КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Квітень » 29 » Н А Р Е Ш Т І ! Депутати взялися за муніципальні ліси
07:37
Н А Р Е Ш Т І ! Депутати взялися за муніципальні ліси

        Н А Р Е Ш Т І !

   Депутати взялися за муніципальні ліси

Питання належного утримання комунальних лісів виявилося найгарячішим питанням порядку денного другої частини четвертої сесії обласної ради. Тимчасова слідча комісія, що складається з представників депутатського корпусу обласного колегіального органу, озвучила перші невтішні висновки стосовно діяльності районного дочірнього підприємства «Козелецьрайагролісгосп» КП «Чернігівоблагроліс». Через занижені ціни продажу деревини та відсутність тендерів, комунальною установою зацікавилася ще і фінансова інспекція. Самому ж «Чернігівоблагролісу» у найближчому майбутньому, очевидно, слід чекати змін. Робоча група опрацьовує варіанти його реорганізації.

Питання діяльності Козелецького районного дочірнього агролісогосподарського спеціалізованого підприємства «Козелецьрайагролісгосп» комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» обласної ради на розгляд сесії виносили за пропозиціями депутатів Юрія Болоховця та Дмитра Блауша. Ці депутати входять і до складу тимчасової слідчої комісії.

За словами голови тимчасової слідчої комісії депутата Юрія Болоховця, керівництво підприємства не забезпечує в повній мірі вимог ефективного ведення лісового господарства.

«Підприємство, хоч і високоприбуткове, проте економічні та бухгалтерські розрахунки досі ведуться вручну, на папері, – зауважив депутат. – На виконання робіт не проводять тендерів, деревину не реалізують через аукціон — отож, ціни продаж деревини також викликають сумніви».

Юрій Болоховець оцінює діяльність керівництва лісгоспу з негативного боку, оскільки те, за його словами, досить пасивне у питаннях заліснення земель, які вийшли з сільськогосподарського використання, деградованих земель та земель запасу, маючи організаційно-технічні можливості виконувати ці роботи.

Крім того, комісія виявила факт приписок при проведенні рубок догляду.

«Заготовлену деревину реалізували за прямими угодами, на розсуд керівника, а не через аукціон, де формується реальна ринкова вартість лісової продукції. Через це можливі фінансові втрати лісгоспу, – озвучує висновок депутатської комісії її голова. – Укладання угод на виконання робіт по договорах підряду на лісозаготівельні, лісогосподарські роботи відбувається без проведення тендерів, на власний розсуд керівництва підприємства, що може призвести до перевитрати коштів на ці роботи, а також до неефективного використання деревини. Також потребує додаткового розшифрування різниця у 123,9 тисячі гривень між вартістю послуг лісозаготівельних бригад (980 тисяч гривень) та фактичною оплатою (1103,9 тисячі гривень)».

Прикладом неефективного господарювання підприємства є і придбання легкового автомобіля «Тойота Корола» вартістю 325 тисяч гривень.

За словами депутата Дмитра Блауша, автомобіль фактично непридатний для пересування ґрунтовими дорогами і не може використовуватися для охорони і захисту лісових масивів.

«Зважаючи на це, обласна рада своїм рішенням зобов’язала передати цей автомобіль на баланс КП «Чернігівоблагроліс», але до цього часу рішення не виконано, – обурюється депутат. – Директор підприємства постійно перебуває на лікарняному, автомобіля ми так ні разу і не бачили. Ніхто мені не відповів, чому і досі не передали автомобіль».

Виникли питання до керівництва обласного муніципального лісогосподарського підприємства і в депутата облради Сергія Пащенка. Останній висловив обурення на адресу керівництва КП «Чернігівоблагроліс»: «Члени тимчасової слідчої комісії звертаються до керівництва по документи, а воно, щоб затягнути час надання документів, просить звернутися до них письмово, – каже депутат. – Через це ми не можемо отримати їх у повному обсязі».

У юридичному відділі облради пояснюють, що комісії мають право витребувати документи для проведення перевірок у будь-якій формі. Юристи доходять висновку, що тут має місце перешкоджання депутатській діяльності.

Керівник КП «Чернігівоблагроліс» Іван Донець переконує, що нікому з депутатів не перешкоджав, а з дорогою іномаркою вже розібрався.

«Автомобіль передали на баланс нашого підприємства, – повідомляє він. – Існують проблеми з оформленням чисто юридичного характеру. Що стосується документації, то до мене особисто ніхто персонально не звертався, але якщо є така потреба, то ми її надамо без проблем».

Стосовно можливості впливу та контролю за діяльністю підлеглих йому підприємств, то Іван Донець повідомив, що підприємства на місцях є окремими юридичними особами і мають певні права для ведення самостійної комерційної діяльності.

Саме тому депутати вирішили долучити до перевірки діяльності Козелецького райагролісгоспу державну фінансову інспекцію.

Голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч пообіцяв невдовзі оприлюднити чіткий звіт.

«За результатами звіту будуть ухвалені кадрові та реорганізаційні рішення стосовно даного підприємства та його керівників, – сказав керівник краю. – Наразі ж немає ефективної системи управління цим комунальним закладом. Робоча група напрацює варіанти реорганізації», –запевнив Валерій Куліч.

В результаті обговорення депутати дали протокольне доручення тимчасовій контрольній комісії підготувати висновки та звіт щодо проведення комплексної перевірки «Козелецьрайагролісгосп» на наступну сесію.

Загалом же в ході роботи депутати підтримали Звернення до Прем’єр-міністра України щодо забезпечення фінансування з держбюджету утримання автодоріг області державного значення.

Депутати також проголосували за співфінансування важливих закладів соціальної сфери за рахунок коштів обласного бюджету.

Обласна рада також схвалила монетизацію пільг за безкоштовний проїзд, ухваливши Звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо фінансування пільгового проїзду громадян. Окремою пропозицією була заміна пільг на проїзд адресною грошовою допомогою, так звана монетизація пільг.

                              Віталій Назаренко, "Чернігівщина" №17 (574) від 28 квітня 2016

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 849 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України