КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2014 » Червень » 21 » П’ять напрямів діяльності на благо Корюківщини
23:41
П’ять напрямів діяльності на благо Корюківщини

 

П’ять напрямів діяльності на благо Корюківщини
 

.
Віктор Мурай

    У цьому році головне бюджетоутворююче підприємство нашого району ПАТ «Слов’янські шпалери – КФТП” відзначатиме 65 – річчя від заснування. Ювілей вагомий і довгоочікуваний, проте, чи відбудуться восени великомасштабні заходи у Корюківці, керівництво ще не знає. Генеральний директор підприємства Віктор Мурай каже, що поки ситуація на сході не нормалізується, про це говорити не варто.

Нашу розмову з молодим і перспективним керівником фабрики ми присвятили основним соціальним напрямам діяльності публічного товариства. Адже фабрика жодного року ні на крок не відступила від своїх добровільних зобов’язань як відповідального бізнесу, мецената з великим досвідом багаторічної благодійницької діяльності на території нашого району та Чернігівської області. Загалом таких напрямів п’ять: допомога лікарні, школам, Збройним силам України, підтримка спорту та ремонт доріг. З останнього – і розпочинаємо розмову.

ДОРОГІ НАШІ ДОРОГИ…
- Вікторе Петровичу, корюківчани та гості міста не приховують задоволення, що нарешті розпочався капітальний ремонт відрізка дороги від фабричної СТО і до мікрорайону Олексіївки. Знаємо, що фінансує роботи наша фабрика…
- Це дійсно так. І не тільки вищеназвану дорогу, а й проблемні ділянки на інших вулицях, зокрема Новій. Сьогодні фактично в жодному з сусідніх районів, і нашому також, автошляхи державним коштом не ремонтуються. Усе, що було полагоджено і лагодиться, у тому числі: ямковий ремонт центральних вулиць міста Корюківки та виїзду в бік Олександрівки, підсипка проїзної частини вулиці Мічуріна оплачує ПАТ «Слов’янські шпалери КФТП” за домовленістю з мерією. Також будується велика автостоянка по вул. Індустріальній (біля шпалерного цеху). На ці цілі підприємство витратить 2,5 млн. грн.
До речі, користуючись нагодою, хочу звернутися до власників автотранспорту, що часто курсують пішохідною зоною, котру облаштовано на прохання міськради за кошти фабрики. Вона починається від нашого адмінприміщення і продовжується у бік гімназії та спорткомплексу «Олімп». Не треба порушувати правил!

              СВЯТИЙ ОБОВ’ЯЗОК   ДОПОМАГАТИ АРМІЇ
- І це лише частина зобов’язань, котрі взяла на себе фабрика?
- Голова Наглядової ради товариства Анатолій Бондар з кожним роком піднімає планку соціальних зобов’язань перед громадою району, і не тільки. Так, нині просто неможливо стояти осторонь проблем Збройних сил України. Фабрика з перших днів мобілізації громадян почала активно допомагати. Крім систематичної підтримки військкомату та безпосередньо військових частин і прикордонних застав, обласному військкомату підприємство перерахувало 500 тис. грн. А колектив самостійно зібрав ще 50 тисяч. За дорученням Анатолія Бонадаря та відповідно до рішення Наглядової ради усім мобілізованим працівникам підприємства, яких на сьогодні 30 осіб, незалежно від місця проходження служби, виплачено одноразову матеріальну допомогу у розмірі 15 тис. грн. Вони отримують в повному обсязі зарплатню (середній розмір від тої, що кожен мав до мобілізації) та за ними зберігаються робочі місця.

                     ПРОБЛЕМИ ЛІКАРНІ –  І НАШІ ПРОБЛЕМИ
- Дуже соромно за державу і образливо за корюківських лікарів, що уже тривалий час не завершується розпочатий під колишні парламентські вибори ремонт у центральній районній лікарні. І вкотре «розгрібати» доводиться фабриці?
- Наше підприємство тісно співпрацює з новим керівником райлікарні Сергієм Пивоваром, маємо напрацьовані плани на майбутнє. Останнім часом дійсно було виділено близько 300 тис.грн. на завершення ремонту приймального відділення та проведення відповідних робіт у стерилізаційному. Ще майже 700 тисяч буде спрямовано на ремонт двох операційних блоків , який нещодавно розпочався. Ситуація з нинішнім станом поліклініки нас дуже турбує. І головне – ні у нинішньої влади, ні у керівництва лікарні немає чітких планів щодо завершення так безвідповідально розпочатих ремонтних робіт. Нині, за попередніми розрахунками, він коштуватиме понад 2,5 млн. грн.

           «ПІДСТАВИМО ПЛЕЧЕ  НАВЧАЛЬНИМ ЗАКЛАДАМ»
- Вікторе Петровичу, нині розпочалися ремонти у навчальних закладах району, підтримуватиме освітян?…
- Анатолій Олександрович Бондар завжди велику увагу приділяє освітянській галузі, адже саме в школі починається виховання відповідальних громадян держави і нашого міста. Спілкуючись з батьками учнів, знаємо: все, що ремонтується і купується нині – за їхні кошти. Звісно, так не повинно бути, тому фабрика, як і завжди, підставить плече. Протягом року керівники освітянських установ зверталися по різнопланову допомогу, не відмовляли. Цьогоріч вирішили більш вагомо підтримати три міські школи – першу, четверту і гімназію. Поспілкувалися з кожним директором і фактично визначилися з їх обсягами. Комусь потрібні вікна, меблі чи лінолеум, комп’ютери та проектори, а комусь треба допомогти добудувати кабінети або облаштувати спортивний майданчик.

        СЕРЕД ПРІОРИТЕТІВ – РОЗВИТОК СПОРТУ
- Підготовка до ювілейної річниці, схоже, розпочалася саме із започаткування масштабних спортивних заходів?
- З нагоди 65-річчя нашого підприємства, з 2014 року ми започаткували ряд спортивних заходів, які проводяться на міському стадіоні «Паперовик», де, до речі, відремонтували трибуну, та у спортивному залі «Олімп». Усі витрати щодо їх організації та стимулювання учасників фабрика взяла на себе. Дуже хочемо заохотити до такого цікавого відпочинку нашу молодь. Як і завжди, фінансуємо три міські футбольні команди: «Авангард», «Зірка», «Ветеран». На їх утримання виділено 200 тис. грн.
- Вікторе Петровичу, напевно, не тільки фабрика має дбати про соціальний розвиток громади. На її території досить успішно працюють й інші бізнесові структури, і вони могли б долучитися до цієї справи.
  - Мені дуже хочеться, щоб участь фабрики у житті міста і району стала прикладом для наслідування для інших представників бізнесу. Знаєте, у нас немало багатих людей, котрі спроможні дієво допомагати і лікарні, і школам. Було б чудово об’єднати зусилля та працювати разом на благо рідного краю, наших людей. Життя змушує брати на себе відповідальність…


               Ірина Гайова                             http://koryukivka-mayak.com/


 

Категорія: Тут я живу | Переглядів: 1214 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України