КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Травень » 22 » Молодіжний проект «Активна громада» розпочинається КММГО «Альтернатива» ДІЄ...
22:38
Молодіжний проект «Активна громада» розпочинається КММГО «Альтернатива» ДІЄ...

          Молодіжний проект  «Активна громада» розпочинається

          КММГО «Альтернатива»   ДІЄ...

  Члени Корюківської міської молодіжної громадської організації «Альтернатива» оголосили про початок молодіжного проекту «Активна громада», ми попросили голову цієї організації детальніше розповісти про цей проект.

Шановний Володимире Леонідовичу розкажіть як виникла ідея подібного проекту для нашого міста?

Згідно даних опитування громадської думки, проведеного КММГО «Альтернатива» серед молоді міста Корюківки свідомими громадянами вважають себе лише 17% хлопців та 30% дівчат, решта опитаних не відчувають свою приналежність до громадянського суспільства, байдужі до питань культурного, політичного і соціального життя країни, внаслідок відсутності активного культурного та громадського молодіжного руху. Ці факти нас дуже прикро вразили, тому ми вирішили робити щось, що дозволить кожній молодій людині відчути що вона в змозі робити щось корисне для суспільства і що це корисно та цікаво для неї самої.

Яким чином проект «Активна громада» може зарадити такій невтішній тенденції ?
Проект покликаний популяризувати волонтерський рух серед молоді нашого міста. Ряд заходів який буде проводитись в рамках проекту, з одного боку прищеплюватиме молоді міста навички культурного, здорового і змістовного дозвілля, апелюватиме до моральних, духовних і загальнонаціональних цінностей, а з іншого - дасть змогу кожній молодій людині допомагати в організації цих заходів на волонтерських засадах і завдяки цьому відчути свою причетність до цього міста, цієї країни, цього народу.

Чим конкретно будуть займатись волонтери в рамках проекту?
Їхнім основним завданням стане збір коштів для встановлення дитячого майданчику в центрі міста Корюківка.

Як буде здійснюватись набір волонтерів та їхня підготовка?
Про можливість участі у проекті було заздалегідь анонсовано у різних ЗМІ (місцевій газеті «Маяк» та на кількох сайтах), ті молоді люди які нам зателефонували були запрошені на ознайомчу зустріч, що проходила 18 травня 2012р. Метою зустрічі було знайомство з молоддю, загальне ознайомлення з нашою організацією та пропонованим проектом. Зустріч пройшла у невимушеній дружній атмосфері, молоді люди мали можливість у цікавій ігровій формі розповісти про себе, пограти у різноманітні ігри, що сприяють збудуванню командного духу, глибшому самопізнанню, встановленню стійкої мотивації на волонтерську роботу. На першу зустріч прийшло більше як двадцять молодих людей. В кінці зустрічі було проведено анкетування з метою більше дізнатись про юнаків та дівчат, що зголосились стати волонтерами, і для того аби мати контактну інформацію для подальшої співпраці.
Наступну зустріч заплановано на 26 травня, вона пройде у формі тренінгу «Волонтер - рушій громадянської дії». Тренінг будуть проводити волонтери Корпусу миру Даніель Майкл та Джина Фу. Вони розкажуть молоді про роль волонтерської роботи у розбудові громадянського суспільства та вирішенні гострих соціальних проблем. Окрім цього молодим людям буде презентовано відео, зняте активістами КММГО «Альтернатива», в якому молоді батьки розповідають про наболілу проблему міста – відсутність безпечного дитячого майданчика. Також хлопцям та дівчатам розкажуть про механізм збору коштів на майданчик та їхню роль у цьому.

Розкажіть тепер детальніше як буде відбуватись збір коштів ?
Нами будуть придбані прозорі скриньки, які опломбовуватимуться за участі офіційних представників від влади та журналістів. Після цього протягом трьох літніх місяців, кожної суботи та неділі з 10:00 до 13:00 волонтери зі скриньками будуть обходити будинки та квартири мешканців нашого міста з пропозицією долучитися фінансово до акції. Також у магазині «Гаврюш» буде постійно стояти велика прозора скриня в яку бажаючи зможуть кидати пожертви.

