КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Квітень » 30 » Пасхальне привітання благочинного Корюківського району, протоієрея отця Тарасія Баїка
08:05
Пасхальне привітання благочинного Корюківського району, протоієрея отця Тарасія Баїка

Пасхальне привітання благочинного Корюківського району, протоієрея отця Тарасія Баїка

                    

Дорогі у Христі браття і сестри, з нагоди світлого і радісного дня  Воскресіння      Господнього прийміть мої найщиріші побажання і привітання. Господь Наш Ісус Христос Воскрес для кожного з нас, щоби і ми воскресли для вічного життя. Це дає нам надію і радість духовну, укріплює нашу віру. 

Ці весняні великодні дні обдаровують нас незабутнім переживанням яскравого сонячного світла, що проймає все довкола. Пасхальний канон представляє нам Господа Ісуса Христа, «неприступним свiтлом воскресіння осяяного» (пісня 1), і сповіщає: «Нинi все наповнилося свiтлом, небо й земля, i глибини пiдземнiї» (пісня 3). Через воскреслого Спасителя ми повертаємося до чистоти величного початку буття матеріального світу, позначеного словом Творця: «Хай станеться світло!» (Бут. 1:3). Це передвічне Слово й стало Тілом в Ісусі Христі, Сині Божому, «Світлі, що в темряві світить, і темрява не обгорнула Його» (Ін. 1:5).

Словом Божим створено увесь видимий і невидимий світ. І коли цей світ поринув у пітьму гріха, в ньому засяяло Втілене Слово, відкривши перед людством перспективу повернення в Небесну Вітчизну. В країну світла, куди веде нас воскреслий Спаситель.

Створивши нас Своїм Словом, Небесний Отець кличе людство до спасіння тим самим Словом, непідвладним темряві світу. Словом «доброї новини», Євангелія. Це Слово Боже, Ісус Христос, засвідчує Свою свободу від влади пітьми перемогою над найпотужнішою зброєю темряви – смертю. Через власне воскресіння з мертвих Він відкриває перед кожним із нас двері воскресіння, двері до вічного життя.

"Я є воскресіння і життя, — сказав Господь, — віруючий в Мене, коли і помре, оживе” (Ін. 11: 25). Воскресіння Христове дарувало нам справжню свободу і наповнило буття людини сенсом і надією. Але найголовніше — воно відкрило шлях у Життя Вічне всякому, хто вірує у Христа і перебуває в Церкві. Тому немає причин для відчаю, зневіри, страху в тих, хто любить Христа і йде за Ним за всіх обставин свого земного шляху, бо "Христос воскрес з мертвих, первенець серед померлих” (1 Кор. 15: 20).

Пасхальне торжество життя обіймає собою увесь світ, усе Боже створіння, оживотворяючи його благодаттю. "Воскрес Христос, і життя жительствує!” — говорить святитель Іоанн Златоуст у своєму огласительному слові на Пасху. Божий дар життя, зневажений і осквернений падінням ветхого Адама, знову в усій повноті був відкритий нам новим Адамом — Христом.

  Дорогі мої корюківчани! Звертаюсь до Вас із щирими словами привітань з нагоди найвеличнішого свята літургійного року, - свята Великодня. Хочу розділити з Вами почуття радості, надії й подяки, якими щороку знову і знову сповнюються наші серця від усвідомлення тайни Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа.

У цей святий день я б охоче зайшов до кожного з Вас, у кожну домівку, щоб, згідно з нашою гарною давньою традицією, поділитись із Вами свяченим яйцем. Яйце – це символ життя. Великдень – це свято життя, адже Христос своєю смертю подолав всяку смерть і гріх. Чи може сьогодні наша радість бути повною, якщо ми, люди, все ще вмираємо і гріх, який є загибеллю для душі, все ще має місце у світі? Так, можемо, адже ми знаємо, що фізична смерть не є завершенням життя, а тільки переходом у кращий світ, де нема ні болю, ні печалі; і гріх вже не є для нас нездоланною перешкодою, бо завдяки Христовій смерті і Його воскресінню ми маємо достатньо засобів для його подолання.

Ісус Христос, подолавши те, що ми найбільше боїмося: смерть і гріх, - назавжди став переможцем. Тож і кожен з нас, хто з’єднається з Ним, буде на переможному боці. За цей зв’язок з Господом промовляє запитання – "Чи з’єднуєшся з Христом?”, – яке ставив нам священик під час Святого Таїнства Хрещення, і на яке ми (чи від нашого імені хресні батьки) впевнено давали ствердну відповідь. З цілого серця бажаю Вам, щоб ці слова, сказані під час Хрещення, стали гаслом нашого життя, бо ж немає нічого кращого, певнішого, як бути з Христом – запорукою нашої віри, єдиним світлом нашого життя.

Щиросердечно запрошую на Пасхальні Богослужіння. Неділя 1 травня:                 00.00 – полуношниця;      01.00 – Пасхальна Святкова Утрення;    02.30 – Святкова Божественна Літургія;  04.00- освячення пасок, писанок та інших святкових приношень 

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Місто Корюківка, 1 травня 2016 року.

Благочинний Корюківського

району,  настоятель Свято-

Вознесенського Храму УПЦ КП,

протоієрей Тарасій Баїк


Категорія: Свята | Переглядів: 883 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України