КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2018 » Лютий » 9 » Обережно, грип!
08:11
Обережно, грип!
  

Обережно, грип!


.З настанням холодів та нестійкої погоди завжди очікується небезпека виникнення гострих респіраторних вірусних інфекцій і, зокрема, грипу. Так, за інформацією ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», за 05 тиждень поточного року в області на грип та ГРВІ захворіло 5514 осіб, з них 3696 дітей.

 Рівень захворюваності нижче епідпорогу на 46%. До лікувальних закладів госпіталізовано 212 осіб, з них 170 дітей (80,2%). По м. Чернігову захворіло 2318 осіб, з них дітей – 1715. Рівень захворюваності нижче епідемічного порогу на 22%.

Перевищення епідемічного рівня захворюваності на грип та ГРВІ в районах та містах області поки що немає, проте вжиття заходів щодо профілактики захворюваності є доцільним.

Інфекція передається повітряно-крапельним шляхом та вражає органи дихання.

Щоб мінімізувати захворювання на грип та ГРВІ, лікарі пропонують п’ять порад:

Профілактика на роботі

Потрібно протирати серветкою з дезинфікуючою рідиною дверні ручки, вимикачі, поверхню робочого столу, спинку стільця, комп'ютерну клавіатуру, мишку, тобто найбільш популярні предмети в офісі, до яких може торкатися велика кількість людей - як здорових, так і хворих. Саме тут у першу чергу накопичується купа вірусів і бактерій. Зрозуміло, що електроприлади слід протирати з обережністю і не мокрою, а трохи вологою серветкою.

Профілактика в місцях загального користування

Те ж правило стосується і місць загального користування. З метою безпеки і гігієни бажано мати свій посуд, чашку, ложку, рушник і не користуватися чужими предметами під час обіду або перекусів. Причому, робити це слід не тільки в період епідемії грипу.

Температура в приміщенні

У холодний період року слід підтримувати не дуже високу температуру в приміщенні, де знаходяться працівники. Оптимальною вважається температура повітря не вище 22°С, а ось при більш високій температурі слизова оболонка дихальних шляхів пересихає, відчуває нестачу вологи і тому більш схильна до потрапляння інфекції. Також важливо робити п'ятихвилинки для провітрювання приміщень.

Вологість у приміщенні

Як указувалось вище, грип, як відомо, передається повітряно-крапельним шляхом, а тому крім провітрювання важливо робити регулярне вологе прибирання приміщення і зволоження повітря. Можна скористатися спеціальними зволожувачами, а можна класти на радіатори і засоби опалення вологі рушники.

Профілактика брудних рук

Потрібно намагатися якомога частіше мити руки після контактів з людьми і предметами. Руки - один із головних шляхів потрапляння інфекції від хворої людини до здорової, а тому їх слід регулярно мити з дезінфікуючим засобом. Також не лазити брудними руками в рот і ніс, терти очі, щоб не занести туди інфекцію.

Виконуйте ці прості поради та не хворійте.


Михайленко С.В., методист НМЦ ЦЗ та БЖД Чернігівської області
Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 765 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України