Окрім прямих внесків громадян ви плануєте залучити ще якісь кошти?
Так, нашою організацією будуть проведені окремі заходи метою яких буде збір коштів на встановлення майданчика – розпродаж дитячих іграшок в рамках фестивалю батьків та дітей «Смугастий равлик» та ярмарок товарів ручної роботи на День Незалежності, вилучені кошти з яких будуть повністю віддані на побудову майданчику. А також, представники активу будуть звертатись з проханням надати посильну фінансову допомогу до різних установ та організацій.

Скажіть, чи зголосився хтось підтримати ваш проект з громадських організацій, бізнесу, ЗМІ, місцевої влади?
Так, ми заручились підтримкою різних партнерів. Основна наша діяльність відбувається в рамках підтримки міні-грантів наданих Чернігівським освітнім центром «Ініціатива» в рамках проекту «Вирішення місцевих проблем через співпрацю різних соціально активних груп в районних центрах Чернігівської області» та за фінансової підтримки Національного фонду сприяння демократії (США).
Налагоджена тісна співпраця з кількома приватними підприємцями міста: Гаврюш Михайлом Євгенійовичем, його сином Олександром та Неживим Леонідом Михайловичем.
Районна газета «Маяк» радо підтримала нашу ініціативу, адже в кожному номері є інформація про наш проект. Інтернет ресурси нашого району («Корюківка – наше місто», Корюківська РДА, Сайт Міської ради, соціальні мережі), також беруть активну участь в інформуванні населення щодо даної діяльності.
Місцева влада не тільки схвально поставилась до ідеї збору коштів на побудову майданчика, а ще й пообіцяла усіляко сприяти цьому, як організаційно так і фінансово. На сьогодні обговорюється виділення територію у парку, що навпроти міськради. Більшість опитаних респондентів ратували саме за це місце, як таке, що найкраще підійде для майданчика тут і прохолода під кронами дерев, і центр міста, і улюблене місце для відпочинку родин з маленькими дітьми. Окрім цього радою було затверджено офіційний документ «Рішення виконавчого комітету міської ради про підтримку акції підприємствами, установами і закладами усіх форм власності», що також, маємо надію, сприятиме активному долученню громадськості міста до цієї шляхетної справи.

Як ви розцінюєте готовність жителів міста долучитись до акції?
Маємо підстави розраховувати на широку підтримку громадян, адже всі опитувані громадяни висловлювали готовність підтримати збір коштів, сумами і в 30, і в 50, і в 100 гривень, адже всі розуміють корисність справи і підтверджують відсутність належно обладнаного дитячого майданчика в місті.

Розкажіть яке ваше бачення майбутнього майданчика і скільки це буде коштувати?
Враховуючи побажання молодих батьків, щодо майданчика, яке ми виявили в ході опитування, можемо говорити про те, що на майданчику обов’язково повинні бути гойдалки і каруселі, гірки та пісочниця. Також більшість батьків просять подумати про захист від сонця та безпечне покриття. Щодо ціни, то за попередньою інформацією вартість гарного сучасного майданчика складає близько 50 тисяч гривень.

А коли буде закінчено збір коштів та встановлено майданчик?
Збір коштів триватиме до 31 серпня, а відкриття майданчику відбудеться у святковій атмосфері на День міста (друга неділя вересня).

Яким чином можна зголоситись стати волонтером і взяти участь у плануванні і проведенні заходів?
Ті хто хоче допомагати в підготовці та проведенні вищеперерахованих заходів можуть подзвонити по телефону або писати на електронну адресу:
моб. 097-77-45-815
E-mail: alternatyva2011@ukr.net

Наостанок висловіть ваші сподівання щодо наслідків реалізації проекту «Активна громада».

Ми віримо що внаслідок цього проекту буде виявлено велику кількість ініціативних і небайдужих молодих людей, які стануть міцним і чисельним активом нашої організації. В подальшому зможуть не лише підтримувати низку культурних, благодійних, екологічних, спортивно-оздоровчих та інших заходів «Альтернативи», а й самостійно їх ініціювати. Ну і звичайно ж ми віримо, що результатом акції буде новий, безпечний сучасний дитячий майданчик, який сприятиме не тільки гарному, веселому відпочинку дітей, а й їхньому фізичному розвитку, адже активний рух на свіжому повітрі покращує і настрій і здоров’я.
Категорія: Тут я живу | Переглядів: 909 | Додав: Владко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України