільні добрі справи на благо громади міста найкраща відповідь тим, хто постійно шукає «підводні камені».

Ще одним питанням яким цікавляться мешканці міста, хоч і не завжди говорять прямо, це звідки берете кошти на реалізацію ваших проектів?
Для багатьох я б сказав це навіть основне питання, тому з радістю розповім. З початком нашої діяльності все реалізовували за власні кошти. Тобто, засновники організації щомісяця жертвували із своїх заробітків гроші на які й існували. Зверталися за підтримкою до влади, але 2000 грн., які одного року виділила Міська рада я так і не зміг забрати через тяганину з Казначейством. Щоправда, під час проведення загальноміських свят нам допомагають необхідними матеріалами. Також, відчутну підтримку на ремонт нашого офісу надала церква, коли зрозуміли що обіцяної допомоги від РДА ми не дочекаємося. А далі з розвитком наших проектів з’явилися навіть друзі із-за кордону, які дивлячись на фото наших заходів в соціальних мережах вирішили не бути осторонь.
На сьогоднішній день нами реалізовано 10 грантових проекти різної соціальної направленості. Часом я чую звинувачення: «От ви робите проекти за рахунок іноземних фондів» і завжди відповідаю, що я ніколи не був проти робити добрі справи за державні кошти, але їх у влади не допросишся, бо відповідь заготовлена одна: «Коштів нема…». Приємно, що протягом останнього часу друзями нашої організації стало багато місцевих підприємців і депутатів, які розуміють наші потреба та з радістю допомагають, а частенько й самі телефонують, щоб поцікавитись чим нам допомогти у тому чи іншому проекті. Це те чого так катастрофічно не вистачає нашому суспільству – відчуття довіри та бажання допомогти ближньому.

      Розкажіть про ваші плани щодо майбутнього організації.

Отримавши значний досвід роботи з підростаючим поколінням, маю чітке розуміння, що діти та молодь – це не наше майбутнє, а вже теперішнє! Тому необхідно не обіцяти, а робити все, щоб були всі умови для їх практичної реалізації в нашому суспільстві вже сьогодні. Отож і цієї весни мрію з командою здійснити ще декілька цікавих великих проектів: відстояти бажання дітей міста займатися спортом на сучасному скейт майданчику, кошти на який вже виділила Міська рада, створити в місті культурно-інформаційний арт-простір «Bookіторія» для родинного розвитку та дозвілля, а також, організувати вже V щорічний фестиваль для дітей та батьків «Смугастий равлик» присвячений цього року еко-тематиці.

Милейко Сергій – співзасновник КММГО «Альтернатива», активний учасник багатьох проектів.
«Альтернатива» для мене почалась зі знайомства з Володимиром Онищуком та Олександром Гаврюшем в серпні 2011 року. Одразу знайшли спільну мову: в поглядах на життя, ставлення до навколишнього – людей, громади, держави; до історії, книг, віри. До речі, спільна мова у нас і буквально спільна: і Вова і Саша, і їхні сім’ї спілкуються українською.
Особисто для мене «Альтернатива» - це приклад реалізації гарних задумів, спрямованих на виховання і в дітях, і в дорослих любові до свого ближнього, свого міста, своєї Батьківщини. «Альтернатива» не лише допомагає корисно провести час, а й вчить всіх корюківчан відповідальності, поваги та людяності. Люди бачать приклад безкорисливої, відданої роботи. І непомітно, але змінюється сама Корюківка. Я в це вірю.

Денис Іваніна – активіст КММГО «Альтернатива»
З "Альтернативою" познайомився у лютому 2014 року, цілеспрямовано шукаючи активних людей у рідному місті, в яке я повернувся після багаторічної відсутності. Перша зустріч відбулася на "Народному віче". Дуже приємно було зустріти небайдужних, активних та добрих людей, з якими можна було об'єднати зусилля у нелегкий для країни час. Беру участь у більшості проектів організації. Найбільше задіяний у дозвільних, освітніх проектах, проектах спрямованих на активізацію громади, її взаємодію з владою та еко-спрямованих проектах: "Клуб настільних ігор", "Кіноклуб", "Клуб любителів аніме", "Зробимо Україну Чистою", цикл астрономічних пікніків "Зоряне паті", "Бережи природу – допоможи іншому", тощо.

Катерина Онищук – співзасновниця організації, активний учасник багатьох проектів. Мій найяскравіший волонтерський досвід – це робота під час дитячого фестивалю «Смугастий равлик», досвід, який щороку повторюється. Дуже тішить розуміння того, що ти є частиною чогось нового, кольорового, яскравого, того, чого з нетерпінням чекають дітлахи.

Дмитро Гаврюш - активний учасник проектів, «почесний» фотограф організації.
Для мене допомога в «Альтернативі» стала гарним приводом поспілкуватись з новими людьми, розказати їм про християнство про свою вірність Божим істинам, показати приклад власного життя молодому поколінню. А підготовка до організації фотошколи і викладацька робота в ній дала розуміння того, що коли практикуєш якусь роботу стикаєшся з одними проблемами, а коли намагаєшся навчити інших цій роботі то й для себе відкриваєш якісь нові горизонти, наново переосмислюєш якісь речі.

Лілія-Лоліта Гаврюш - активний учасник проектів.
Першим проектом в якому я брала участь як волонтер КММГО «Альтернатива» була акція «Нікотин на вітамін», стимулом долучитись до проекту стало особисте негативне ставлення до паління і прагнення нагадати людям що у світі є безліч приємніших речей за цигарки, ну хоча б і апельсини, які ми тоді роздавали усім хто викидав свою пачку цигарок. Найяскравішим моментом пов’язаним з організацією, став похід в Карпати, на Говерлу, який був організований «Альтернативою» в 2012 році.

Ірина Вацеба – активний відвідувач заходів.
Не уявляю Корюківку без «Альтернативи»! Найбільше запам’яталась зустріч з акторами Чернігівського молодого театру в Районній бібліотеці та показ тими ж акторами вистави «Поліанна» в Районному будинку культури. Останнє яскраве враження, яким завдячую діяльності «Альтернативи», це поїздка в Чернігів до Центру розвитку дитини «Орігамі».

Вікторія Солохненко - активний відвідувач заходів, учасник Родинного аматорського театру «Під дахом».
З громадською організацією «Альтернатива» я познайомилась ще влітку 2012 року, тоді вперше був проведений фестиваль для батьків і дітей «Смугастий равлик». Я як мама півторарічної донечки була у захваті від побаченого, на святі була і фотовиставка, і майстер-класи, і книжкова ярмарка, і дитяче кафе і шоу мильних бульбашок. Незадовго потому ми з донечкою відвідали кінодворик організований «Альтернативою», де на свіжому повітрі можна було переглядати українські мультфільми.
Найбільше мені сподобались вечори присвячені українській поезії чи музиці, де можна було насолодитись поетичним словом, поспівати українських пісень під супровід гітари і просто приємно поспілкуватись чи то в парку, чи то в офісі організації. Цього і минулого Різдва ми з донечкою взяли участь у постановці святкової вистави від Родинного аматорського театру «Під дахом», це стало гарною нагодою привітати жителів нашого міста зі святом, поділитись святковим настроєм, посмішками та безліччю позитивних емоцій.

   Від себе, насамкінець, можу додати, що всі заходи і акції «Альтернативи» були викликані нашим особистим бажанням урізноманітнити сірість провінційних буднів, притомно реагувати на події в країні і просто робити щось добре один для одного безкорисно, заради спільного блага. Хочеться вірити, що і в майбутньому справи розпочаті «Альтернативою» будуть робити наше місто світлішим, цікавішим, красивішим і привітнішим!

                                                                             Журналіст організації – Анастасія Гаврюш


Категорія: Тут я живу | Переглядів: 928 | Додав: Alternatyva | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України